داده های جدید از یک بررسی شش ساله، یک نقشه عظیم دو بعدی از فضا را گسترش می دهد.

بزرگترین نقشه دو بعدی از آسمان بر روی زمین که تا کنون ایجاد شده است، اخیرا بزرگتر شده و اکنون تقریباً نیمی از آسمان زمین را پوشش می‌دهد.

به گفته رصدخانه ملی نجوم نوری (NRAO)، نقشه‌ای که با داده‌های یک بررسی پیشگامانه شش ساله از کیهان ایجاد شده است، بیش از یک میلیارد لکه درخشان که کهکشان‌ها هستند را نشان می‌دهد. هر کدام از این لکه‌ها حاوی میلیارد‌ها ستاره است.

گسترش نقشه به لطف انتشار دهمین داده از ابزار طیف سنجی انرژی تاریک (DESI) انجام شده است. هدف از این پروژه شناسایی حدود ۴۰ میلیون هدف کهکشانی است که می‌توان از آن‌ها برای ترسیم دقیق تاریخ انبساط کیهان در ۱۲ میلیارد سال گذشته استفاده کرد.

این اهداف در طرح پنج ساله DESI Spectroscopic Survey استفاده می‌شوند، پروژه‌ای که می‌تواند در نهایت به دانشمندان در درک انرژی تاریک، نیروی اسرارآمیزی که انبساط پرشتاب جهان را هدایت می‌کند، کمک کند. این یک راز مبرم است، زیرا علی‌رغم این واقعیت که انرژی تاریک ۷۰ درصد از کل انرژی و محتوای ماده کیهان را تشکیل می‌دهد، دانشمندان تصور کمی دارند که این انرژی واقعاً چیست.

این اهداف برای بررسی طیف‌سنجی DESI از این نقشه عظیم دوبعدی کیهانی انتخاب شده‌اند و این پروژه در حال انجام است، اما این مانع دانشمندان DESI برای اضافه کردن آن با هدف ایجاد جامع‌ترین نقشه آسمانی نشده است.

این به معنای افزودن تصاویر بیشتر و ترکیب تکنیک‌های پردازش تصویر بهتر در بررسی تصویربرداری قدیمی DESI است که قبلاً بر روی داده‌های دو نظرسنجی همراه قبلی ساخته شده است: بررسی میراث دوربین انرژی تاریک (DECam) و بررسی آسمان پکن-آریزونا.

این سه بررسی مشترک با استفاده از تلسکوپ‌های رصدخانه ملی کیت پیک (KPNO) و رصدخانه بین آمریکایی سرو تولولو (CTIO) در شیلی، ۱۴۰۰۰ درجه مربع از آسمان را بر روی نیمکره شمالی زمین تصویربرداری کرده اند.

دهمین انتشار داده، این پوشش را تا ۲۰۰۰۰ درجه مربع، تقریباً نیمی از آسمان روی زمین، با افزودن تصاویر DECam از آسمان بر فراز نیمکره جنوبی به دور از درخشش قرص درخشان کهکشان راه شیری، گسترش می‌دهد.

علاوه بر این، داده‌های جدید شامل تصاویری از آسمان با یک فیلتر اضافی است که نمایی از آسمان را در مادون قرمز نزدیک، درست فراتر از طیف نور مرئی که انسان می‌تواند ببیند، ارائه می‌کند. در نتیجه افزایش دید نقشه از فضا و افزایش پوشش طول موجی آن، اکنون باید برای دانشمندان بیشتری که اهداف مختلف آسمانی را مطالعه می‌کنند مفید باشد.

آلفردو زنتنو، ستاره شناس CTIO، در بیانیه‌ای گفت: افزودن داده‌های طول موج نزدیک به فروسرخ به ما این امکان را می‌دهد که جابه‌جایی‌های قرمز [کشش طول موج‌های نور از طریق انبساط جهان]کهکشان‌های دور یا مدت زمانی جابجایی نور از آن کهکشان‌ها را بهتر محاسبه کنیم.

افزودن داده‌های نزدیک به فروسرخ به این معنی است که داده‌ها می‌توانند برای کمک به بررسی‌هایی که با استفاده از طول موج‌های رادیویی و پرتو ایکس به فضا نگاه می‌کنند، استفاده شود. این به این دلیل است که این تحقیقات به یک نمای نوری کامل برای کمک به ردیابی انتشارات به خوشه‌های کهکشانی یا سیاه‌چاله‌های پرجرم فعال نیاز دارند.

داده‌های Legacy Surveys در دسترس عموم است به این معنی که اخترشناسان آماتور و همچنین دانشمندان حرفه‌ای می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند و از آن برای اکتشاف کیهان استفاده کنند.

آرجون دی، ستاره شناس NRAO، گفت: "هرکسی می‌تواند از داده‌های بررسی برای کاوش در آسمان و اکتشافات استفاده کند. " "به نظر من، همین سهولت دسترسی است که این نظرسنجی را بسیار تاثیرگذار کرده است. ما امیدواریم که در چند سال آینده، Legacy Surveys کامل‌ترین نقشه کل آسمان را داشته باشد و گنجینه‌ای برای دانشمندان آینده فراهم کند. "

منبع:space

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.