وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان می‌توانند با تعیین چشم‌اندازی مشترک به توسعه صادرات در بازار اوراسیا دست یابند.

سیدصولت مرتضوی در ادامه سفر به ایروان و در دیدار با «واهان کروبیان» وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان، با تشریح ظرفیت‌های تولیدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نقش‌آفرینی این مجموعه در اقتصاد ایران، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی اصولی می‌توانیم به تحقق تبادلات سه میلیارد دلاری ایران و ارمنستان کمک کنیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته گام‌های خوبی در زمینه توسعه مناسبات با منطقه قفقاز و کشور ارمنستان از سوی جمهوری اسلامی ایران برداشته شده اما همچنان از ظرفیت‌های متنوع مناسبات استفاده نشده است.

مرتضوی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علاوه بر مدیریت و سیاست‌گذاری حوزه کارگری و کارفرمایی در کشور، سهم قابل توجهی از اقتصاد ایران را راهبری می‌کند، گفت: می‌توانیم نقش مؤثری در توسعه تجارت دو کشور ایفا نماییم و بخش قابل توجهی از نیازهای ارمنستان در بخش های مختلف تجاری، صنعتی و پتروشیمی را تأمین کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه حمل‌و‌نقل و انرژی، ستون‌های مناسبات اقتصادی دو کشور هستند، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم به تثبیت جایگاه حمل‌و‌نقل ارمنستان در منطقه کمک کنیم.

وی گفت: ما برای نقش ترانزیتی جمهوری ارمنستان اهمیت قائلیم و تأسیس کریدور خلیج‌فارس- دریای‌سیاه با عضویت ارمنستان، گرجستان، یونان و بلغارستان را با جدیت دنبال می‌کنیم.

مرتضوی با بیان اینکه در توسعه مسیر ترانزیتی خلیج‌فارس‌ـ‌دریای‌سیاه از مسیر ارمنستان نگاه و منافع مشترکی داریم، افزود: تکمیل مسیر شمال-جنوب ارمنستان، حلقه اتصال مهمی در زنجیره ترانزیتی منطقه می‌تواند باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در همین راستا شرکت‌های توانمند ایرانی که بخشی از آن‌ها تحت مدیریت وزارت کار قرار دارند آماده مشارکت و همکاری با ارمنستان در توسعه و بهبود زیرساخت‌های این کشور هستند.

وی به ظرفیت‌های معدنی، صنعتی، ترانزیتی و دارویی در اختیار وزارت کار نیز اشاره کرد و گفت: با اعلام نیاز دولت ارمنستان می‌توانیم انواع محصولات مورد نیاز آن‌ها را در راستای اسناد مبادله‌شده تأمین نماییم.

مرتضوی همچنین از آمادگی لازم برای تبادل تفاهم‌نامه‌های اقتصادی محصول‌محور بین تهران- ایروان خبر داد.

واهان کروبیان وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان نیز در این نشست با استقبال از توسعه همکاری‌های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران، گفت: دولت ارمنستان ساخت مجتمع‌های آموزشی را در نقاط مختلف ارمنستان به ویژه در استان سیونیک را در دستور کار خود قرار داده است و با توجه به تجربیات ایران در زمینه توسعه مجتمع‌های آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای، از حضور متخصصین ایرانی استقبال می‌کنیم.

وی افزود: موقعیت استراتژیک دو کشور می‌تواند به تحولات حمل‌و‌نقل و ترانزیتی منطقه کمک کند.

وزیر اقتصاد ارمنستان با تأکید بر لزوم اجرای اسناد مورد توافق مقامات دو کشور، اظهار داشت: روابط سیاسی دو کشور در سطح مطلوبی بوده و همین موضوع بستری برای توسعه تبادلات تجاری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
همچون چین و جاده ابریشم که آن را از چند جهت گسترش میدهند و فقط به مسیر ایران تکیه نکردند،شما هم همه تخم مرغها را در سبد ارمنستان نچینید تمام مسیرهای کشورهای همسایه و روشهای دریا ،زمینی [ریلی ،جاده ای ) و هوایی را در دستور بگذارید در مورد استان باکو هم میشود تشنه نگهشون داشت را خود به رفتار خود فکر کنند و پشیمان شوند ،از انجا که باکو محصور هست با رایزنی و تعامل یا فشار با بعضی خوب میشود باکو را گوشمالی داد واردات و صادراتشان را مختل و حتی تعطیل و بایکوت کرد .
آخرین اخبار