رضا احمدی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد روز یکشنبه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد گفت: استقرار پزشک در همه مراکز جامع سلامت مناطق شهری و روستایی از دغدغه ها و نیازهای مهم به شمار می رفت که با توجه دولت سیزدهم این موضوع طی یک سال گذشته به طور کامل محقق شد.
وی تصریح کرد: هم اکنون در ۶ مرکز خدمات جامع سلامت شهرستانهای گناباد و بجستان پزشکان دانش آموخته دانشکده پزشکی این دانشگاه مشغول ارائه خدمت هستند که در سالهای آینده با دانش آموخته شدن سایر دانشجویان پزشکی عمومی متعهد خدمت شاهد افزایش حضور پزشکان بومی در این مراکز خواهیم بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ادامه اظهار داشت: ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی و زیربنایی از جمله احداث ۱۱ پانسیون یا محل استقرار پزشکان و بهسازی ساختمان برخی از مراکز خدمات جامع سلامت و غیره در شهرستانهای گناباد و بجستان طی یک سال گذشته اختصاص یافته است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۸ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و ۵۹ خانه بهداشت، پایگاه سلامت در شهرستانهای گناباد و بجستان گفت: با تلاش های انجام شده در حوزه بهداشت شاهد کاهش شاخصهایی همچون مرگ و میر مادران، نوزادان و کودکان زیر یک سال در این مناطق هستیم.
دکتر احمدی گفت: ۱۶ پزشک متخصص و فوق تخصص جدید در رشته های مختلف تخصصی مانند زنان و زایمان، اطفال، داخلی، جراحی و بیهوشی در شهرستانهای گناباد و بجستان جذب شدند و علاوه بر این در ۹ رشته تخصصی نیز شاهد ماندگاری پزشکان متخصص در این شهرستانها هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به این میزان هم اکنون در مجموع ۸۱ متخصص و فوق تخصص و ۶۶ پزشک عمومی در شهرستانهای گناباد و بجستان مشغول فعالیت هستند و این از ظرفیتهای خوب دانشگاه علوم پزشکی گناباد در راستای ارائه خدمات درمانی به مردم شهرستانهای جنوبی خراسان رضوی به شمار می رود.
احمدی ایجاد تحول در بخش بهداشت و درمان را از دستاوردهای مهم انقلاب در شهرستانهای گناباد و بجستان برشمرد و گفت: قبل از پیروزی انقلاب تنها 2 یا سه پزشک خارجی و دارای مدرک معادل پزشکی در این منطقه به درمان بیماران می پرداختند ولی هم اکنون با راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی گناباد علاوه بر پزشکان متخصص از سایر نقاط کشور ، این دانشگاه به آموزش پزشک عمومی هم می پردازد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد خاطر نشان کرد: کار تربیت دانشجو در این دانشگاه از سال ۱۳۶۵ با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی رشته پرستاری آغاز شد و پس از منفک شدن از دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۷۴ به عنوان دانشکده علوم پزشکی به فعالیت خود ادامه داد، تا اینکه در سال ۱۳۸۷ با ارتقاء به دانشگاه یکی از ۴۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور شد.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۸۸ با افتتاح دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد تعداد دانشکدههای زیر پوشش این دانشگاه به چهار دانشکده افزایش یافت، گفت: اکنون یک هزار و ۹۶۰ دانشجو در ۲۸ رشته مقطع تحصیلی این دانشگاه مشغول تحصیل هستند که حدود ۶۰ درصد آنها را بانوان تشکیل میدهند. همچنین از کل دانشجویان ۶۰ نفر دانشجوی بینالملل هستند.
دکتر احمدی با اشاره به حضور ۱۳۴ عضو هیأت علمی پایه و بالینی در دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: با جذب ۲۷ عضو هیات علمی طی یک سال گذشته در این دانشگاه مجموع اعضای هیأت علمی جذب شده در یک سال به بیش از ۵۰ نفر افزایش یافت.
وی وجود ۲۳ هزار مترمربع فضای آموزشی، سه هزار و ۵۰۰ مترمربع فضای کتابخانه، ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع سالن ورزشی چند منظوره و ۱۰ هزار متر فضای خوابگاهی را از جمله ظرفیتهای خوب بهداشت و درمان در دانشگاه علوم پزشکی گناباد برشمرد.
دانشگاه علوم پزشکی گناباد با ۲ بیمارستان علامه بهلول گنابادی و آیت الله مدنی، ۱۷ مرکز سلامت، ۴۶ خانه بهداشت و ۱۶ پایگاه اورژانس و یک پایگاه اورژانس هوایی مشغول ارائه خدمت به مردم شهرستان های گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوی است.
بیش از ۱۳۰ هزار نفر از مردم این شهرستانها زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.