امیر امیرآبادی یک متخصص رادیوتراپی انکولوژی گفت: از جمله سرطانهایی که امکان غربالگری و تشخیص زودرس آنها وجود دارد، سرطان سینه و سرطان دهانه رحم در زنان، سرطان پروستات در مردان، سرطان دستگاه گوارش و سرطانهای کولورکتال است.
او افزود: در حال حاضر سرطانها به عنوان مهمترین و شایعترین عامل فوت بشر شناسایی شدهاند و متاسفانه شیوع آن در کشورهای در حال توسعه به نسبت متوسط جهانی بیشتر است؛ به همین دلیل اهمیت اقدامات تشخیصی و درمانی در این کشورها بیشتر احساس میشود.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به اینکه شایعترین سرطانها در جامعه جهانی سرطان ریه، پروستات و پستان است، ادامه داد: اگرچه سرطان ریه در کشور ما شیوع کمتری دارد، در عوض سرطانهای مخصوص کشور ما مثل سرطان مری و معده شیوع بالایی دارد و از متوسط جهانی بسیار بیشتر است.
امیرآبادی بیان کرد: اقدامات تشخیصی در جریان تشخیص بیماریهای سرطانی بسیار مهم است؛ زیرا هر چه بیماران زودتر تشخیص داده شوند، شانس درمان موثر و موفق آنها بیشتر میشود.
او با اشاره به گزارش انجمن سرطان آمریکا تصریح کرد: بر اساس این گزارش در حال حاضر ۷۵ درصد سرطانها با درمانهای فعلی قابل درمان کامل است؛ البته اگر در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، شانس درمان سرطان را بسیار بیشتر و در بسیاری موارد نزدیک به ۱۰۰ درصد میکند؛ بنابراین تشخیص زودهنگام سرطان بسیار اهمیت دارد.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی تاکید کرد: از جمله سرطانهایی که امکان غربالگری و تشخیص زودرس آن وجود دارد، سرطان سینه و سرطان دهانه رحم در زنان، سرطان پروستات در مردان، سرطان دستگاه گوارش و سرطانهای کولورکتال است.
امیرآبادی اظهار کرد: ماموگرافی در خانمهای ۴۰ تا ۵۰ ساله باید هر ۲ سال یکبار صورت گیرد و پس از آن به صورت سالانه تا سن ۷۵ سالگی انجام شود. همچنین اولین غربالگری سرطان باید در سن ۳۵ سالگی باشد.
او افزود: در مورد سرطانهای دستگاه گوارش تحتانی یا همان ناحیه کولورکتال، بسته به اینکه چه میزان ریسک ایجاد سرطان برای بیمار وجود دارد، توصیهها متفاوت است، اما توصیه عمومی برای افرادی با ریسک پایین این است که در سن ۴۵ سالگی با کولونوسکوپی غربالگری را شروع و هر ۱۰ سال این کار را تکرار کنند.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی ادامه داد: در مورد سرطان پروستات توصیه فعلی این است که مردان از سن ۴۰ سالگی هر سال یکبار آزمایش PSA دهند و این موضوع تا سن ۸۰ سالگی ادامه یابد.
امیرآبادی بیان کرد: همچنین برای سرطان دهانه رحم که جزو سرطانهای شایع میان زنان است، توصیه این است که زنان سه سال پس از ازدواج و شروع روابط جنسی، آزمایش پاپاسمیر را انجام دهند و بین یک تا ۲ سال یکبار این آزمایش را تکرار کنند تا در صورت بروز بیماری در مراحل اولیه تشخیص و درمان صورت گیرد.
او تصریح کرد: در مورد این چهار نوع سرطان توصیه میکنیم تمام افراد به صورت منظم غربالگری را به صورت دورهای انجام دهند، زیرا آنچه مشخص است اینکه تشخیص زودرس باعث درمان موفقتر است.