تیم ملی فوتبال ایران پس از پایان رقابتهای جام جهانی قطر به دنبال انتخاب سرمربی بود اما هنوز با وجود تلاش های فدراسیون فوتبال نتوانسته جانشینی برای کارلوس کی روش انتخاب کند.
سخنگوی فدراسیون فوتبال در مورد آخرین وضعیت پیگیری این فدراسیون برای تعیین تکلیف نیمکت تیم ملی گفت: بعد از پایان رقابتهای جام جهانی مشخص کردن سرمربی تیم ملی به یکی از اولویت های فدراسیون تبدیل شد و به همین جهت مذاکراتی را با گزینه های مختلف انجام دادیم.
وی ادامه داد: این مذاکرات هنوز هم ادامه دارد و قطعا بزودی به نتیجه خواهد رسید تا تیم ملی در دیدارهای فیفادی فروردین ماه با سرمربی جدید به مصاف حریفانش برود.
امیرمهدی علوی در مورد حریفان تیم ملی برای دیدارهای فیفادی گفت: همانطور که قبل از این اعلام کرده بودیم تیم ملی فروردین ماه با عراق بازی خواهد کرد و در سفر اخیر وزیر ورزش روسیه به ایران دیدار با تیم ملی این کشور هم قطعی شد و همان فروردین با روسیه هم در تهران بازی خواهیم کرد.
وی در مورد این که گزینه نهایی فدراسیون برای تیم ملی داخلی خواهد بود یا خارجی گفت: ما در گذشته هم با مربیان ایرانی به افتخارات خوبی رسیده ایم و هم با مربیان خارجی. به همین خاطر با هر دو گزینه مذاکرات را پیش خواهیم برد و بزودی سرمربی را انتخاب خواهیم کرد.
علوی در مورد قلعه نویی که از او به عنوان گزینه داخلی نام برده می شود گفت: اجازه بدهید از اسامی عبور کنیم و ضمن احترامی که برای همه قائل هستیم نامی از کسی نبریم. اما تلاش فدراسیون فوتبال این است که بزودی سرمربی را انتخاب کند تا در دیدارهای پیش رو روی نیمکت بنشیند.
سخنگوی فدراسیون فوتبال در مورد مذاکره با گزینه هایی مثل هروه رنارد، مورایس و ... نیز گفت: همانطور که می دانید رنارد تحت قرارداد عربستان است و از نظر حرفه ای درست نیست وقتی مربی با کشوری قرارداد دارد با او وارد مذاکره شویم.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر قرارداد این مربی با عربستان لغو شود آیا گزینه فدراسیون خواهد بود گفت: قطعا جزو یکی از گزینه های فدراسیون فوتبال خواهد بود. البته رنارد قبل از انتخاب ویلموتس هم جزو گزینه های اصلی فدراسیون بود و مذاکرات هم به خوبی پیش رفته بود اما در نهایت این اتفاق رخ نداد.
فدراسیون فوتبال در تمام روزهایی که رسانههای ایران به دنبال خبری از سرمربی احتمالی تیم ملی بودند، در حال مذاکره با گزینههای مدنظر بوده است.
دومنیکو تدسکو سرمربی مشهوری است که نامش به عنوان سرمربی تیم ملی بلژیک در هفته گذشته دوباره مطرح شد. سرمربی معروفی که هدایت تیمهایی مثل لایپزیش، شالکه و اسپارتاک مسکو را بر عهده داشته و میتوانست یک گزینه ایدهآل برای هر تیم ملی با توجه به اینکه تحت قرارداد هیچ تیمی نبود، باشد.
او در هفتههای گذشته با مدیران فدراسیون فوتبال مذاکراتی داشته و پیشنهاد ایران را دریافت کرده بود. با این حال درست مثل خولین لوپتگی، سرمربی وولورهمپتون انگلیس که پیش از مارک ویلموتس قرار بود هدایت تیم ملی ایران را بر عهده داشته باشد، در نهایت پیشنهاد بهتر را قبول کرد و به بلژیک رفت تا ماجراجویی جدید را در دوران فوتبالش آغاز کند. تدسکو به واسطه یک ایجنت به فوتبال ایران معرفی شده بود و میتوانست گزینه مناسبی برای تیم ملی باشد.
در عین حال، با وجود صحبتهای مطرحشده پیرامون قطعیت انتخاب سرمربی تیم ملی از گزینههای خارجی این احتمال همچنان وجود دارد که یکی از گزینههای بسیار مطرح به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب بشود. یکی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون انتخاب سرمربی تیم ملی را به دوی ماراتن تشبیه میکند که ممکن است برندهی آن با اختلاف بسیار کم، نوار خط پایان را با دست ببرد.
در این شرایط نکات مختلفی مد نظر هیئت رئیسه و شخص رئیس فدراسیون قرار دارد. نکته اول موضوع شناخت از ایران، نکته دوم مسئله سن و سال و جوانی مربی و موضوع سوم رفتار مالی احتمالی این سرمربی پس از عقد قرارداد با ایران. اینکه او این قول را بدهد اختلافات مالی را به مرجعی مثل فیفا نکشاند و از شرایط کار در ایران باخبر باشد.
در گذشته مربیانی مثل کارلوس کیروش و برانکو ایوانکوویچ با وجود مسائل پیش آمده هرگز ناراحتی خود را به مرجع دیگری نبردند و در نهایت به جز قرارداد آخر سعی کردند مسائل خود را با فدراسیون و باشگاهها در ایران حل کنند.
در حال حاضر ۲،۳ گزینه اصلی مدنظر فدراسیون فوتبال است و با توجه به داغ شدن بحث سرمربی تیم ملی به نظر میرسد اجماع نهایی روی یکی از این گزینهها حاصل شود. با این حال، اگر این مسئله کمی به طول انجامد و توافقات پیش نرود، ممکن است بحث مربی موقت در دستور کار فدراسیون فوتبال قرار بگیرد. از میان چهرههایی که قبلا مربیگری تیم ملی را بر عهده داشتهاند. حداقل ۳ مربی آمادهاند مثل تیم ملی برزیل و حتی کره جنوبی، موقتا هدایت تیم ملی را بر عهده داشته باشند تا سرمربی تیم ملی برای فیفا دی خرداد ماه در یک فضای بهتر، صبورانه و بدون عجله انتخاب شود.
فدراسیون همچنین یک گزینه مشهور در فوتبال آسیا را به دقت زیر نظر گرفته و شاید فوتبال ایران مربیای داشته باشد که رضایت هواداران فوتبال در خصوص انتخاب او کاملا جلب بشود. با توجه به اینکه مذاکرات هنوز رسمیت خبری ندارد این خبرگزاری از بردن نام مربیان مدنظر فدراسیون فعلا معذور است.