ایرج اله دادی معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به معرفی طرح تانا (توسعه اکوسیستم نواوری استان ها) پرداخت و گفت: تانا به عنوان مجموعهای از اقدامات در قالب یک رویداد تعریف میشود که با حمایتهای معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف و راهبری پارکهای علم و فناوری در استانها عملیاتی میشود.
وی در تشریح اجرای رویداد تانا در استان تهران اظهار داشت: در استان تهران، چهار پارک علم و فناوری دانشگاهی به صورت کنسرسیومی موظف به اجرای طرح تانا هستند و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دبیرخانه این طرح است؛ پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، پارک علم و فناوری داتشگاه امیرکبیر و پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی از دیگر مجریان طرح تانا استان تهران هستند.
اله دادی با تاکید بر همکاری میان پارکهای علم و فناوری گفت: این موضوع به هم افزایی منجر میشود، در سال آینده نیز یک رویداد مشترک توسط چهار پارک علم و فناوری طرح تانای استان تهران نیز برگزار خواهد شد.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هدف کلی طرح تانا را توسعه و تقویت اکوسیستم نوآوری در استانها با نگاه به مزیتهای نسبی و ظرفیت فناورانه و همچنین مسایل و نیازهای آن استان دانست و افزود: بهم رسانی ظرفیتها و پتانسیلهای علمی و فناورانه با نیازهای فناورانه و مسائل کلان کشور، ارتقای سطح دانش وتوانایی بازیگران اکوسیستم نوآوری، ترویج گفتمان نوآوری و کارآفرینی در استان ها، افزایش قدرت رقابت پذیری اکوسیستمهای نوآوری استانی، کمک به حل مسائل استان از طریق ظرفیتهای علمی و فناورانه دانشگاهها و واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان در سطح ملی و... از دیگر اهداف این طرح به شمار میرود.
اله دادی در خصوص رویدادهای جذب سرمایه طرح تانا استان تهران یادآور شد: این رویدادها در روزهای ۷ تا ۱۰ اسفند در چهار پارک علم و فناوری مجری طرح تانا استان تهران برگزار میشود، رویداد نهایی نیز در سال آینده در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
وی با تصریح این نکته که در طرح تانا؛ مسئلههایی از یک سازمان یا تعدادی سازمان دریافت شده تا با کمک هستهها و نخبه ها، برای آن راه حل پیدا شود؛ خاطر نشان کرد: پارکهای علم و فناوری حوزههای مختلفی را انتخاب کرده و به صورت تخصصی بر آن متمرکز هستند، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی زمینه انتخابی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در طرح تانای استان تهران است.
اله دادی در ادامه افزود: امروزه تمامی دستگاهها و سازمانها اعم از بخش خصوصی و دولتی و همچنین تمامی کسب وکارها با هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در ارتباط هستند، و محور انتخابی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، یک نیاز اساسی به شمار میرود.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به فراخوان جذب طرحها برای رویداد تانا گفت: داشتن تیم کاری؛ داشتن نمونه محصول اولیه، داشتن برنامه جذب سرمایه برای طرح مورد نظر و. از جمله شروط انتخاب طرح در راستای دمودی تانا پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بود.
اله دادی ادامه داد: طرحهای بسیاری بر اساس معیارها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند که ۲۰ طرح قابلیت مشارکت دردر مرحله ارزیابی را داشتند و هفت تیم توسط تیم ارزیابی انتخاب و تایید شدند که امروز به ارائه طرحهای خود به سرمایه گذاران میپردازند.
هفت طرح راه یافته به رویداد جذب سرمایه به شرح زیر است: ایجاد زیرساخت اطلاعات زنجیره ارزش کشاورزی، فروش B۲B مایحتاج خانوار، ساخت نمونه محصول اولیه Pitchway پلتفرم اتصال سرمایه گذاران به سرمایه پذیران، پراتور هوشمند انرژی نیروبان، ساخت نمونه محصول اولیه انتشار محتوای مطبوعات چاپی به صورت آنلاین، سیستم چت بات مراکز خدمات مشتریان شرکتهای مخابرات، شناسایی دانشجویان دارای مشکلات روانشناختی سه تیم برتر انتخاب شدند: در بخش پایانی رویداد سه تیم برتر انتخاب و معرفی شدند که طرحهای ایجاد زیرساخت اطلاعات زنجیره ارزش کشاورزی، فروش B۲B مایحتاج خانوار، ساخت نمونه محصول اولیه Pitchway پلتفرم اتصال سرمایه گذاران به سرمایه پذیران میباشند.