محسن دارابی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت : تعداد شهرکها و نواحی صنعتی از یک فقره در قبل از انقلاب هم اکنون به ۲۳ فقره افزایش یافته است و اراضی در اختیار این نواحی و شهرکها از ۱۶۶ هکتار هم اکنون به ۲ هزار و ۶۶۳ هکتار رسیده است.
وی گفت: با توجه به ساختار زمین شناسی و وقوع سه ناحیه زمین شناسی در استان، مواد معدنی متنوعی در آن وقوع یافته اند به طوری که در منطقه شمال شرق استان در شهرستان سنقر (زون سنندج سیرجان)، اندیسهای آهن، مس، باریت، ذخائر فلدسپات و خاک صنعتی وجود دارند.
دارابی افزود: در مرکز استان و ناحیه زاگرس رورانده، ذخائر متنوع سنگ تزئینی (مرمریت و دولومیت)، آهک و مارن در شهرستانهای کرمانشاه، هرسین و اسالم آباد و ذخائر سیلیس در شهرستانهای جوانرود و روانسر و همچنین منگنز در شهرستان هرسین وجود دارد؛ و در غرب و جنوب غرب استان نیز در ناحیه زاگرس چین خورده، ذخائر قیر طبیعی و گچ در شهرستانهای گیلانغرب و قصرشیرین از مهمترین مواد معدنی استان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه تصریح کرد: در حال حاضر در استان ۲۰ نوع ماده معدنی از جمله (بیتومین (قیر طبیعی)، سنگ تزئینی، دولومیت، منگنز، سیلیس، سنگ گچ، فلدسپات، سنگ آهن، میکا، سنگ لاشه، مخلوط کوهی، مارن و آهک) و ۲۲۷ معدن دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت استخراج ۱۴ میلیون تن و ذخیره قطعی ۷۰۳ میلیون تن است.
دارابی افزود: مقایسه ظرفیت معادن قبل و بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی نشان میدهد که استان کرمانشاه قبل از انقلاب دارای ۱۴ معدن با ظرفیت استخراج ۲۶۵ هزار تن و با اشتغال تقریبی ۷۰ نفر در زمینه انواع مواد معدنی اعم از سنگ تزئینی، سنگ لاشه، گچ، مارن و آهک بود که در حال حاضر این تعداد به ۲۲۷ معدن با ذخیره قطعی ۷۰۳ میلیون تن و استخراج سالیانه ۱۴ میلیون تن و اشتغال ۲ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است .