مریم اژدری متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد بیان کرد: در آش رشته با توجه به اینکه رقیق یا غلیظ باشد، میزان رشته، آرد و روغن آن کاهش یا افزایش یابد کالری آن کم یا زیاد میشود.
او بیان کرد: در آش رشته علاوه بر سبزیها از خود چغندر نیز استفاده میشود که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان برای قلب انسان مفید است.
متخصص تغذیه تصریح کرد: در واقع اگر نحوه پخت آش رشته صحیح باشد این خوراک مغذی و مفید است و میتواند تامین کننده قسمت بزرگی از ویتامینها و املاح برای بدن باشد.
اژدری با تاکید بر استفاده کم از پیاز داغ در آش رشته گفت: اگر از روغن پیاز، رشته و آرد زیاد در پخت آش رشته استفاده شود کالری آن افزایش مییابد که برای افراد دچار اضافه وزن و چاقی مضر است.
متخصص تغذیه گفت: آش رشته آش سنتی ایرانی است و در مناطق مختلف ایران با کمی تغییر پخت میشود، این آش در افطار، عصرانه، وعده اصلی شام و نهار استفاده میشود، زیرا از گروههای غذایی بیشترین سهم را دارد.
اژدری بیان کرد: آش رشته غذای کاملی است، زیرا از گروه شیر و لبنیات حاوی کشک است همچنین سبزی، حبوبات و غلات مانند آرد و رشته در این آش وجود دارد.
او گفت: افراد در هر منطقه با توجه به فرهنگ آن از سبزیجات خاص برای پخت آش استفاده میکنند، اما کلیات مواد آن یکسان است.
اژدری با تاکید بر غنی بودن آش رشته از پروتئینها و ویتامینها گفت: آش رشته به دلیل داشتن ترکیب حبوبات و غلات سرشار از پروتئینها و ویتامینها است همچنین افرادی که نمیتوانند سبزیجات خام استفاده کنند، توصیه میشود آش مصرف کنند.
متخصص تغذیه بیان کرد: برخی افراد از روغن داغ یا پیاز داغ زیاد استفاده میکنند و کالری زیاد اثرات مفید آش رشته را کمرنگ میکند.
او با تاکید بر پخت صحیح آش رشته گفت: اگر پخت آش رشته صحیح باشد و روغن و نمک کم در آن استفاده شود کمک کننده برای تامین کالری مفید است همچنین تنوع سبزیجات در آش رشته اهمیت دارد، زیرا وجود سبزیجات مختلف ویتامینها و مواد معدنی لازم را برای بدن فراهم میکند.
او با اشاره به ضد نفخ بودن نعنا گفت: نعنا در آش رشته به دلیل خاصیت ضد نفخ، نفاخ بودن حبوبات را کاهش میدهد همچنین سبزیجات دارای فیبر بالا برای پیشگیری از یبوست مفید است.
اژدری بیان کرد: حبوبات و سبزیجات موجود در آش رشته دارای فیبر زیادی هستند همچنین کشک در آش رشته تامین کننده کلسیم بدن است و پیاز دارای آنتی اکسیدان و رشته آش کالری قابل توجه دارد.
او با اشاره به نفاخ بودن حبوبات تصریح کرد: حبوبات موجود در آش دارای فیبر، ویتامین و املاح است و توصیه میشود در تهیه حبوبات برای هر غذایی چند ساعت قبل حبوبات در آب قرار داده شود و آب آن دور ریخته شود که نفخ از بین برود.