برگزیده ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در بخش شیمی گفت: این حسگرها می‌توانند ارتعاش‌های کوچک ناشی از حرکت انگشت‌ها، فشار، ضربان قلب و صحبت کردن را تشخیص دهند.

مرضیه غلامی برگزیده ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در بخش شیمی در مورد طرح پژوهشی خود در حوزه تهیه حسگر‌های حرکتی جهت پایش سلامت و تشخیص بیماری‌ها، توضیح داد: ما سعی کردیم هیدروژلی بسازیم که توانایی تشخیص حرکات بدن به صورت دقیق را داشته باشد و بتواند در کنترل بیماری‌هایی مانند پارکینسون کمک کند.

این پژوهشگر با اشاره به خاصیت خودترمیم‌شوندگی این حسگر‌ها گفت: این حسگر‌ها نسبت به نمونه‌های دیگر توانایی آن را دارند که خود را ترمیم کنند و از این طریق طول عمر آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. ما با انجام آزمایش‌هایی دریافتیم که این حسگر‌ها می‌توانند با دقت و صحت بالایی حرکات بدن را تشخیص دهند.

وی ادامه داد: در تهیه این حسگر‌ها سعی کردیم که از مواد اولیه ارزان‌قیمت و موادی استفاده کنیم که خاصیت زیست‌تخریب‌پذیری و زیست‌سازگاری داشته باشند.

دانشجوی دکتری رشته شیمی پلیمر دانشگاه شهید بهشتی در مورد کاربرد این حسگر‌ها توضیح داد: این حسگر‌ها روی بدن بیماران نصب می‌شوند و می‌توانند بیماری را کنترل و تشخیص دهند. این حسگر‌ها می‌توانند ضربان قلب، ارتعاشات ناشی از صحبت کردن بیمار، حرکت‌های کوچک مانند خم شدن انگشتان و فشار را تشخیص دهند. از همین طریق، حرکت‌های بیماران مبتلا به پارکینسون که متفاوت از افراد سالم است، توسط این حسگر‌ها شناخته می‌شود.

وی افزود: در کنار این حسگر‌ها باید از فناوری هوش مصنوعی نیز استفاده کرد. این حسگرها، سیگنال‌هایی در اختیار برنامه هوش‌مصنوعی قرار می‌دهند و می‌توانند بیماری را کنترل و تشخیص دهد.

غلامی در مورد تجاری‌سازی این محصول گفت: ما تاکنون قادر به تجاری‌سازی این حسگر‌ها نشده‌ایم و فعلاً در مقیاس آزمایشگاهی آن‌ها را تهیه و امیدواریم در آینده بتوانیم با حمایت‌ها آن را تجاری‌سازی کنیم.

وی در مورد نمونه خارجی این محصول گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که سال ۲۰۱۸ دانشگاه فدرال سوئیس توانسته نمونه‌ای از این حسگر‌ها در مقیاس آزمایشگاهی بسازد. همچنین یک شرکت آمریکایی توانسته نمونه تجاری از این محصول را بسازد و به تازگی گزارش شده است که این حسگر‌ها می‌تواند ۲۸ روز در تماس با بدن قرار بگیرد و سیگنال‌ها را بررسی کند.

این پژوهشگر، هزینه‌های مواد اولیه را یکی از چالش‌های مهم در مسیر تحقیقاتی خود عنوان کرد و گفت: به دلیل تورم و گرانی دلار، مواد اولیه خیلی سخت در اختیار پژوهشگران قرار می‌گیرد. با این حال به لطف شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هزینه‌های آنالیز ما با تخفیف انجام شد.

وی اظهار کرد: امیدواریم گرنت اساتید در حوزه پژوهش افزایش پیدا کند تا دانشجویان بدون درگیری نسبت به قیمت اولیه مواد بتوانند پژوهش‌های خود را به نتیجه برسانند.

منبع: ایسنا

برچسب ها: حسگر ، تشخیص بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار