محمدحسین انصاری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین و دینو مصطفیچ، مدیر تئاتر ملی سارایوو با هدف آشنایی با ظرفیتهای تئاتر ملی سارایوو و گفتگو در خصوص زمینههای همکاری هنری بین دو کشور، دیدار کردند.
انصاری، رایزن فرهنگی کشورمان در بوسنی و هرزگوین، ظرفیتهای هنری ایران و خصوصا حوزه نمایش را تشریح و پیشنهاد امضای تفاهمنامه با نهادهای متناظر در ایران را داد که مورد استقبال طرف بوسنیایی قرار گرفت.
وی با اشاره به نمایشنامهها و اپراهای شناخته شده در سطح جهانی از آثار ادبیات کلاسیک فارسی همچون اپرای توراندخت اثر پوچینی که برگرفته از اثر هفت پیکر حکیم نظامی است یا نمایشنامههای حماسی برگرفته از شاهنامه فردوسی، حمایت خود را از اجرای چنین آثار نمایشی توسط گروههای نمایشی در بوسنی اعلام کرد.
لزوم معرفی تصویر واقعی ایران به جهانیان
دینو مصطفیچ در سخنانی، با تشریح فعالیتها و ظرفیتهای تئاتر ملی سارایوو گفت: تئاتر ملی سارایوو در سه حوزه تئاتر، اپرا و ارکستر فیلارمونیک فعالیت دارد. ساختمان تئاتر ملی در دوره سلطه اتریش -مجارستان بنا شده و با قدمت ۱۰۲ سال، قدیمیترین تئاتر سارایوو است و سالن اصلی این مجموعه، ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد.
مدیر تئاتر ملی سارایوو افزود: در حوزه تئاتر، جشنواره بینالمللی تئاتر MESS باسابقهترین رویداد نمایشی بالکان با قدمت ۶۳ ساله است که همه ساله در سارایوو برگزار میشود. همچنین، جشنواره تئاتر شهر یائیتسه یک رویداد مهم ملی در حوزه نمایشی است.
وی با اشاره به شناخت مطلوب و مثبت از سینمای ایران در بوسنی و هرزگوین، برای برگزاری رویدادهای فرهنگی مشترک اعلام آمادگی کرد.
علاقهمند به اجرای هنری آثار ادبیات کلاسیک فارسی هستیم
دینو مصطفیچ با یادآوری خاطراتی از وقایع جنگ در بوسنی و هرزگوین و کمک و حمایتهای جمهوری اسلامی ایران به این کشور، احترام خود به فرهنگ و هنر ایرانی را هم از بعد حرفهای و هم از بعد اخلاقی ابراز کرد.
مدیر تئاتر ملی سارایوو با اشاره به تصویر نامطلوب از جمهوری اسلامی ایران در رسانههای جهانی، تعاملات هنری را تلطیف کننده این فضا و انعکاس دهنده تصویر واقعی از ایران دانست.
وی اظهار داشت: اپرای توراندخت حدود ده سال پیش در بوسنی و هرزگوین به روی صحنه رفته و ما علاقهمند به اجرای چنین آثاری از ادبیات کلاسیک فارسی هستیم.
دینو مصطفیچ در عین حال، گفت: این مجموعه آمادگی دارد میزبان گروههای نمایشی از ایران باشد و در مقابل، اعزام گروههای نمایشی از بوسنی و هرزگوین به ایران را در دستور کار قرار دهد.
وی اجرای اپرای Hasanaginica که برگرفته از یک داستان فولکلور بوسنیایی است را برای اجرا در ایران پیشنهاد داد و افزود: در صورت هماهنگی با وزارت فرهنگ کانتون سارایوو و وزارت امور خارجه این کشور، سالن این مجموعه را در قالب همکاریهای بینالمللی برای اجراهای فاخر گروههای هنری ایرانی در اختیار میگذاریم.