سید کمیل طیبی رئیس بنیاد علمی اکو در نشست خبری هفتمین اجلاس کمیته اجرایی و پنجمین اجلاس هیئت امنای بنیاد اکو با اشاره به اینکه اکو یک سازمان همکاریهای اقتصادی است اظهار کرد: این سازمان با تاسیس سه آژانس علمی، آموزشی و فرهنگی تلاش کرده زمینه از این طریق زمینه تحقق اهداف اقتصادی و ایجاد بازار مشترک را فراهم کند.
او با اشاره به این که شکلگیری روابط علمی و فناوری بین کشورها و دانشگاهها به اهداف اقتصادی کمک میکند افزود: در منطقه به دنبال توسعه علم هستیم و از طرحهای علمی حمایت میکنیم.
رئیس بنیاد علمی اکو ادامه داد: پنجمین اجلاس هیئت امنای اکو به میزبانی دانشگاه اصفهان و اتاق بازگانی در روز بیستوپنجم و هفتمین اجلاس کمیته علمی بیستوچهارم بهمن برگزار میشود تا برنامههای دوسال آینده را به تصویب برسانند.
حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان هم با بیان اینکه افزایش همکاریهای علمی افزایش اقتدار کشورهای عضو اکو را در پی دارد گفت: با کشور پاکستان روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری داشته و داریم، اما در بعد همکاریهای علمی آنگونه که باید رابطه قوی نداشتهایم و از این جهت مقرر شد معاونتهای مربوط درحوزههای مختلف آموزشی پژوهشی و دانشجویی مقدمات همکاری را فراهم کنند.
او افزود: دانشگاه اصفهان به عنوان بزرگترین دانشگاه در مرکز کشور بیش از ۱۸ هزار دانشجو دارد که ده درصد آنها دانشجویان خارجی هستند.
غلاممحمد ممنون، معاون فدرال وزیر علوم و فناوری پاکستان هم گفت: بسیار شوکه شدم که شنیدم در بین ۱۸ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه اصفهان هیچ دانشجوی پاکستانی وجود ندارد. باید در یک همافزایی متقابل تلاش کرد تا این شکاف پر شود؛ هدف نهایی ما یادگیری متقابل است.
سازمان همکاریهای اقتصادی یا اکو یک سازمان بین دولتی است که پاکستان، ایران و ترکیه بنیانگذاران اصلی هستند و ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، تاجیکستان بعدها به آن ملحق شده اند. این منطقه بیش از ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد.