الجزیره در گزارشی اعلام کرد کشور‌های اروپایی به دلایلی تا افزایش توان دفاعی خود راه درازی در پیش دارند.

اگرچه پس از آغاز جنگ در اوکراین همه کشور‌های عضو ناتو به صرافت تقویت توان دفاعی افتادند و اهدافی در بخش دفاعی تعیین کردند، تا امروز تنها هفت کشور به اهداف تعیین شده دست یافته اند و سایر کشور‌ها هنوز باید مبالغ بسیار زیادی در این حوزه هزینه کنند.

براساس گزارش الجزیره، استپ فاسن، خبرنگار الجزیره در این خصوص گزارش داد: اهدافی که کشور‌های عضو ناتو مدت‌ها پیش تعیین کردند، اختصاص دو درصد بودجه سالانه شان به امور دفاعی است، اما همان طور که وزیر دفاع استونی به خبرنگاران گفت کشورش هفتمین کشور از مجموع سیزده کشور عضو ناتوست که به هدف تعیین شده دست یافته است؛ بنابراین مبالغ بسیار بیشتری باید هزینه شود.

در ادامه این گزارش آمده است: در دهه‌های گذشته، کشور‌های بسیاری بودجه دفاعی شان را کاهش دادند، ​، چون تهدید مستقیمی در کار نبود، اما پس از آغاز جنگ در اوکراین به اهمیت خطوط تولید ملزومات نظامی پی بردند. کشور‌های بسیاری این خطوط را تعطیل کرده بودند. برخی، چون بلژیک و هلند تقریباً همه تانک‌های خود را فروخته اند و اکنون باید مبالغ بسیار زیادی هزینه کنند.

فاسن افزود: ینس استولتنبرگ گفت حتی ممکن است به بیش از دو درصد بودجه سالانه کشور‌ها برای ترمیم و ارتقای توان دفاعی شان نیاز باشد و دو درصد صرفاً نسبت پایه است. همان طور که (بوریس) پیستوریس، وزیر دفاع آلمان، هنگام ورود به مقر ناتو در بروکسل اعلام کرد، آلمان برای تقویت توان دفاعی اش به سختی تلاش می‌کند.

او در پایان نیز اعلام کرد اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، سال گذشته گفت باید هرچه سریع‌تر یکصد میلیون یورو در بخش تجهیزات نظامی هزینه شود، اما سال گذشته به علت کاغذبازی‌های اداری و سردرگمی نظام دفاعی مقدار اندکی از این مبلغ هزینه شد؛ بنابراین کشور‌های عضو ناتو برای تقویت توان نظامی و ایجاد بازدارندگی راه درازی در پیش دارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار