در این گزارش نگاهی کوتاه به اتفاقات مهم جشنواره بین المللی موسیقی فجر شده است.

جشنواره‌ موسیقی فجر در سال ۱۳۶۴ فعالیت خود را با عنوان «جشنواره سرود و آهنگ‌های انقلابی» آغاز کرد.

این رویداد ملی به مدت چهار سال با همین نام به فعالیت خود ادامه داد و محملی محسوب می‌شد که اهالی موسیقی به اجرای برنامه و برگزاری کنسرت می پرداختند.

 

 

نهمین جشنواره‌ی موسیقی فجر

تغییر در محتوای جشنواره

چهار سال پس از برگزاری «جشنواره سرود و آهنگ‌های انقلابی»، این رویداد با عنوان «جشنواره موسیقی فجر» به فعالیت خود ادامه داد که با پایان هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران نیز همراه بود.

 

نهمین جشنواره‌ی موسیقی فجر

بین المللی شدن جشنواره

در دوره پنجم، جشنواره برای اولین بار دارای «لوگو» شد و نماد‌هایی پیدا کرد که از این رخداد مهم خبر می‌داد، اما دو سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۰ که جشنواره برای اولین بار به صورت بین‌المللی برگزار شد و علاوه بر گروه‌های داخلی در سبک‌های گوناگون، چند گروه خارجی نیز در جشنواره حاضر شدند، این رویداد موسیقایی شکل گسترده‌تری به خود گرفت.

در همین راستا بخش «معرفی موسیقی ملل مسلمان» شکل گرفت که در آن برترین چهره‌های موسیقی مسلمان در جهان حضور داشتند.

در این دوره یک گروه موسیقی از تاجیکستان، یک گروه از هند و هابیل علی‌اف از جمهوری آذربایجان با آواز نصرالله ناصح‌پور به اجرای برنامه پرداختند.

ماهیت بین‌المللی جشنواره موسیقی فجر تاکنون ادامه دارد.

 ورود گروه‌های موسیقی بانوان به جشنواره

اما در سال ۱۳۷۶ در سیزدهمین جشنواره برای اولین بار بخش‌های دیگری به جشنواره اضافه شد. در این سال گروه‌های موسیقی بانوان در جشنواره موسیقی فجر به اجرای برنامه پرداختند و بخش «ویژه‌ بانوان» نیز کار خود را آغاز کرد.

این بخش در سال‌های بعد نیز کماکان در جشنواره حضور داشت و البته مدتی بعد از آن به عنوان جشنواره‌ای مستقل تحت عنوان «گل یاس» به فعالیت خود ادامه داد؛ اما این بار در پانزدهمین دوره جشنواره، برای اولین بار ۱۰ کشور از کشور‌های صاحب تمدن و موسیقی در جشنواره شرکت کردند.

این تغییرات در ساختار جشنواره در سال‌های بعد نیز ادامه داشت؛ به طوری که سال بعد از آن نیز بخش دیگری با نام «بخش سازی» اضافه و برای اولین بار در طول برگزاری جشنواره‌های موسیقی فجر بخشی با عنوان پایان‌نامه به جشنواره اضافه شد.

 

جشنواره‌ی هجدهم موسیقی فجر

توجه به پژوهش در دوره بیستم

در دوره بیستم نگاه جشنواره به طور خاص و ویژه به بحث پژوهش در موسیقی معطوف و در دوره بیست و سوم بخش رقابتی در جشنواره موسیقی فجر راه‌اندازی شد.

در دوره‌های بعدی نیز موضوع جوان‌گرایی به عنوان محور اصلی جشنواره مطرح شد.

 

نهمین جشنواره‌ی موسیقی فجر

در سی‌و یکمین دوره از این رخداد موسیقایی، با نگاهی به تجربیات سال‌های گذشته تلاش شد تا با حضور گروه‌های حرفه‌ای و اضافه شدن «جایزه باربد» برای انتخاب بهترین آثار تولیدی، ضمن توجه ویژه به بخش تولید، تلاش‌هایی در خصوص اعتبار بخشی به این رخداد مهم انجام شود.

مهم‌ترین جشنواره موسیقی

جشنواره موسیقی فجر مهمترین جشنواره موسیقی ایران است که به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، از سال ۱۳۶۴ تاکنون در بهمن هر سال در تهران برگزار می‌شود.

سی و پنجمین دوره

سی و پنجمین دوره جشنواره موسیقی فجر نیز در بخش پاپ، اجراهایش را از روز چهارشنبه ۲۳ بهمن نود و هشت آغاز کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار