تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه سوریه تاکنون مانع اصلی امدادرسانی مناسب به زلزله‌زدگان این کشور بوده و سبب افزایش چشمگیر تلفات انسانی شده است.

زلزله سوریه جدای از صحنه‌های دردناکی که به همراه داشت، بار دیگر توحش آمریکا را به نمایش گذاشت، زیرا تحریم‌های ظالمانه آمریکا و اروپایی‌ها مانع از امداد رسانی به افرادی که در زیر آوار گرفتار شده بودند، گردید.

در شرایطی که رسانه‌ها صحنه‌های دلخراشی از مصائب زلزله زدگان مخابره می‌کردند آمریکا دست به عوام فریبی جدید زد. وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که برای چند ماه تحریم‌ها علیه سوریه را تعلیق می‌کند تا امکان انجام برخی معاملات و اقدامات برای عملیات امداد رسانی پس از زلزله مرگبار در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه فراهم شود.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) مجوز عمومی سوریه (GL) ۲۳ را صادر کرد که به مدت ۱۸۰ روز مجوز کلیه معاملات مربوط به امدادرسانی به زلزله زدگان در سوریه را می‌دهد.»

ادعایی با هدف بهبود چهره شنیع و جنایتکارانه آمریکا

این تحرک آمریکا تحرکی برای بهبود چهره زشت و جنایتکارانه آمریکا در تحریم ملت سوریه است. این به منزله اعتراف واشنگتن به جنایات خود است. آمریکا به خوبی از میزان نارضایتی جهان عرب و اسلامی از تحریم‌های واشنگتن علیه دمشق و جلوگیری از کمک رسانی به زلزله زدگان آگاه است.

این تحرک آمریکا راه به جایی نخواهد برد، زیرا همگان متوجه عوام فریبی آمریکا شده اند و دیگر نمی‌توان آن‌ها را فریب داد. دولت‌های متوالی آمریکا-چه جمهوری خواه و چه دموکرات که عراق، لیبی، افغانستان، یمن و سوریه را ویران کردند در فرهنگ خود چیزی به نام «انسانیت» و ارزش‌های عدالت و برابری در قبال اعراب و مسلمانان نمی‌شناسند.

آمریکا که نزدیک به یک سوم خاک سوریه را اشغال کرده، نفت و گاز و منابع طبیعی این کشور را در شرق و شمال فرات می‌دزدد و از گروه‌های جدایی‌طلب حمایت می‌کند، هیچ اهمیتی به مردم سوریه و مشکلات و رنج آن‌ها و نیز کل ملت‌های عربی نمی‌دهد و از اعمال تحریم‌ها علیه این ملت‌ها با هدف گرسنگی دادن به آن‌ها لذت می‌برد. آمریکا همچنین ملت سوریه را از آب، برق، دارو، سوخت و حداقل امکانات برای یک زندگی مناسب محروم کرده است.

اگر آمریکا آنگونه که به دروغ ادعا می‌کند مشتاق کمک به مردم سوریه بوده و سیاست‌های خود را مبتنی بر اصول بشردوستانه قرار داده، اصلاً چرا در وهله اول چنین محاصره‌ای را به ملت سوریه تحمیل کرده و چرا از همان ساعات اولیه زلزله، تصمیمی برای تعلیق تحریم‌ها یا کمک به زلزله‌زدگان سوریه اتخاذ نکرد؟

چرا تصمیم مذکور آمریکا بعد از این گرفته شد که کشور‌های عربی مانند الجزایر، مصر، عراق، عمان، تونس، اردن، لبنان، لیبی و امارات و کشورهایی، چون ایران و روسیه و چین اقدام به کمک به سوری‌ها کرده و با شکستن محاصره سوریه پل‌های هوایی برای امدادرسانی به این کشور ایجاد کرده و هواپیما‌های خود را به دمشق و حلب فرستادند و بینی آمریکا و قانون سزار آن را به خاک مالیدند.

سازمان‌های بین المللی زنگ خطر را به صدا درآوردند

رهبران سازمان ملل و سازمان‌های امدادی بین‌المللی هشدار دادند که تحریم‌های آمریکا مانع از تلاش‌ها برای ارائه کمک‌ها به سوریه زلزله‌زده شده است. مجامع بین المللی بار‌ها اعلام کردند که ملاحظات سیاسی باید کنار گذاشته شود و به زلزله زدگان در سوریه کمک رسانی شود.

واکنش دمشق به ژست دروغین آمریکایی‌ها

وزارت امور خارجه سوریه تاکید کرد که تصمیم گمراه‌کننده دولت آمریکا در خصوص توقف موقت و جزئی برخی از تحریم‌های یکجانبه علیه مردم سوریه چیزی جز تکرار تصمیمات ساختگی قبلی که با هدف ایجاد یک تصور نادرست بشردوستانه انجام شده است، نیست.

وزارت خارجه سوریه تاکید کرد: تحریم‌های یکجانبه و سیاست‌های آمریکا مردم سوریه را از برخورداری از ثروت‌های طبیعی غارت شده خود محروم کرده و توانایی نهاد‌های دولتی را برای بهبود وضعیت معیشتی، دستیابی به اهداف توسعه و ارائه خدمات اساسی محدود کرده است. دولت آمریکا نمی‌تواند با تلاش برای ترمیم چهره مخدوش خود و فرار از مسئولیتش در ممانعت از تلاش‌ها برای نجات و حمایت از زلزله‌زدگان، مردم سوریه و جهان را فریب دهد.

وزارت خارجه سوریه از ایالات متحده خواست تا به اقدامات قهری یکجانبه تحمیل شده بر مردم سوریه فوراً و بدون قید و شرط پایان دهد و از اقدامات خصمانه خود و نقض قوانین بین المللی دست بردارد. دمشق همچنین از همه کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی درخواست کرد تا لغو بی‌قید و شرط اقدامات غیرانسانی و محاصره مردم سوریه را خواستار شوند.

دزد و همدست تروریست‌ها، نقاب انسان دوستی بر چهره زده است

با آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ آمریکا عملاً فرماندهی جنگ تروریستی علیه سوریه را به عهده گرفت و گروه‌های تروریستی را به میدان آورد و از همان زمان در کنار رژیم صهیونیستی به نیروی هوایی تروریست‌ها تبدیل شد.

از سال ۱۳۹۶ با شکست گروه تروریستی داعش که از سوی مقامات واشنگتن ایجاد، سازماندهی و تجهیز شده بود، با ورود نظامیان آمریکایی به سوریه عملاً آن‌ها جایگزین داعش شدند و اقدام به جنایت‌های فراوان از جمله سرقت نفت، گندم و حتی جان سوری‌ها کردند. روزی نیست که خبری از سوی رسانه‌های سوری درباره غارت نفت و غلات سوریه مخابره نشود.

تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه سوریه

ایالات متحده از سال ۱۹۷۹ همواره سوریه را به دلایل مختلفی تحت تحریم قرار داده و از سال ۲۰۱۱ همزمان با آغاز جنگ داخلی در این کشور، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور وقت آمریکا تحریم‌های پیشین را تمدید و تحریم‌های جدیدی علیه دمشق وضع کرد. قانون سزار افزون بر اعمال فشار بر بخش‌های کلیدی اقتصاد سوریه، دادوستد خارجی و بانک مرکزی این کشور را نیز مورد هدف قرار می‌دهد.

قانون تحریم‌های سزار که در سال ۲۰۱۹ تصویب و ۱۷ ژوئن ۲۰۲۰ (۲۸ خرداد ۱۳۹۹) علیه سوریه اعمال شد در مقایسه با تحریم‌های گذشته شدیدتر و فراگیرتر است و به اعمال تحریم‌های ثانویه علیه متحدان دولت سوریه می‌پردازد.

این قانون؛ دولت‌ها، شرکت‌ها و افرادی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به دولت سوریه کمک‌های مالی و نظامی ارائه کنند و یا در حوزه‌های نفت، گاز طبیعی، هواپیما‌های نظامی و ساخت‌وساز این کشور فعالیت نمایند را تحت تحریم قرار می‌دهد. قانون سزار افزون بر اعمال فشار بر بخش‌های کلیدی اقتصاد سوریه، داد وستد خارجی و بانک مرکزی این کشور را نیز مورد هدف قرار می‌دهد.

زلزله زدگانی که به سبب تحریم‌ها جان باختند

آنچه در پایان می‌توان گفت این است که حتی ادعای آمریکا برای تعلیق تحریم‌ها علیه سوریه هم بسیار دیر انجام شد، زیرا آنانی که در زیر آوار جان دادند به علت نبود تجهیزات امداد رسانی و به سبب تحریم واشنگتن جان باختندآنانی که در زیر آوار جان دادند به علت نبود تجهیزات امداد رسانی و به سبب تحریم واشنگتن جان باختند. این گواه دیگری از رفتار جنایتکارانه و متوحشانه آمریکا در منطقه است.

منطقه خاورمیانه جز جنگ و تحریم و تورم از آمریکا ندیده است. ریشه همه این مصائب به آمریکا بر می‌گردد. به سبب تحریم‌های آمریکا پدران سوری برای پیدا کردن لقمه نانی برای فرزندان خود ناتوان هستند. تحریم‌ها بر برق، سوخت، آب آشامیدنی، بهداشت و درمان تأثیر شدیدی گذاشته است حال وقوع زلزله هم کار را سخت‌تر کرده است. تورم شدید ملت‌های منطقه به علت سیاست‌های پولی غیرمسئولانه آمریکاست. این سیاست‌های بر مردم منطقه از ترکیه گرفته تا لبنان، مصر، اردن و تونس تأثیر گذاشته است.

اصلی‌ترین مانع در برابر کمک رسانی به مناطق زلزله زده تحریم‌ها غرب و آمریکا علیه سوریه است، زیرا متحدان آمریکا میلی برای درافتادن با آمریکا ندارند. سوریه سال‌ها درگیر جنگ بوده و تروریست‌ها زیرساخت‌ها و تجهیزات این کشور را از بین برده اند و علاوه بر آن تحریم‌ها اجازه نداده است که سوریه تجهیزات مورد نیاز در زمینه امداد و نجات را از دیگر کشور‌ها تأمین کند. نبود تجهیزات مؤثر، تلاش‌ها برای نجات زیر آوار ماندگان را مشکل کرد و بنابراین آمریکا و غرب مسئول جان باختن افراد بی گناه هستند.

منبع: مهر

برچسب ها: زلزله ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۷ ۲۷ بهمن ۱۴۰۱
ای شیطان ملعون ای جنایتکار ای خبیث ای ظالم تا کی میخواهی به ظلم به ملتها ادامه دهی استکبار نفرت امریکای جهانخوار نابودیت نزدیک است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
مرگ بر آمریکا که همه چی تقصیر امریکاست زلزله ترکیه و سوریه گرانی در گواتمالا جنگ در سودان سیل در بنگلادش گرانی خانه های افسریه تهران آلودگی هوا کلان شهرها صید بی رویه ماهی دریای عمان توسط چین گرانی دلار گرانی خودرو و طلا افزایش طلاق بی بندوباری زنان و هزاران مشکل دیگه.