در هفته کاری که به اتمام رسید شاخص کل هم وزن با افزایش ۱.۴۵ درصدی در پله ۵۴۵ هزار و ۶۵۶ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با رشد ۰.۱۷ درصدی در ارتفاع ۲۳ هزار و ۴۶ واحدی ایستاد.
آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت سایر معادن با افزایش ۲۹.۵ درصدی، بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت محصولات چوبی با افزایش ۲۱.۶۵ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت ذغال سنگ نیز با کاهش ۵.۵ درصد بیشترین اُفت را ثبت کرد.
درهفته قبلی شاخص صنعت سایر معادن با افزایش ۲۴.۴ درصدی، بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرده بود.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۲۷ هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۶ هزار و ۶۴۸ میلیارد تومان، یکشنبه ۵ هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان، دوشنبه ۶ هزار و ۵۹۵ میلیارد تومان و سهشنبه ۸ هزار و ۳۷۹ میلیارد تومان بر روی تابلو ثبت شد.
در هفته قبل مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها ۵۰ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان بود.
به گفته او، در این هفته یک روز ورود و سه روز خروج نقدینگی حقیقیها از بازار ثبت شد. به طوری که در روز سه شنبه ۳۴۲ میلیارد تومان ورود نقدینگی افراد حقیقی را شاهد بودیم و شنبه ۸۵۷ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۳۳ میلیارد تومان و دوشنبه ۳۰۷ میلیارد تومان خروج نقدینگی افراد حقیقی از بازار رقم خورد. در مجموع در این هفته کاری ۹۵۵ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.
هفته قبل ۳۴۹ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش افراد حقیقی ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است.
در هفته قبل میانگین سرانه خرید افراد حقیقی ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش افراد حقیقی ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود.
او در ادامه در خصوص عملکرد صندوقهای با درآمد ثابت گفت: در این هفته کاری صندوقهای با درآمد ثابت هر چهار روز ورود نقدینگی را شاهد بودند؛ به طوری که شنبه ۶۵ میلیارد تومان، یکشنبه ۲۸۸ میلیارد، دوشنبه ۲۵۵ میلیارد تومان و سهشنبه ۱۴۵ میلیارد تومان این صندوقها ورود نقدینگی را ثبت کردند که در مجموع برای این صندوقها ۷۵۳ میلیارد تومان ورود نقدینگی ثبت شد.
خانم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در خصوص عوامل اثرگذار بر بازار در هفته ای که گذشت گفت: با سفر گروسی (مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی) و بیانیه نسبتا مثبت و فاصله گرفتن دلار از سقف قیمتی و همزمان اصلاح بازارهای موازی و حتی گردش پول در سهام دلاری و ریالی هفته جالبی رقم خورد. در مجموع اکثر سهام در قیمتهای متعادل و مناسبی هستند و فرصتهای خوبی برای جابجایی و سرمایهگذاری در شرکتهای پرپتانسیل ایجاد شده است. در بورس کالا بیشترین رشدها نسبت به اوایل پاییز امسال در ورق گرم ۱۰۱ درصد، آهناسفنجی ۹۵ درصد و مسکاتد ۹۴ درصد اتفاق افتاده است.
او میگوید: صنعت خودرو باز هم تحت تاثیر تصمیمات سیاستگذاران بود. یک عضو کمیسیون تلفیق گفته است که عرضه خودرو در بورس کالا از لایحه بودجه حذف شده است. روند دلار آزاد و تاثیر بالای سامانه نیما و بورس کالا بر درآمد، سود و ارزش شرکتها، نگاهها را به کفسازی دلار بازار آزاد و رشد دلار نیما تا رسیدن به سطح تعادلی معطوف کرده است، احتیاط در معاملات بورس به خصوص تریدرهای کوتاه مدتی با توجه به تعطیلات پیش رو مشهود بود.
به گفته وفایی، این هفته سهمهای کوچکتر بازار معاملات خوب و رشدهای قابل قبولی داشتند. ولی به نظر دلار حواله که اکنون حدود ۳۸۵۰۰ تومان است، در صورتهای مالی شرکتهای دلاری تاثیر مثبت خوبی خواهد داشت. نرخ فروش سیمانیهایی که در مناطق پرمصرف سطوح جدیدی را در رقابت تجربه کرد و حتی در مناطق کمتر رقابتی نیز، نرخ معامله شده تا ۴۰ درصد بالاتر از قیمت پایه رسید. شنیدهها حاکی از آن است که با فرمول جدید شورای رقابت، قیمت قطعات خودرو در ۱۴۰۲ بین ۳۰ الی ۸۰ درصد افزایش پیدا میکند، این میزان افزایش قیمت بستگی به نوع قطعه خودرو دارد که همه این اخبار در این هفته بر بازار سرمایه اثرگذار بود.
لطفا درباره دارایکم و پالایشی که امسال هم به ناو نرسیدن مطلب بذارین . ممنون