حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنیبر اینکه آیا برگزاری نمایشگاه رصتا فرصت برابر را برای فعالین خُرد این عرصه فراهم کرد، گفت: الگوی حکمرانی مردمی در این نمایشگاه نشان داده شد. اگرچه خیلی از فعالیتهایی که در این عرصه انجام میشود، از جنس حکمرانی هرمی یا بازاری است که فقط حاکمیت وجود دارد.
حجتالاسلام خسروپناه ادامه داد:، اما نمایشگاهی که همکاران ساترا برگزار کردند، از جنس حکمرانی مردمی بود. برگزاری این نمایشگاه از صداوسیما و مجموعه ساترا جای تشکر دارد. چراکه مجموعههایی که ضعیفتر هستند یا تازه شروع به فعالیت کردند، میتوانند از این فرصت استفاده کنند و به بالندگی برسند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید رسانهها در جهت ترویج اخلاق به همافزایی برسند، افزود: اینکه ما بخواهیم از رسانههای خارجی الگو بگیریم که فقط به ترویج شهوت و غضب میپردازند، درست نیست. حتماً باید متناسب با فرهنگ اصیل ایرانی - اسلامی حرکت کنیم. بسیاری از فضائل اخلاقی را ایرانیان قبل از اسلام داشتند. همانطور که شهید مطهری در کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» بیان میکند، باید این فضائل را با ابزار رسانههای مدرن ترویج داد.
وی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد و راهکاری برای ارتقا ساترا در زمینه همافزایی بین رسانهها دارید، بیان کرد: یک راهش این است که فعالان رسانهای باهم فعالیت گفتمانسازی داشته باشند.
حجتالاسلام خسروپناه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنیبر نگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صداوسیما در بعد تنظیمگری رسانههای صوت و تصویر فراگیر چیست، گفت: نگاه مقبولی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد این است که از ظرفیت صداوسیما برای رسانههای صوت و تصویر به عنوان راس حکمرانی استفاده شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سوال که الان شما صداوسیما را مسئول رسانههای صوت و تصویر فراگیر میدانید، تصریح کرد: بله. از طرفی، به هیچ وجه صداوسیما مانع فعالیتهای بخش خصوصی درخصوص رسانههای صوت و تصویری نیست. تجربه نشان داده است حمایتهایی که صداوسیما انجام میدهد، موید همین نکته است.
وی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه رصتا و دعوت از ۱۰۲ شرکت نشان میدهد صداوسیما دنبال تسهیلگری است، بیان کرد: شاید برخی از شرکتهایی که این حرفها (عدم حمایت صداوسیما از رسانهها) منتشر میکنند، میخواهند آزادیِ از بدون آزادی در داشته باشند. بههرحال، رفع موانع نیازمند چارچوب و قوانین است. در همه جای دنیا همینطور است.
حجتالاسلام خسروپناه با بیان اینکه قطعاً باید فعالیت رسانهای با رفع موانع همراه باشد، خاطرنشان کرد: فعالیت آنها در چارچوب قانون است که طبیعتاً مسئولیتش با صداوسیماست؛ البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این زمینه مشارکتهایی دارد.
وی درباره برگزاری جلسه امروز در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس صداوسیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دوستان به توافقات خوبی رسیدند. قرار است این سیاستها بعد از این جلسات مدون شود؛ در نتیجه با تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغیه آن صادر شود. البته تقسیم وظایفی صورت گرفته است. همین فعالیتی که ساترا انجام میدهد، مرجعیتش محکمتر شده و فعالیتهای دیگری هم به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده است.