دهمین قسمت برنامه «نقد سینما» به میزبانی امیررضا مافی و تهیهکنندگی یوسف بچاری شب گذشته ۲۱ بهمن روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.
اولین بخش برنامه نقد سینما به نقد و بررسی «آنها مرا دوست داشتند» اختصاص داشت.
مصطفی ساجدی منتقد در سخنانی درباره این فیلم گفت: وقتی در قالب جشنواره قرار میگیریم آن هم رویدادی که چهلویکمین دورهاش را برگزار میکند، توقع داریم آثاری را ببینیم که حداقلهای لازم را برخوردار باشند. من این فیلم را در قواره جشنواره ندیدم.
وی یادآور شد: یک مساله محوری در دل داستان مشاهده میکنیم که نشان میدهد فیلمساز مساله دارد، اما آن را به درستی مطرح نکرده است. مساله را باید فهم و حتی با آن زندگی کرد که در این فیلم سینمایی اینگونه نبود و کارگردان تنها آسیبهای اجتماعی را مشاهده کرده است.
این منتقد خاطرنشان کرد: فیلم با دو سبک فیلمبرداری روبهروست و شاید بتوان گفت در بخشهایی دوربین روی دست مبتدی را شاهد هستیم. همچنین موسیقی باید در خدمت معنا و مفهوم باشد، اما حجم زیاد موسیقی و میزان زمان استفاده شده از آن در این اثر باعث شده با فیلم همراه نشویم.
مهسا اسماعیلی و ایرج رحمانی بازیگر و مجری طرح فیلم «آنها مرا دوست داشتند» مهمانان بعدی برنامه «نقد سینما» بودند.
مهسا اسماعیلی بازیگر «آنها مرا دوست داشتند» در ابتدا بیان کرد: ابتدا نقش من یک دقیقه بود و در بازنویسی حذف شد، اما پس از آن نقشهای متفاوتی در این اثر به من پیشنهاد شد که در نهایت نقش «مهشید» به من رسید.
وی با اشاره به اینکه از کودکی عاشق بازیگری بوده است، گفت: در این چند سال بیشتر آموزش دیدم، اما تاکنون در آثار کوتاه و بلند بازیهایی داشتهام و هماکنون مشغول نقشآفرینی در یک سریال شبکه نمایش خانگی هستم.
ایرج رحمانی مجری طرح «آنها مرا دوست داشتند» در ادامه برنامه عنوان کرد: من مدیر تولید، سرمایهگذار، مجری طرح و بازیگر بودم و انتخاب بازیگران نیز برعهدهام بوده است. من سالهاست موسسه فرهنگی و هنری و آکادمی بازیگری دارم و در بخش خصوصی کار میکنم. ۷ نفر از بازیگران آیت فیلم سینمایی برآمده از آکادمی هستند.
وی ضمن گلایه از وضعیت جشنواره فجر توضیح داد: دوستان به ما اعلام کردند اگر تا ۵ بهمن نسخه فیلم را تحویل ندهیم، دیگر فیلم در جشنواره نخواهد بود. در حالی که برخی از دوستان تا ۱۷ بهمن فرصت داشتند. به همین دلیل فیلم کامل نشده است. به عنوان مثال ۳ جلسه اصلاح رنگ و نور شده است و موسیقی کامل نیست. حداقل ۳۰ جلسه برای تدوین، صداگذاری و... زمان لازم دارم و از کسانی که نسخه ناقصی از فیلم ما دیدند، عذرخواهی میکنم.
نقد فیلم سینمایی «گلهای باوارده» دیگر بخش «نقد سینما» بود که مینو خانی منتقد در سخنانی گفت: ابتدا قصد دارم بگویم که با اعلام نامزدها در حق فیلم سینمایی «غریب» جفا شده است و انتظار بیشتر از این داشتیم. دوست دارم بگویم بابک حمیدیان میتوانست نامزد کسب سیمرغ شود.
وی درباره «گلهای باوارده» توضیح داد: فیلم قبلی ایشان "آبادان یازده ۶۰" اثر خوبی بود و شاید این تعلق خاطر و وابستگی ایشان به آبادان باعث شده است که برای دومین فیلم نیز به این آبادان سفر کند. این فیلم درباره مهندسیجنگ است؛ کسانی که تلاش میکنند پالایشگاه آبادان را حفظ کنند.
این منتقد یادآور شد: این اثر، فیلم بسیار مهمیست که ما از زاویه دیگر به جنگ میپردازیم. فیلم دیگری میتواند درباره هتل پرشین آبادان باشد. «گلهای باوارده» صحنه جنگی نداشت، اما در بستر جنگ و این یکی از نکات جالب توجه فیلم بود.
در بخش دیگر «نقد سینما» آرش فهیم کارشناس رسانه درباره اسامی نامزدهای کسب سیمرغ بیان کرد: کلیت فهرست خوب و قابل انتظار بود، اما چند مورد آن جای سوال دارد. از نظرم «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی در بخشهای اصلی بیشتر میتوانست نامزد شود. همچنین تعداد بالای نامزدی «کت چرمی» جای تعجب دارد و شاید داوران تحت تاثیر آثار قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: به جز مواردی که ذکر کردم، بقیه موارد درست و به صورت تخصصی اتفاق افتاده است. در بخش فیلمنامه و در کل تعداد نامزدها به نظر زیاد است. ناگفته نماند که فجر ۴۱ میتواند شروع حمایت از فیلمسازان جوان باشد چراکه امسال ۱۰ فیلم اولی در این رویداد داشتیم.