مدیر غذای دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تعداد نانواییهای اختصاص داده شده به پخت نان کامل یارانه ای، تا پایان هفته از ۱۷ به ۲۰ نانوایی میرسد.
دکتر مظلومی با بیان این که ساعت پخت و توزیع نان کامل از ۹ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح است، گفت: با افزایش میزان استقبال مردم از نان کامل، ساعت پخت این نان بیشتر میشود. پخت و توزیع نان کامل، از شانزدهم بهمن، در ۱۷ نانوایی کلان شهر شیراز آغاز شده است.
او گفت: غلات، یکی از اساسیترین منابع تامین انرژی روزانه است که استفاده از آن در تولید نان، سبب تامین دو وعده انرژی اصلی دست روزانه میشود.
دکتر مظلومی گفت: آرد کامل حاوی همه اجزای دانه است و نسبت به آرد سفید و آردهای سبوسدار، منبعی غنیتر از اسیدهای فنولیک مثل فرولیک اسید و کافئیک اسید و فیتات، ویتامین E، سلنیوم و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که میتواند دلیل مهمی بر اثرات سلامتی بخش نان کامل باشد.
او کلسترول پلاسما و کبد، کاهش جذب کلسترول، مهار تجمع پلاکتی، بهبود استقامت فیزیکی، تاخیر در فرآیند پیری، بهبود توان باروری، پیشگیری از ابتلا به سرطان ها، کاهش خطر سکتههای قلبی، کاهش خطر استرس اکسیداتیو و در نتیجه کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی، کاهش دیابت نوع ۲، کاهش چاقی و کاهش خطر مرگ و میر را از دیگر مزایای استفاده از نان کامل بیان کرد.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نکته مهم دیگر در تولید نان کامل را تهیه صحیح و اصولی این نان و تخمیر آرد عنوان کرد تا با کاهش میزان فیتات، اثرات مخرب آن بر جذب املاح کاهش یابد و بدن از منبع غذایی غنی تری بهرهمند شود.
مظلومی با تاکید بر اهمیت مصرف نان کامل در سلامت عمومی جامعه، استفاده از نان کامل را نیازمند ایجاد زمینههای دسترسی مردم به این محصول سلامت محور عنوان کرد و گفت: در این راستا با حمایت استاندار فارس و پیگیریهای مکرر اداره کل غله و خدمات بازرگانی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همراهی اتحادیه نانوایان شیراز، فرماندار و دیگر ارگانهای دولتی مرتبط، برای نخستین بار در کشور، طرح تولید نان کامل به مرحله اجرا رسید.
جمالی، مدیرکل غله فارس نیز گفت: خط تولید آرد کامل در شهرستان بیضا با توان تولید روزانه ۲۵ تن راه اندازی شده است که توان تامین آرد مورد نیاز ۷۰ نانوایی اختصاص داده شده به تولید نان کامل را دارد.