معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سبک زندگی سالم بروز بیماری های غیر واگیر را کنترل می کند.

فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: انجام واکسیناسیون ضروری، کاهش مرگ و میر نوزادان و کاهش ابتلا به بیماری سل بعد از دوران انقلاب بسیار چشمگیر و محسوس است.
 
به گفته وی میزان مرگ و میر نوزادان قبل از انقلاب ۱۱۰ در هزار نفر بود که این آمار به ۸/۵ رسیده است.
 
او بیان کرد: بیماری سل را تقریبا کنترل کرده ایم و به سمت ریشه کنی مالاریا در ایران حرکت می کنیم. در حال حاضر بیش از ۱۵۵ میلیون دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده اند.
 
فرشیدی بیان کرد: در حال حاضر ۴۸۶ شبکه بهداشت و درمان در کشور داریم و ۲۷۸۱ مرکز جامع سلامت شهری در ایران وجود دارند. حدود ۸۸۰ مرکز جامع سلامت آموزشی نیز وجود دارند. ۲۸۴۶ مرکز جامع روستایی نیز در کشور داریم.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر  ۵۳۲۰ پایگاه بهداشتی در شهرها داریم که با شروع طرح پزشک خانواده این مراکز زیرساخت های این طرح خواهند بود و ۱۸۰۲۳ خانه بهداشت در کشور داریم.

او ادامه داد: یکی از اقدامات خوب بعد از انقلاب ادغام آموزش با نظام سلامت است و این موضوع به معنای تربیت نیروها متناسب با نیازهای کشور است. در کنترل بیماری کرونا در قالب طرح شهید سلیمانی بهورزها و نیروهای بهداشتی شبانه روز بحث قرنطینه افراد و وضعیت جسمانی بیماران را پیگیری می کردند.
 
فرشیدی بیان کرد: طرح پزشک خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها اجرا شده است؛ به طوری که هر چهار هزار نفر یک پزشک داشتند. در دو استان فارس و مازندران به صورت پایلوت طرح پزشک خانواده با حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور  اجرا شده است. پزشک خانواده یکی از وظایفش این است که عوامل خطر را پیدا کند.
 
او افزود: بررسی ها نشان می دهند که بعد از دوران شیوع بیماری کرونا، موضوع بیماری های غیر واگیرمهم است. سبک زندگی سالم بروز بیماری های غیر واگیر را کنترل می کند.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: هرم سنی تغییر کرده است. اگر تا ده سال آینده فکری نکنیم تا ۲۵ سال آینده جمعیت کشور سالمند خواهد شد. بحث جوانی جمعیت را وارد شیوه نامه آموزشی کرده ایم.
 
او گفت: مشوق های لازم برای پزشکان و دانشجویان در نظر گرفته شده است. درمان ناباروری به صورت رایگان انجام می شود و هر استان یک مرکز ناباروری دارد. الان ۲/۵ میلیون زوج نابارور در کشور داریم که وجود این مراکز درمان ناباروری و رایگان بودن هزینه ها می تواند کمک بزرگی به این افراد کند.

 فرشیدی گفت: واکسن یکی از اهرم های کنترل بیماری های مختلف در دنیا است. واکسیناسیون فلج اطفال به خوبی انجام شده است و الان با وجود مشکل در کشورهای اطراف وضعیت خوبی در ایران داریم.

او بیان کرد: سرطان دهانه رحم، سینه و روده بزرگ از جمله سرطان های مهم هستند.بین ۱۰ تا ۱۲ درصد از افراد جامعه در ریسک  ابتلا قرار گرفته اند. بیماری سرطان یکی از نتایج سبک زندگی ناسالم و عدم تحرک لازم است.

او اضافه کرد: ارجاع الکترونیک در حال انجام است و اجرای موضوع پزشک خانواده یک کار فرهنگی نیاز دارد. یکی از برنامه‌های ما خرید خدمت از بخش خصوصی است و باید نظام پزشکی و بخش خصوصی در این راستا همکاری کنند.

فرشیدی اظهار داشت: سند امنیت غذایی در حال تدوین است. غنی سازی نان با آهن و اسید فولیک در خال انجام است و میزان فقر آهن و مکمل یاری دانش آموزان و مادران باردار در حال انجام است.غنی سازی آرد با ویتامین دی  نیز انجام خواهد شد. همچنین بازرسی از نانوایی ها  در جهت بررسی میزان جوش شیرین و نمک نان ها انجام خواهد شد.

او بیان کرد: بودجه حوزه بهداشت در سال جاری تغییرات خوبی کرده است به طوری که ۲۴۶ پروژه بهداشتی به بهره برداری می رسد.بخش عمده اعتبارات به پزشک خانواده بر می گردد، به طور کلی پیش بینی می شود که سال خوبی در حوزه بهداشت داشته باشیم.

فرشیدی گفت: با انجام واکسیناسیون سطح ایمنی افراد در جامعه برای مقابله با ویروس کرونا تقویت شد. سویه اخیر از زیر گروه امیکرون احتیاجی به داروی خاصی ندارد بنابراین آنتی بیوتیک اثری بر روی بیماری های ویروسی ندارند.

او بیان کرد: ۱۳۱ هزار نفر خدمات بهداشتی ارائه می دهند که با مجوز جذب ۲۵ هزار نفر تقریبا نیمی از کمبود ها را برطرف می کنیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: بیش از ۶۰ هزار نفر در سال بر اثر استعمال سیگار فوت می کنند وارزان ترین دخانیات دنیا در ایران عرضه می شود.مالیات بر سیگار باید افزایش پیدا کند. باید ۶۰ درصد مالیات بر سیگار به حوزه بهداشت و درمان تعلق پیدا کند که در سال گذشته مبلغی به وزارت بهداشت پرداخت نشده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار