رئیس پژوهشکده زن و خانواده از برگزاری همایش بین المللی «خانواده مقاوم؛ چالش‌های اخلاقی در جهان متحول» خبر داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا زیبایی‌نژاد رئیس پژوهشکده زن و خانواده در نشستی خبری از برگزاری همایش بین المللی «خانواده مقاوم؛ چالش‌های اخلاقی در جهان متحول» در آذرماه سال آینده در تهران و قم خبر داد.

دبیر علمی همایش «خانواده مقاوم؛ چالش‌های اخلاقی در جهان متحول»، با اشاره به وضعیت تهدید آمیز جهان امروز که بیش از هر چیز بستر و چارچوب خانواده و کارکرد‌های آن نشانه رفته است هدف از برگزاری این همایش را مقدمه سازی برای شکل‌گیری ادبیات علمی پیرامون گفتمان «مقاومت پویا» و هم‌افزایی اندیشمندان، پژوهشگران و نخبگان برای محافظت از ارزش‌ها و خلق موقعیت‌های جدید در بستر خانواده اعلام کرد.

رئیس پژوهشکده زن و خانواده با اشاره به اینکه این همایش در آذرماه سال آینده در تهران و قم برگزار خواهد شد، درباره فعالیت‌های دبیر خانه همایش تاکنون گفت: به منظور تبیین ایده و محور‌های همایش تا امروز بیش از ده جلسه هم‌اندیشی و دو جلسه کمیته علمی به همراه پیش نشستی علمی با عنوان «رویکرد مقاومتی به نظام تعلیم و تربیت خانواده» برگزار شده است.

زیبایی‌نژاد افزود: کارگروه تجربه‌نگاری به منظور ثبت تجارب خانواده‌های مقاوم در داخل و خارج از کشور و نیز کارگروهی بین‌المللی با حضور خانم‌ها دکتر فریبا علاسوند و زهرا شریف و آقایان دکتر مجید دهقان، و دکتر نصرت خوارزمی برای رصد نظریات همسو با همایش و شخصیت‌های دارای ایده در خارج از ایران، تألیفات قابل استفاده و ترجمه و نیز مراکز فعال در این زمینه راه‌اندازی شده است. کارکرد این کارگروه‌ها کمک به فهم بهتر موضوع، غنی‌سازی مسئله‌های علمی، ارائه صورت‌بندی‌های مفید برای فهم بهتر موضوع و هیئت‌سازی برای تولید پژوهش‌های نظری و کاربردی است.

رئیس پژوهشکده زن و خانواده از تدوین ۱۱ محور برای ارسال مقاله به دبیرخانه خانه این همایش خبر داد و گفت: رویکرد‌های نظری به مقاومت پویا، نقش‌های جنسیتی، تحولات جنسی، تحولات اقتصادی، گروه‌ها و نهاد‌های خانواده بنیاد، نظام تربیت رسمی، رویکرد حکمرانی، ادبیات، هنر و رسانه، فضای مجازی و فناوری‌های نوظهور، مدیریت شهری، تاریخ اجتماعی و ... از جمله مولفه‌های تأثیرگذار در شکل دهی محور‌های این همایش است که علاقه‌مندان برای اطلاع از عناوین کامل محور‌ها و اطلاعات همایش می‌توانند به پایگاه رسمی این همایش به آدرس www.resistant family.wfrc.ac.ir مراجعه کنند.

زیبایی‌نژاد در ادامه با بیان اینکه بیش از ۳۰ عضو هیئت علمی و پژوهشگر برتر ایران و برخی کشور‌ها در کمیته علمی این همایش فعال هستند، افزود: در حال گفتگو با دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی و موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان مجموعه‌های همکار در همایش هستیم تا همایش هر چه غنی‌تر برگزار شود.

 رئیس پژوهشکده زن و خانواده بیان کرد: پژوهشکده زن و خانواده در صدد است تا با برگزاری این همایش شاخصه‌های نظری مقاومت خانواده در برابر تهدید‌های اجتماعی کنونی را بررسی و با تکیه بر عقلانیتی متعادل آن را صورت بندی نماید و این همایش می‌تواند فرصت مغتنمی برای گردآوری و هم افزایی ایده‌ها، راهبرد‌ها و راهکار‌هایی باشد که زمینه توانمندسازی نهاد خانواده در حفظ جایگاه این نهاد مقدس و گسترش ارزش‌های اخلاقی پیرامون آن را ایجاد می‌کند.

زیبایی‌نژاد با اعلام این که این همایش ۱۲ و ۱۳ آذرماه ۱۴۰۲ در تهران و قم برگزار می‌شود تصریح کرد: پژوهشگران داخلی و خارجی می‌توانند چکیده مقالات خود را تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ و همچنین متن کامل مقالات را تا ۳۰ دی سال آینده به دبیرخانه این همایش ارسال و برای اطلاع از عناوین کامل محور‌ها و اطلاعات این همایش می‌توانند به پایگاه رسمی این همایش به آدرس www.resistant family.wfrc.ac.ir مراجعه کنند.

همچنین در ادامه این نشست زهرا شریف دبیر اجرایی همایش با اشاره به جدول زمان‌بندی گفت: علاقه‌مندان و پژوهشگران داخلی و خارجی می‌توانند چکیده مقالات خود را تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ و همچنین متن کامل مقالات را تا ۳۰ دی سال آینده به دبیرخانه ارسال کنند.

او افزود: این همایشِ دو روزه، ۱۲ آذرماه ۱۴۰۲ در تهران و فردای آن روز در قم برگزار خواهد شد.

گفتنی است: در پایان این نشست از پوستر همایش بین المللی «خانواده مقاوم؛ چالش‌های اخلاقی در جهان متحول» رونمایی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.