عطاالله رئیسی مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیشاز ۲۰۰ گونه ماهی تازه و تجاری ویژه تون ماهی شامل گیدر، هوور، شوریده، کُد، شیر، سرخو، چیلا، پشمپ، لوجر، حلوا، مشکو در سواحل مَکُران صید میشود، اظهارداشت: این سواحل با دارا بودن منطقه بالقوه پرورش میگو با بیشاز ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد، ۴۱ درصد صید آبهای جنوب کشور را دارد.
وی تصریح کرد: به دلیل وجود شرایط مناسب از جمله زمینهای بلااستفاده ساحلی، نیروی کار ساده، فناوری بومی شده و قابل دسترس، بازارهای نسبتا شناخته شده جهانی و ارزش صادراتی آبزیان (ماهی، میگو و سایر آبزیان دریایی) در توسعه آبزیپروری، میتواند نقش مهمی در افزایش اشتغال، ارزآوری و توسعه روستایی در مناطق ساحلی جنوب استان ایفا کند.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اسکلههای صیادی برای اشتغال و رونق تولید نقش مهمی در سواحل مَکُران دارند و علاوهبر این ظرفیت مهمی در بحث گردشگری به حساب میآیند، افزود: دسترسی به آبهای آزاد اقیانوسی، وجود اسکلههای متعدد شیلاتی، فراهم بودن زمینههای صادرات، وجود شهرکهای صنعتی وابسته و اراضی مستعد پرورش میگو و توسعه روز افزون آن، صنایع شیلاتی را به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه این استان مطرح کرده است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهارداشت: وجود سواحل در هر کشوری موجب اشتغال، آبادانی و توسعه پایدار میشود و برای هر متر ساحل استان باید برنامه ریزی و طرحهایی اجرا کرد که نفع آن برای مردم بومی و کشور ایران اسلامی مشهود باشد.
جواد سپاهی افزود: صید و صیادی موجب تثبیت جمعیت در نقاط روستایی ساحلی شده و چنانچه در حدود ۱۰ نقطه دیگر بنادر صیادی مطالعه و احداث شود، میتواند اشتغال موجود را به ۲ برابر افزایش داد.
وی با بیان اینکه چابهار در رونق اقتصادی جنوب شرق کشور نقش مهمی دارد، افزود: این منطقه با توجه به موقعیت راهبردی و متصل به آبهای اقیانوسی در آینده تغییر دهنده تجارت و اقتصاد منطقه است و زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی در چابهار فراهم است و ما از هرگونه سرمایه گذاری در حوزه شیلات، گردشگری، کشاورزی و طرحهای خدماتی و اشتغالزایی استقبال میکنیم.