سیامک آزادی، رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان استان کرمانشاه، از وضعیت کنونی شرکتهای دانش بنیان استان یاد کرد و با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ شرکت دانش بنیان داریم، گفت : تا پایان سال ۱۴۰۰ در استان ۶۳ شرکت دانش بنیان داشتیم که امسال ۱۷ مورد به آنها اضافه شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ۲۴ درخواست دیگر برای دانش بنیان شدن شرکتهای استان ارسال شده که در دست بررسی است و ۳۰ درخواست دیگر نیز در حال آمادهسازی و ارسال به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داریم.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه روند پاسخ به دانش بنیان شدن شرکتها را زمانبر دانست و ادامه داد: با پیگیری و رایزنی مستمر تلاش میکنیم این روند تسریع شود.
آزادی میزان افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان کرمانشاه در سال جاری را متناسب با افزایش آن در کشور دانست و خاطرنشان کرد: البته شرکتهایی داریم که در کرمانشاه ساکن بوده و تولید انجام میدهند، اما دانش بنیان بودن آنها در تهران ثبت شده است.
وی با تاکید بر اینکه صرفا به دنبال افزایش کمی تعداد شرکتهای دانش بنیان نیستیم و توسعه کیفی آنها را نیز توامان دنبال میکنیم، گفت: یکی از مهمترین ملزومات توسعه شرکتهای دانش بنیان تامین مالی آنها است که تقاضا داریم خط ویژهای برای شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور ایجاد شود تا برای دریافت تسهیلات حداکثر مساعدت صورت گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه نگرانی بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات را قابل درک دانست و پیشنهاد داد نشستی با حضور دستگاههای ناظر و بانکها با هدف تسهیل در پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور برگزار شود.
موضوع دیگری که آزادی به آن اشاره داشت واگذاری داراییهای فیزیکی دستگاهها به شرکتهای دانش بنیان و حتی سرمایهگذاری مشترک با آنها در قالب بند "ب" ماده شش قانون جهش تولید دانش بنیان بود و عنوان کرد: تقاضا داریم دستگاههای اجرایی لیست امکانات، تجهیزات و یا داراییهای فیزیکی که میتوانند به شرکتهای دانش بنیان واگذار کنند را به ما ارائه دهند.
وی خواستار پیگیری برای تحقق تفاهم نامه همکاری با شرکت شهرکهای صنعتی شد که در قالب آن مقرر شد شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناوری که نیازمند زمین برای کارگاه هستند از تخفیف برخوردار خواهند شد .