افزایش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی ایران و عراق در حوزه سلامت

تفاهم‌نامه همکاری‌های آموزشی حوزه سلامت بین ایران و عراق با حضور وزیر بهداشت ایران و وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق امضا شد.

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره این تفاهم‌نامه اظهار داشت: خوشحالیم که امسال دیدار‌های متعددی با مقامات عراق (وزیر بهداشت عراق و وزیر آموزش عالی) و معاونان رییس جمهور این کشور در بغداد و تهران داشتیم که نتیجه آن انعقاد تفاهم‌نامه‌های حوزه سلامت بین دو کشور بوده است.

وی افزود: نه تنها چندین تفاهم‌نامه بین دو‌کشور امضا شد؛ بلکه در حال حاضر به شکل عملیاتی با کشور دوست و برادر عراق همکاری داریم؛ از جمله امروزه دانشجویان عراقی توانمندی در رشته‌های مختلف پزشکی در سطوح تخصصی و فوق تخصصی در جمهوری اسلامی ایران در حال تحصیل هستند و همایش‌های علمی مشترکی هم بین دو کشور برگزار شده است.

عین‌اللهی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته است پشتیبانی علمی جامعی از دانشگاه علوم پزشکی سبطین در کربلا داشته باشد که نشان دهنده گام‌های عملی در حوزه دیپلماسی سلامت بین دو کشور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: برنامه‌هایی را برای برگزاری همایش‌های مشترک علمی و طرح‌های پژوهشی بین دو کشور در دستور کار داریم چرا که ایران و عراق در یک منطقه زندگی می‌کنند، بسیاری از بیماری‌های دو کشور مشترک است و هرچه تحقیقات در این زمینه بیشتر باشد، می‌توانیم به راهکار‌های مؤثرتری در پیشگیری و درمان دست یابیم.

وی به تشکیل گروه G۵ با حضور کشور‌های ایران عراق، افغانستان و سازمان بهداشت جهانی اشاره و تصریح کرد: تاکنون دو نشست از سوی گروه G۵ برگزار شده و نشست بعدی دو ماه دیگر در ایران برگزار خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: همچنین در آخرین نشست این اجلاس در خصوص همکاری بین بانک‌های خون کشور‌ها تفاهم‌های بسیار خوبی صورت گرفت که می‌تواند باعث ارتقای سلامت در منطقه شود. 

عین‌اللهی با تاکید بر این که سیاست دولت مردمی حضرت آیت الله رئیسی دوستی و همکاری بین کشور‌های همسایه بوده و هست، گفت: در تلاشیم تا همکاری در حوزه دیپلماسی سلامت بین ایران و همسایگان تقویت شود و خرسندیم که دولت جدید عراق و وزیر علوم این کشور، این راهبرد را تسریع کرده اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Italy
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
مرسی که با کشورهای فوق پیشرفته همکاری و مذاکره میکنید برای ارتقا وسایل و دانش پزشکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
خواهشاً در همایش های بین المللی از پیشوند Ms برای دختران و حتی زنان ایرانی استفاده نشود، زیرا خدای ناکرده ممکن است باعث دشمنی افراد پلید شود.
آخرین اخبار