با ورود سامانه بارشی اخیر از یکشنبه ۲۳ بهمنماه به چهارمحال و بختیاری، این استان در شرایط اضطرار قرار گرفت و در این میان شهرستان کوهرنگ بهعنوان کانون اصلی بارشها با بحرانی بیسابقه مواجه و به کلیدواژه پرتکرار سایتهای خبری تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید
بارش سنگین برف در چهارمحال و بختیاری به خصوص شهرستان کوهرنگ، علاوه بر نشاط اجتماعی مردم، مشکلاتی را هم به وجود آورد؛ از راهدار و نیروهای هلال احمر و پاکبان و نیروهای شهرداری گرفته تا نیروهای سپاه و ارتش و نیروهای جهادی همه بسیج شدند تا مردم مشکلات کمتری را داشته باشند.
اما فرسودگی تجهیزات موجود روند خدمترسانی را در نقاط مختلف این استان با اختلال روبرو کرد.
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ معاون وزیر کشور به منظور بررسی وضعیت استان چهارمحال و بختیاری در پی بارش سنگین برف سامانه قبل به چهارمحال و بختیاری و شهرستان کوهرنگ سفر کرد تا برای رفع مشکل این استان تدابیر لازم اتخاذ شود.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری از جهت ماشینآلات زمستانی بنیه ضعیفی دارد، گفت: برای تجهیز این امکانات اعتباراتی برای این استان پیشبینی میشود.
مهدی جمالیزاده اظهار داشت: برای رفع مشکل این استان در کوتاه مدت ماشینآلاتی از استانهای معین به این استان وارد میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که در میان مدت و بلندمدت باید این استان از نظر ماشینآلات و تجهیزات زمستانی تقویت شود که در همین خصوص اعتباراتی اختصاص داده میشود.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: تا پایان سال چند سامانه بارشی دیگر در پیش داریم که با تدبیر لازم میتوان از این نعمت الهی بهره مناسبی گرفت؛ این در حالی است که برای سامانه بارشی اخیر تجهیزات چهارمحال و بختیاری جوابگو نبود و در اکثر نقاط کشور ماشین آلات فرسوده نتوانستند مفید واقع شوند.
استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست با معاون ساخت و نگهداری راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل کشور گفت: با توجه به موقعیت به موقعیت کوهستانی و محورهای سختگذر میطلبد امکانات و تجهیزات بیشتری در حوزه راهداری به استان اختصاص یابد.
غلامعلی حیدری افزود: با وجود تنگناهای اعتباری، اما امسال چهار دستگاه ماشین آلات راهداری از جمله چرثقیل، لودر و گریدر به تجهیزات استان اضافه شد، اما همچنان با کمبود تجهیزات روبرو هستیم.
وی ادامه داد: همچنین با وجود کمبود منابع اعتباری، حقوق راهداران پرتلاش استان به روز شده است و کسری موجود نیز به زودی جبران میشود.
حیدری با اشاره به نحوه مدیریت بارش برف در استان، تصریح کرد: هریک از معاونان به یکی از مناطق استان اعزام شدند تا با مدیریت شرایط خللی در خدماترسانی به مردم استان در پی بارش برف شکل نگیرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: بارش برف یک رحمت الهی است امید است با تجهیز امکانات خود در مدیریت شرایط عملکرد خوبی داشته باشیم و مردم شیرینی آن را حس کنند.
معاون ساخت و نگهداری راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل کشور روز سهشنبه ۲۵ بهمن در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: دولت این مجوز را به سازمان راهداری داده است که برای رفع کمبودهای موجود ۲ هزار و ۶۸۰ دستگاه ماشین آلات راهداری بدون معافیت کمرگی خریداری کند.
خداداد مقبلی گفت: کشور ۲۰ سال است که تحت شدیدترین تحریمها قرار دارد و همین موضوع سبب شده تا در طول این سالها برای تامین تجهیزات و امکانات راهداری با مشکل جدی روبرو شویم.
وی ادامه داد: کمبودهای موجود سبب شد تا سال گذشته طرحی در مجلس مصوب شد که در قالب آن به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده شده که ۲ هزار و ۶۸۰ دستگاه با عمر زیر ۵ سال با معافیت گمرکی تامین کند که تعدادی از این ماشین آلات در سالجاری و مابقی در سال آینده خریداری و متناسب با ضرایب موجود به استانها تعلق میگیرد.
مقبلی اضافه کرد: دولت این مجوز را به سازمان راهداری داده است که برای رفع کمبودهای موجود ۲ هزار و ۶۸۰ دستگاه ماشین آلات راهداری بدون معافیت کمرگی خریداری کند که بخشی از این تجهیزات به چهارمحال و بختیاری اختصاص پیدا میکند.
معاون ساخت و نگهداری راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل کشور، کمبود اعتبارات را چالشی برای نگهداری راهها دانست و گفت: برای نگهداری جادهها باید تجهیزات به روز باشد، اما واقعیت اینست که هزینه تعمیر این دستگاهها بالا رفته و اعتباری که برای سرویس آن اختصاص یافته بسیار اندک است.
مقبلی با اشاره به وجود ۳۷ هزار کیلومتر راه فرعی در کشور، اظهار داشت: برای نگهداری آن ۹۲ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که سهم هر استان حدود ۲ میلیاد و ۷۰۰ میلیون تومان است در حالیکه برآوردها حاکی از آنست که برای نگهداری راههای روستایی و فرعی کشور سالانه به حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: با همین امکانات و تجهیزات محدود راهداران به طور شبانه روزی کار میکنند و امید است بتوان شرایط استخدامی این نیروهای خدوم را با سازمان استخدامی و سازمان برنامه و بودجه حل کنیم.
سرهنگ موسایی فرمانده سپاه ناحیه شهرستان کوهرنگ گفت: ۲۰ گروه جهادی برای تخلیه و برف روبی ساختمانها به مردم کمک می کنند.
فرماندار شهرستان کوهرنگ هم گفت: نیروهای راهداری و امدادی چهارمحال و بختیاری بهطور شبانهروزی در حال فعالیت برای بازگشایی جادهها و خدماترسانی به مردم هستند.
اکبری با توجه به انباشت برف در این شهرستان افزود: کمبود ماشینآلات، امکانات و تجهیزات در استان مشکلساز شده است.
وی ادامه داد: ۴ تیم واکنش سریع هلال احمر، ۴ تیم اضطراری امدادی، بسیجیان گردان بیتالمقدس و گروههای خودجوش مردمی برای خدمترسانی به مردم کوهرنگ بسیج شدهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: مسئولان استان، فرمانداران و نیروهای راهداری و امدادی برای بازگشایی جادهها با تمام توان وارد میدان شدهاند، اما امکانات پاسخگویی نیازها نیست.
محسن حسینمیرزایی تاکید کرد: فرمانداران و نیروهای راهداری و امدادی چهارمحال و بختیاری بهطور شبانهروزی در حال فعالیت برای بازگشایی جادهها و خدماترسانی به مردم هستند.
وی کمبود ماشینآلات، امکانات و تجهیزات در چهارمحال و بختیاری را مشکلساز دانست و افزود: در هفته گذشته هم مطابق بارندگیهای مطلوب در شهرستانهای کوهرنگ، اردل، بن و دیگر نقاط استان فرمانداران و نیروهای راهداری و امدادی بهصورت شبانهروزی پای کار آمدند و برای خدمترسانی به مردم فعالیتهای مجاهدتگونه داشتند.
حسینمیرزایی تصریح کرد:، اما این در حالی است که کمبود ماشینآلات، امکانات و تجهیزات در چهارمحال و بختیاری خدمترسانی را با کُندی مواجه کرده است.
وی یادآور شد: بههمین منظور میطلبد مسئولان کشوری در وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ایران و سازمان مدیریت بحران کشور برای دهیاریها، شهرداریها و راهداریهای چهارمحال و بختیاری همت کنند و امکانات ویژه و خاص بدهند تا در مواقع اینچنین، برای خدمترسانی به مردم شرمنده نشویم.
حسینمیرزایی با اشاره به توپوگرافی خاص و شدت بارشها در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مسئولان ملی باید در این حوزه به استان ما توجه ویژه داشته باشند.
وی بیان داشت: متاسفانه تجهیزات موجود در استان نیز کارکرد مطلوبی ندارند، اغلب فرسوده و از رده خارج هستند.
در برف گذشته پس از درخواست استاندار از وزیر کشور ۵۰ دستگاه لودر، گریدر، بولدوزر، نمکپاش و کامیون از ۶ استان اصفهان، خوزستان، یزد، بوشهر، فارس و ایلام برای کمک به شهرستان کوهرنگ اعزام شد، اما این مُسکنهای مقطعی برای استانی که با بحرانهای مداوم دست و پنجه نرم میکند کافی نیست.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه سه رود بزرگ زایندهرود، کارون و دز است و ۱۰ درصد آب شیرین کشور را تامین میکند، وقتی تمام کشور از برکات حاصل از این نزولات الهی بهرهمند میشوند بنابراین ضرورت دارد به مشکلات ناشی از این بارشها هم به همان اندازه اهمیت داده و ویژهتر نگاه شود.
گزارش از افسانه احمدی فارسانی
ما پتو و قالی هامون رو میدیم قالیشویی
فصل تابستون برو توی اصفهان ببین چطوری آب شهر رو باز کردن دارن حیاط و ماشین میشورن
جیگررررر
چرا کمبود آب رو گردن همدیگه میندازین .عدم مدیریت مسئولین و شهروندان باعث این مشکلات هست
امروز در اصفهان هشدار سیلابی شدن رودخانه زاینده رود صادر شده
48 ساعت بارندگی بی امان در اصفهان و نواحی بالادستی که قبلا پیش بینی شده بود حالا چرا آب سد رو باز کردید ؟
بابا همین الان 132 میلیمتر بارش باران بوده و 10 میلیمتر بالاتر از میانگین سالانه سال آبی تازه بارندگی های آتی تا پائیز 1402 رو هم بهش اضافه کنید
کاش میشد مدیران رو تو خونه حبس کرد و به جای کرسی ریاست و مسئولیتشون درخت کاشت به خدا فایده بیشتری داشت آخه آدم عاقل الان وقت باز کردن آب سد زاینده رود بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اونم بعد سالها خشکسالی و جاری نبودن آب تو بستر رودخونه؟؟؟؟
حالا اینهمه برف و تازه بارندگی تا بعد عید هم ادامه داره خب این آبها مطمعنا بیشترش هدر میره وگرنه اگه مدیریت بشه هیچ کمبود آبی نیست !
به جای اینهمه هزینه برای لوله کشی از خلیج فارس و عمان و... والا 10درصد هزینه اونها رو همین محلهای برفگیر و دارای بارندگی و... صرف کنند نه نیاز به لوله کشی هست نه نیاز هست آب رو شیرین کنند با هزینه گزاف چون لوله کشی جزئی از هزینه هاست و ساخت پمپهای آب که باید هر چند کیلومتر گذاشته بشه که فشار آب کم نشه و .... بین راه لوله تا برسه به مقصد و ساخت آب شریرین کن و.... هزینش بیش از اینهاست !
یا مثلا قدیم اصلا سالی چند بار لباس میخریدی که حالا باید حتما لباسهات باید به روز باشه و خوردوخوراک و.. جای خود!
پس عزیز حتی آمریکائیها و.. با اسب اینور اونور میرفتند حالا بگیم چرا به فضا میرن و ماهواره و.. خب به همون اسب قانع باشند!
کاش فقط دراین مورد حرف نزده باشی و تو زندگی خودتم همین حرفهاتو مد نظر داشته باشی !
از دانش بنیان ها خواسته شه این امکانات و طبق شرایط هر منطقه بومی سازی کنن
یک شهر بخاطر سه ماه زمستان نمیتونه همه امکانات ماشین الات داشته شهرها معین باشه ک ب کمک بیان این صرفه اقتصادی نداره یا بودجه ی از این مناطق صرف همین تسهیلات وام بشع
کشاورزان محترم ب شکرانه این برف کمی منصف باشن و منصفانه محصول شون ب سفره مردم بیارن تا برکت تو پول و محصول شوت باشه
یکی هم نظارت شه ک واقعا تسهیلات صرف خرید امکانات برف روبی میشه توسط دستگاهها نظارتی خود وزارت راه و شهر سازی
اصفهانی ها تشنه هستن هر کدام یه لیوان آب شهر رو بخورن تمومه
برای ظھورش برای حضورش برای دیدن روی ماھش
صلوات
الھم عجل الولیک الفرج ۔۔۔آمین یا رب العالمین
سرچشمه بزرگترین رود ایران کارون بطول ۹۵۰کیلومتر
سرچشمه بزرگترین رود مرکزی ایران و زاینده زاینده رود بطول ۳۵۰کیلومتر
سرچشمه دز از زلالترین و شفافترین و بهترین آبهای ایران و چه بسا جهان
شهرستانی قرار گرفته دردل بختیاری و زاگرس مرکزی و بین استانهای مرکزی و بنادر جنوبغرب
خدمت به مردم و مردم شهرها و روستاهای این شهرستان یک هنر است
خدمتگزاری عار و ننگ نیست خدمتگزاری کار مردان بزرگ و توانا و فهمیده است
کاش من و ما هم بتوانیم خدمتگزاری برای مردم ایران و خدمتگزاری برای کشورمان ایران عزیز باشیم
قدر مردم ناز و نازنین کشورمان و مردم این شهرستان مهم و راهبردی ملی را بدانیم و به کمک همدیگر در شرایط سخت بشتابیم
کوهرنگ سرچشمه بزرگترین رود
شهرستان کوهرنگ دارای روستاهای فراوان و پراکنده است که این حجم کمک رسانی و گسیل امکانات را از استانهای همسایه و معین و مرکز امکانات را بیشتر میکند