پر شدن بی دلیل حافظه گوشی یکی از مشکلاتی است که اکثر کاربران اندروید با آن مواجه میشوند. حافظه گوشیهای اندروید به راحتی و ظرف مدتی میتواند پرشود. به خصوص اگر از یک گوشی برای مدت طولانی استفاده کنید. یکی از راههای رفع این مشکل، خرید گوشی با حافظه بیشتر است. اما با توجه به قیمت بالای گوشیهای هوشمند، تصمیمی منطقی به نظر نمیرسد. پس تنها باید به دنبال علت پرشدن حافظه گوشی و نحوه خالی کردن آن باشید.
آموزش حل مشکل پر شدن بی دلیل حافظه گوشی
شاید برای برخی کاربران این سوال پیش بیاید که چگونه حافظه گوشی را زیاد کنیم؟ اگر گوشی شما از کارت حافظه پشتیبانی نکند، هیچ راهی برای افزایش حافظه ندارید. اما در گوشیهایی که دارای اسلات حافظه هستند، میتوانید با خرید یک حافظه جانبی، این کار را انجام دهید.
در غیر این صورت، تنها ۲ راه پیش رویتان است. یا موارد اضافی را از حافظه حذف کنید و یا فایلهای با حجم بالا مثل تصاویر و ویدیوها را به یک هارد اکسترنال یا سرویس ابری انتقال دهید. در ادامه همچنین به سایر روشهایی که برای خالی کردن حافظه گوشی سامسونگ و دیگر برندهای اندرویدی میتوانید مدنظر داشته باشید هم اشاره میکنیم.
۱. استفاده از ویژگی Manage Storage؛ حل مشکل پر بودن فضای مموری گوشی
اولین روشی که در این آموزش خالی کردن حافظه گوشی به آن اشاره میکنیم، استفاده از ابزارهای مدیریت حافظه خود اندروید است. در هر گوشی با سیستم عامل اندروید یک قسمت به نام Storage وجود دارد. این بخش اطلاعات مختلفی در ارتباط با حافظه و مواردی که آن را اشغال کردهاند، میدهد. برای دسترسی به این قسمت ابتدا به Settings بروید و بعد گزینه Storage را انتخاب کنید. البته در گوشیهای سامسونگ برای دسترسی به Storage باید ابتدا گزینه Device Care و بعد Storage را انتخاب کنید.
در صفحه بعد میتوانید اطلاعات جامعی از حافظه ببینید. در بالای صفحه با استفاده از یک نمودار دایرهای میزان فضای خالی و استفاده شده حافظه گوشی نمایش داده میشود. زیر این نمودار موارد ذخیره شده در حافظه، در دستهبندیهای جداگانه نشان داده میشوند.
برای مثال اگر دستهبندی تصاویر بیشترین سهم را داشت طبعا دلیل پر شدن حافظه، تصاویر بسیار زیادی هستند که در حافظه دارید. حالا یکی از دستهبندیها را انتخاب کنید. در پنجره بعدی میتوانید فهرستی از برنامههایی که در آن دستهبندی قرار دارند را مشاهده کنید. برنامه را انتخاب میکنیم و در صفحه بعدی گزینههای Clear Storage و Clear Cache را لمس میکنیم. در اینجا باید نکته مهمی را مورد توجه قرار دهید. با انتخاب گزینه Clear Storage، برنامه به حالت اولیه برمیگردد و تمام اطلاعات شما در آن حذف خواهد شد.
همچنین در صفحه مربوط به هر دستهبندی گزینهای برای قرارگیری فایلهای مرتبط با آن دسته قرار دارد. فایلهای موجود در این گزینه ارتباطی با برنامههای نصب شده در گوشی ندارند. مثلا در دستهبندی موسیقی این گزینه Audio files نام دارد و در آن ترکهای موسیقی که از کامپیوتر به گوشی انتقال دادهاید یا به صورت مستقیم دانلود کردهاید وجود دارند. با کلیک بر روی این گزینه میتوانید تمامی این فایلها را ببینید هر کدام را که خواستید پاک کنید. همچنین برخی گوشیهای اندرویدی در صفحه Storage دارای گزینهای بهنام Free Up Space هستند. با انتخاب این گزینه در صورتی که چند برنامه مدیریت فایل داشته باشید، از شما پرسیده میشود میخواهید از کدام برنامه استفاده کنید. اما ما به این برنامهها کاری نداریم و گزینه Smart Storage و سپس Just Once را انتخاب میکنیم.
صفحه بعدی بسته به هر گوشی متفاوت است. اما تقریبا در تمام گوشیها، البته با شکل متفاوت، فهرستی از بخشهایی که قابل پاکسازی هستند نشان داده میشود. این بخشها شامل موارد زیر هستند:
Backed Up Photos & Videos: اگر این بخش را انتخاب کنید، فایلهای ویدیویی و تصویری که از آنها در سرویسهای ابری پشتیبان گرفته شدند حذف میشود.
بخش Temporary Files: به فایلهای موقتی سیستم که دیگر مورد نیاز نیستند اختصاص دارد.
بخش Download: برای فایلهایی است که دانلود کردید
Idle/Infrequently Used Apps: برنامههایی که خیلی از آنها استفاده نمیکنید.
میتوانید هرکدام از این بخشها را انتخاب و دقیقا مشخص کنید چه فایلهایی در آن قسمتها حذف شوند. پس از اینکه موارد مدنظرتان را تیک زدید، از پایین صفحه گزینه Free Up یا Delete را انتخاب کنید.
۲. برنامههایی که نیاز ندارید را پاک کنید
اصلیترین علت پر شدن بی دلیل حافظه گوشی، در کنار فایلهای حجیم، برنامههای اضافی هستند که از آنها استفاده نمیکنید. بهتر است هر برنامهای به آن نیاز ندارید را پاک کنید.
۳. از سرویسهای ذخیره سازی ابری استفاده کنید؛ خالی کردن حافظه گوشی شیائومی
سرویسهای ذخیره سازی ابری مزیتهای بسیار زیادی به خصوص برای آنهایی که با مشکل کمبود حافظه مواجه هستند، دارد. بسیاری از آنها نیز رایگان هستند. برای مثال گوگل فوتوز به شما این امکان را میدهد تا تصاویر را با کیفیت معمولی به صورت رایگان در یک فضای ابری ذخیره کنید.
همچنین سرویسهای دیگر مانند گوگل درایو و دراپباکس نیز هرکدام مقدار مشخصی فضای ذخیره سازی در اختیار شما قرار میدهند. برای حل مشکل پر بودن فضای مموری گوشی، بهتر است فایلهای حجیم را به فضای ابری انتقال دهید.
۴. از کارت حافظه یا هارد اکسترنال استفاده کنید؛ روش حذف کردن حافظه گوشی
اگر گوشی شما دارای درگاه کارت حافظه است حتما از آن استفاده کنید. میتوانید از کارت حافظه به دو شیوه مختلف استفاده کنید. یک اینکه از آن به عنوان یک حافظه ذخیرهسازی خارجی استفاده و فایلهای حجیم را به آن انتقال دهید. روش دوم را احتمالا بیشتر ترجیح دهید.
برخی گوشیهای اندرویدی به شما این امکان را میدهند تا از یک کارت حافظه به عنوان حافظه داخلی گوشی استفاده کنید. به این ترتیب کارت حافظه به بخشی از حافظه داخلی گوشی تبدیل میشود نه فقط یک فضای اضافی برای خلاص شدن از شر فایلهایی که حجم بالایی دارند.البته این شیوه مشکلاتی هم دارد.
اولین مشکل این است که با این کار دیگر نمیتوانید از آن کارت حافظه در گوشی دیگری استفاده کنید. همچنین پس از اینکه کارت حافظه به عنوان حافظه داخلی گوشی انتخاب شد هم نمیتوانید آن را از گوشی خارج کنید چرا که با این کار تمام اطلاعات روی آن حذف خواهد شد.
آخرین مورد هم این است که بسیاری از کارتهای حافظه سرعت کافی برای استفاده به عنوان حافظه داخلی گوشی را ندارند. بنابر این اگر قصد استفاده از این شیوه را دارید حتما یک کارت حافظه با سرعت بالا خریداری کنید.
افزون بر این اگر گوشی شما از یواسبی اوتیجی پشتیبانی میکند میتوانید با خرید یک کابل OTG علاوه بر کارت حافظه، هارد دیسک اکسترنال و فلش را نیز به گوشی متصل و فایلهایی که حجم زیادی دارند را به آنها انتقال دهید.
۵. پاک کردن کش؛ پر شدن بی دلیل حافظه گوشی
خالی کردن فضای حافظه گوشی اندرویدی با پاک کردن کش، همیشه ایده خوبی نیست. چرا که حافظه کش حاوی اطلاعاتی است که گوشی شما برای عملکرد بهتر و سریعتر به آن نیاز دارد. اما این حافظه نیز در طول زمان میتواند حجم زیادی از گوشی را به خود اختصاص دهد و اگر به دنبال یک راه سریع برای پاک کردن حافظه گوشی بدون پاک شدن اطلاعات هستید، حذف کردن کش یکی از کارهایی است که میتوانید انجام دهید.
برای پاک کردن کش برنامهها باید به صورت جداگانه عمل کنید. ابتدا به Settings > Storage بروید و بعد گزینه Other apps را انتخاب کنید. با انتخاب هرکدام از برنامهها مانند اولین تصویر مطلب، یک گزینه تحت عنوان Clear cache برای انجام این کار وجود دارد.
۶. مناطق آفلاین نقشه گوگل را پاک کنید
در گوگل مپس با دانلود نقشههای آفلاین مناطق مختلف میتوانید در آینده بدون نیاز به اتصال به اینترنت با استفاده از این برنامه مسیریابی کنید. این قابلیت باوجود تمام مزایایی که دارد بزرگترین مشکلش این است که حجم زیادی از فضای گوشی را اشغال میکند و میتواند علت پر شدن بی دلیل حافظه گوشی اندروید باشد.
برای اطلاع از اینکه نقشه چه مناطقی را دانلود کردید ابتدا گوگل مپس را باز کنید. تصویر پروفایلتان را لمس و گزینه Offline Maps را انتخاب کنید. در این قسمت فهرستی از مناطقی که نقشه آنها در گوشی دانلود شدهاند را میتوانید مشاهده کنید. حالا برای پاک کردن آنها، سه نقطه کنار هر منطقه را لمس و گزینه Delete یا Remove را انتخاب کنید.
۷. اطلاعات مرورگر گوشی را پاک کنید
از مهمترین علت پر شدن حافظه گوشی، اطلاعاتی است که توسط مرورگر در حافظه موبایل ذخیره میشوند. این اطلاعات در حقیقت سهم بزرگی از بخش Other حافظه را نیز به خود اختصاص دادهاند. در حقیقت هربار که شما از طریق مرورگر وارد یک وبسایت میشوید، مرورگر بخشی از آن سایت را در حافظه گوشی ذخیره کرده تا در صورتی که در آینده از آن سایت بازدید کردید بتواند با سرعت بیشتری آن را بارگذاری کند.
اگر از مرورگر کروم استفاده میکنید میتوانید از طریق بخش Settings این برنامه به Site Settings و سپس Storage رفته و در پایین صفحه گزینه Clear site storage را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه این اطلاعات را میتوانید پاک کنید. در سایر مرورگرها نیز چنین گزینهای در بخش حافظه و در تنظیمات آنها وجود دارد.