عباس عاشوری گفت : با تدوین یک برنامه میان مدت ۱۰ ساله برای حفاظت و احیای تالاب انزلی، وظیفه همه سازمانها و دستگاهها مشخص شده و اداره کل حفاظت محیط زیست استان از روند پیشرفت برنامهها از سازمانهای مسئول پرسش خواهد کرد.
وی تشکیل قرارگاه جهادی و کارگروه مدیریت تالاب انزلی را یک نقطه عطف برای حفاظت و احیا این تالاب دانست و افزود: در این برنامه ، لایروبی و رسوب برداری از تالاب و حوضههای آن از طریق زیرکارگروه حفاظت از اکوسیستم و با حضور کارشناسان دستگاههای متولی، سمنها و جامعه بهره بردار انجام میشود.
رییس اداره حفاظت و احیای تالابهای گیلان ، تالابهای شمال کشور از جمله انزلی و بوجاق، جوکندان، میانکاله و گمیشان را تحت تاثیر دریای خزر دانست و تاکید کرد: سطح تراز آب خزر تعیین کننده عمق آب این تالاب هاست، این در حالی است که دستگاههای مسئول با توجه به اعتبارات در حال انجام اقدامات لازم هستند تا آب را در تالاب انزلی نگه دارند.
عباس عاشوری افزود: بر اساس برآوردها، حدود ۸۶۷ هزار مترمکعب رسوب وارد تالاب میشود که بخشی در تالاب باقی مانده و بیشتر آن به حوضچه آرامش بنادر و دریانوردی و دریای خزر وارد میشود.
وی با بیان اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان ۵ پهنه تالاب را محل انباشت رسوبات حوضه آبخیز تشخیص داده، اضافه کرد: مجوز لایروبی این پهنهها صادر شده است.
رییس اداره حفاظت و احیای تالابهای حفاظت محیط زیست گیلان با تاکید بر لزوم مشارکت همه دستگاهها، سازمانها و ارگانهای متولی در حوضه آبخیز برای حفاظت و احیای تالاب انزلی، افزود: مشارکت دستگاهها ، استفاده از دانش بومی اهالی منطقه تالاب و همکاری سمنها میتواند در حفاظت و احیای تالاب انزلی به متولیان امر کمک میکند.