از زمان آغاز جنگ اوکراین، کشورهای غربی به صورت فردی و یا در قالب نهادهای بین المللی اقدام به اعمال تحریمهای گسترده علیه روسیه کرده اند. کشورهای غربی موفق شده اند تحریمهای موثری را در اتحادیه اروپا و گروه هفت علیه مسکو اعمال کنند. با این حال، تلاش این کشورها در نهادهای دیگری همچون سازمان ملل و گروه ۲۰ ناکام مانده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات هندی امروز (چهارشنبه) اعلام کردند در نشست آتی گروه ۲۰ که به میزبانی دهلی نو برگزار میشود با بحث و گفتگو درباره اعمال دور جدید تحریمها علیه روسیه مخالف هستند.
آمریکا و متحدانش علاقمند هستند در نشست آتی گروه ۲۰ که با حضور وزیران دارایی و روسای بانک مرکزی برگزار میشود دور دیگری از تحریمهای گروهی را علیه مسکو به دلیل جنگ اوکراین اعمال کنند.
مقامات مسئول هندی به دنبال آن هستند که به جای بررسی تحریمهای جدید علیه روسیه، تاثیرات کلان اقتصادی جنگ اوکراین بر اقتصاد جهانی مورد بحث قرار گیرد.
در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: جنت یلن، وزیر دارایی آمریکا در راس هیاتی بلندپایه در نشست هند شرکت کرده و به همراه سایر متحدان واشنگتن روسیه را به دلیل جنگ اوکراین پاسخگو خواهند کرد.
یکی از مقامات هندی در این رابطه گفت: دهلی نو هیچ علاقهای به بحث درباره تحریمهای روسیه و یا حمایت از این موضوع در طول نشست گروه ۲۰ ندارد. این در حالی است که تحریمهای فعلی اعمال شده علیه مسکو تاثیرات مخربی بر اقتصاد جهانی داشته است.
از زمان آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، دهلی نو مواضع بی طرفانهای اتخاذ کرده و حاضر به سرزنش مسکو به دلیل حمله به اوکراین نشده است. آمارها نشان میدهد هند و چین بزرگترین وارد کنندگان انرژی از روسیه طی یک سال اخیر هستند. این در حالی است که تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا علیه مسکو باعث افزایش بهای سوخت در این کشورها و تشدید تورم شده است.