این تراشه ساز آمریکایی پیش از این برای ساخت کارخانهای در ماگدبورگ، با ۶.۸ میلیارد یورو معادل ۷.۲ میلیارد دلار یارانه دولتی به توافق رسیده بود، اما آغاز ساخت این پروژه را اواخر سال گذشته، به دلیل موانع اقتصادی به تاخیر انداخت و اکنون به دنبال دریافت کمک بیشتری از دولت آلمان است.
اینتل در بیانیهای اعلام کرد اختلالات در اقتصاد جهانی، به افزایش هزینهها از مواد ساخت گرفته تا انرژی منجر شده است و ما گفتوگوی سازندهای که با دولت فدرال برای پرداختن به شکاف هزینههایی که با ساخت در مناطق دیگر وجود دارد و رقابتی کردن این پروژه داریم را تمجید میکنیم.
تحت مدیرعاملی پت گلسینگر، اینتل توسعه تولید جدید را با هدف بازیافتن برتری در صنعت نیمه رسانا و کمک به متوازن کردن تمرکز تولید در شرق آسیا، آغاز کرد.
پروژه آلمانی این شرکت در حالی با تاخیر روبرو شده که آمریکا، کشورهای دیگر را برای کمک به جلوگیری از توسعه توانمندیهای تراشه سازی چین تحت فشار قرار داده است. کمیسیون اروپا سال گذشته طرحی به نام "قانون تراشههای اتحادیه اروپا" را برای اختصاص ۴۳ میلیارد یورو به صنعت نیمه رسانا در این منطقه اعلام کرد. آمریکا هم یک طرح ۵۰ میلیارد دلاری را برای فراهم کردن یارانه برای تقویت تولید داخلی تراشه رونمایی کرده است.
اینتل با رقبایی شامل شرکت تایوانی TSMC و سامسونگ الکترونیکس برای دریافت این کمک دولتی رقابت دارد و این امر، تایید زودهنگام این پروژهها را ضروری میسازد. این شرکت، سال گذشته توسعه فعالیت در اروپا را اعلام کرد که در آن زمان ۳۳ میلیارد یورو ارزش داشت و شامل مرکز تحقیقاتی در فرانسه و توسعه تاسیسات تراشه در ایرلند بود. یکی از طرحهای اصلی اینتل، این کارخانه تراشه سازی است که ماگدبورگ میزبان آن شده است. با این حال، از زمان آغاز جنگ روسیه در اوکراین در اوایل سال ۲۰۲۲، قیمت انرژی در اروپا به شدت نوسان پیدا کرده و تورم هزینههای ساخت را افزایش داده است.
وزارت اقتصاد آلمان درباره مذاکرات با اینتل اظهار نظر نکرد، اما به هدف اتحادیه اروپا برای تولید ۲۰ درصد از نیمه رساناهای جهان تا سال ۲۰۳۰ اشاره و اعلام کرد با داشتن این هدف در ذهن، دولت فدرال آماده است از صنعت نیمه رسانا در آلمان با اختصاص چند میلیارد یورو حمایت کرده و امکان ساخت کارخانههای جدید را فراهم کند. وزارت اقتصاد آلمان خاطرنشان کرد هرگونه تامین مالی جدید، مستلزم تایید کمیسیون اروپا خواهد بود.
به گفته منابع آگاه، اینتل در ابتدا هزینه ساخت این پروژه در آلمان را ۱۷ میلیارد یورو برآورد کرده بود، اما اکنون انتظار دارد ۳۰ میلیارد یورو هزینه کند. مانند اکثر پروژههایی که یارانه دولتی را بر اساس "قانون تراشههای اتحادیه اروپا" دریافت میکنند، اینتل انتظار دارد حدود ۴۰ درصد از پروژه اش شامل یارانه شود. این شرکت علاوه بر انتظاری که برای دریافت کمک دولتی دارد، آماده دریافت کمک از منابع دیگر دولت از جمله تخفیفهای مالیاتی و یارانه انرژی است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، منابع آگاه اظهار کردند طرحهای توسعه اینتل در ایرلند و فرانسه تا حدود زیادی طبق برنامه پیش میرود.
منبع: بلومبرگ