مدیر عامل شرکت نمایشگاههای بین المللی فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران درکشور تاجیکستان از امتیازات فراوانی همچون ویژگیهای هم آئینی، هم کیشی، فرهنگی، تاریخی، زبانی، برخوردار است، همچنین از نظر اقتصادی نیز دارای امتیاز قرابت جغرافیایی است.
نهاوندی با بیان اینکه توسعه تجارت استان فارس از اولویتهای شرکت نمایشگاههای بین المللی فارس است، گفت: تاجیکستان از طریق ایران میتواند به اروپا ارتباط پیدا کند و از سوی دیگر با استفاده از بنادر ایران به خلیج فارس و نقاط دیگر جهان دسترسی پیدا کند.
مدیر عامل شرکت نمایشگاههای بین المللی فارس گفت: تاجیکستان نیز در کشور ایران از امتیازات فراوانی بهرهمند است از جمله تاجیکستان نزدیکترین شریک اقتصادی و سیاسی ایران در آسیای مرکزی است.
او گفت: تاجیکستان دروازه ورود محصولات و فناوری ایرانی به بازارهای آسیای مرکزی است، زیرا این کشور در نقطهای قرار دارد که در صورت استفاده از راه¬های زمینی میتواند ایران را با چین، قزاقستان و شرق روسیه متصل کند.
نهاوندی گفت: از آنجا که نمایشگاهها پیشران اقتصادی کشور هستند و نقش بسزایی در توسعه تجارت دارند، برگزاری نخستین نمایشگاه استان فارس در این کشور و حضور فعالان و تولیدکنندگان این استان که قطعا نقش موثری در اقتصادکشور در همه حوزهها دارند، میتواند در شکوفایی اقتصادی هر دو کشور مثمر ثمر باشد.
مدیر عامل شرکت نمایشگاههای بین المللی فارس گفت: فعالان و هیئتهای تجاری کشور تاجیکستان همواره مشتری ثابت نمایشگاههای برگزار شده در شهر شیراز بودند و متقاضی و مشتاق بودن طرفین باعث شد تا ایده برگزاری این نمایشگاه شکل بگیرد و قرار است این نمایشگاه مهر ۱۴۰۲ در شهر خجند تاجیکستان برگزار شود.
نهاوندی گفت: نمایشگاه اختصاصی توانمندیهای تولیدی و صادراتی جمهوری اسلامی ایران قرار است در استان سغد و شهر خجند تاجیکستان در روزهای ۸ تا ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
او گفت: گروههای کالایی که در این نمایشگاه قابل ارائه هستند شامل خدمات فنی مهندسی با رویکرد شرکتهای دانش بنیان، صنعت ساختمان، صنعت رنگ و رزین، صنعت کشاورزی، صنایع غذایی و صنعت نساجی است.
در آیین رو نمایی از پوستر این نمایشگاه مدیر کل دفتر امور اقتصادی استانداری فارس، معاون اتاق تجارت و صنعت استان سغد تاجیکستان به همراه هیئت تجاری این کشور، رییس پارک علم و فناوری فارس، رییس پردیس شرکتهای دانش بنیان و مسئولانی از اتاق بازرگانی فارس، شرکت شهرکهای صنعتی فارس و همچنین نمایندگانی از بخش خصوصی استان فارس حضور داشتند.
شهر خجند مرکز استان صغد یکی از مهمترین پایگاههای اقتصادی کشور تاجیکستان است و با توجه به هم مرز بودن با کشور قرقیزستان و حضور دائمی بازرگانان قرقیز و تاجیک در این شهر از اهمیت ویژهای جهت برپایی نمایشگاههای جمهوری اسلامی ایران در کشور تاجیکستان برخوردار است.