وزیر اقتصاد گفت: بانک‌مرکزی برای کاهش حباب سکه، اقدام به عرضه ربع سکه در بورس کالا کرده است.

آقای سید احسان خاندوزی گفت: امروز مرحله سوم عرضه سکه در بورس کالا توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود.

به گفته وزیر اقتصاد و دارایی،  بانک مرکزی برای کم کردن حباب بازار سکه، ربع سکه را در بورس کالا عرضه کرد. با وجود اینکه قیمت جهانی طلا افزایش پیدا کرد و سبب افزایش قیمت سکه شد، اما این اقدام تا حدودی موثر بود.

او می گوید: مرحله دوم عرضه سکه در بورس کالا امروز به پایان می‌رسد. بانک مرکزی تلاش دارد که حباب در بازار سکه کم شود و مرحله سوم هم امروز توسط بانک مرکزی اعلام خواهد شد.

برداشته شدن ۹۸۰ شرط زائد در صدور مجوزها 

خاندوزی گفت: حدود ۲۳۰ هزار کار آفرین توانسته‌اند، بدون حضور در دستگاه و ارگانی از درگاه ملی ثبت ملی مجوزها مجوز کسب و کار خود را دریافت کنند.

او می گوید: ۹۸۰ قاعده اضافی و سلیقه ای دستگاهها به تازگی از فرآیند صدور مجوزها حذف شد.

خاندوزی گفت: تعداد زیادی قاعده غیرضروری دیگر هم در فرآیند صدور مجوزها وجود دارند که بدلیل داشتن پشتوانه قانونی، لایحه ای را برای حذف آنها تهیه کرده ایم.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: میزان اشتغال در پاییز ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ۵۳۰ هزار نفر افزایش یافته و تعداد شاغلان به ۲۴ میلیون نفر رسیده است.

او ادامه داد: افزایش ۵۳۵ هزار نفر در پاییز در حالی رقم خورد که در بخش کشاورزی به دلیل کاهش بارش ها شاهد کاهش اشتغال بودیم.

وزیر اقتصاد گفت: افزایش سهم اشتغال ناقص هم از ۱۰.۶ درصد به ۹.۵ درصد کاهش پیدا کرده است. نرخ بیکاری مردان در پاییز ۱۴۰۱ حدود ۶ دهم درصد و نرخ بیکاری زنان ۱.۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

هیچ گونه محدودیتی در تعداد خرید نان و میزان یارانه نان ایجاد نخواهد شد

خاندوزی گفت: برخی رسانه ها نسبت به ایجاد اشتغال تردید کرده بودند که باید بگویم عوامل متعددی در افزایش اشتغال بویژه نرخ رشد اقتصادی و افزایش سرمایه گذاری موثر است. علاوه بر این تسهیل مجوزهای کسب و کار به ویژه در بخش خدمات اثرگذار است.

او گفت: با اصرار دولت مبنی بر تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، امروز حدود ۲۳۰ هزار نفر کارآفرین جوان کشور مجوز کسب و کار را بدون مراجعه حضوری و کاغذبازی به دست آوردند. البته ۱۴۰ هزار نفر هم در صف بررسی دستگاه های اجرای برای دریافت مجوز هستند.

خاندوزی ادامه داد: در روزهای گذشته تعدادی از شروط ها از جمله تاهل و تجرد، سوء پیشینه، سن، برخی از تایید صلاحیت های متقاضی که نیازمند امضای طلایی مدیران بود، از تمام مجوزهای کسب و کار حذف کردیم.

او افزود: این ۹۸۰ شرط صلاحدید دستگاه ها بود و هیچ مجوز قانونی پشتوانه آنها نبود‌‌.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: در مورد سایر شروط که مانع قانونی دارد لایحه ای تهیه شده و به مجلس ارسال خواهد شد.

او در مورد یارانه نان گفت: از دیشب گام اول فاز دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد کشور اجرا شد و کمک هزینه نانوایان از دیشب به دو برابر افزایش یافت.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: طی یک ماه آینده شناورسازی نیز صورت می گیرد و محدودیت آرد هر نانوایی برداشته می شود و هر نانوا معادل هر نانی که در اختیار مردم قرار دهد، آرد می گیرد؛ یعنی با هر میزان عملکرد، نانوایان می توانند آرد بگیرند و بلافاصله همان شب دو برابر میزان گذشته برای کمک، در اختیار نانوایان قرار می گیرد.

او گفت: هیچ گونه محدودیتی در تعداد خرید نان و میزان یارانه نان ایجاد نخواهد شد. یارانه نان در بودجه ۱۴۰۲ نیز از ۷۰ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسید.

خاندوزی درمورد مولدسازی دارایی های دولت گفت: مولدسازی تدبیری است که در بسیاری از کشورها از دهه های گدشته برای احیای مولدهای راکد خود استفاده می کردند، در ایران حکم قانونی الزام به مولدسازی را داشتیم و در بودجه رقمی را برای مولدسازی داشتیم؛ مثلا سال ۹۹ میزان ۸ هزار میلیارد تومان برای مولدسازی قانون در نظر گرفتند که عملکرد فقط ۵۴ میلیارد تومان بود. همچنین در یک سال دیگر ۴۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی مولدسازی بود اما عملکرد ۷۰۰ میلیارد تومان بود.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: مصوبه ای که در شورای هماهنگی سران قوا وجود دارد، مبنی بر این است که هیئتی با اختیارات ویژه ایجاد شود که بر مقاومت دستگاه های اجرایی غلبه کند.

او با بیان اینکه ایران کشور ثروتمندی است اما پروژه های نیمه تمام و راکد زیادی داریم، گفت: مساله مصونیت با سوء تفاهم مواجه و با کم اطلاعی مطرح شد. حتما در جایی که تخلف وجود داشته باشد، هیچ احدی مصونیت نخواهد داشت. اما آنجایی که تصمیمات کارشناسی وجود داشته باشد، مصونیت وجود خواهد داشت.

وزیر اقتصاد ادامه داد: هر فردی از مجریان تخلف کنند مصونیت نخواهند داشت. ما تلاش کردیم در وزارت اقتصاد بخش اعظم مسائل را با شفافیت حل کنیم. اجرای این قانون در اتاق شیشه ای و علاوه بر نظارت دستگاه های نطارتی و حسابرسان، پیش چشم ۸۰ میلیون نفر، کار را انجام خواهیم داد.

خاندوزی افزود: برای دولتی که خود پیشروی موضوع شفافیت بوده و در مواردی همچون مالیات و مجوزها و بانک ها شفافیت را به کار گرفت نمی توان انتظار کارهای غیرشفاف را داشت. دولت جلوی شروع فرایندهای فسادزا را می گیرد.

وزیر اقتصاد گفت: پس از تصویب نهایی مصوبه به مسائلی که حقوقدانان و کارشناسان مطرح کردند پاسخ می دهیم.

او در مورد سازمان بازرگانی اظهار کرد: سازمان بازرگانی با ادغام سازمان حمایت با شرکت بازرگانی دولتی ایران زیر نظر مستقیم رئیس جمهور ایجاد می شود تا سیاست گذاری و تنظیم بازار را به صورت متمرکز پیش ببریم تا حقوق مصرف کننده و قیمت ها مدیریت شود.

وزیر اقتصاد می گوید: این سازمان منجر به چاق شدن دولت نمی شود و از ظرفیت های موجود استفاده خواهد شد، البته باید منتظر تصمیم نهایی مجلس نیز باشیم.

او در مورد ورود شورای رقابت به بازار خودرو گفت: اگرچه شورای رقابت وظیفه تشخیص انحصار در بازارها را دارد، اما جزئیاتی که در دستورالعمل این شورا اعلام شد، مباحث کامل نبود و این دستورالعمل می توانست کمک کننده تر به اقتصاد کشور باشد.

خاندوزی افزود: دولت در حال رایزنی با مراجع قانونی همچون مجلس است تا مشابه رویه ای که کمیسیون تلفیق مجلس در مورد عرضه خودروها در بورس کالا تصویب کرد، به عنوان رویکرد قانونی در دستور کار قرار گیرد.

او در مورد ارائه تسهیلات به زلزله زدگان خوی گفت: به توافقاتی که بین سازمان برنامه و بودجه و استانداری منعقد شده اشاره کنم که ۳۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه و کمک بلاعوض اختصاص می یابد.

ه کامل تخریب شدند ۶۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض می گیرند و به مناطق تخریب شده در مناطق شهری و روستایی علاوه بر این ۶۰ میلیون تومان به ترتیب ۳۰۰ میلیون تومان و ۲۵۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه تخصیص می یابد.

او افزود: قیمت گذاری های کارشناسان مدنظر هیئت قرار خواهد گرفت و خروجی هیئت هم پیش از واگذاری نهایی از طریق مکانیزم شفاف به اطلاع همه مردم خواهد رسید.

وزیر اقتصاد گفت: ای کاش در فرآیند واگذاری دولت های پیشین نیز شاهد این شفافیت می بودیم، تا دو سه سال بعد از واگذاری انتقادات و حرف و حدیث ها در مورد واگذاری ها صورت نمی گرفت.

به گفته خاندوزی، سامانه مربوط به مجموعه فرآیند و گردش کار هیئت هم ۲۲ بهمن رونمایی خواهد شد.

اودر ادامه گفت: در ۴۵ روز گذشته حدود ۶.۲ میلیارد دلار عرضه ارز در سامانه نیما صورت گرفت و از این میزان ۱.۲ میلیارد دلار مربوط به حوزه های نفت، ۱.۷ میلیارد دلار مربوط به حوزه های پتروشیمی و سایر کالاهای صادراتی و ۳.۳ میلیارد دلار ارزهای صادرکنندگانی که در اختیار بانک مرکزی قرار دادند، است که در همان حوالی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می شود.

خاندوزی افزود: بیش از ۳۲۰ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی، اسکناس برای نیازهای ارزی همچون دانشجویی و ... عرضه شده است.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: برای اینکه جریانی که به دنبال افزایش نرخ ارز در شبکه های اجتماعی بودند، کنترل شوند، بانک مرکزی از ۹ صبح تا ۱۹ عصر در ۷ روز هفته نرخ برای مبادلات بازار متشکل اعلام می کند که امیدواریم با این اقدامات شاهد پیامدهای بهتری در آینده باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
دشمن اصلی مردم کشورمان در حال حاضر دو شرکت انحصاری ومحتکر سایپا و ایران خودروی گرانفروش ده برابری است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۷ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱
دولت سکه های خودشو به اسم شکستن حباب تو بالاترین قیمت میفروشه
بعد میگن دولت از این افزایش قیمت ها سودی نمیبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۲ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
در کشوری زندگی میکنیم که همه اجناس و مایحتاج مردم در حباب قیمت گیر کرده . از خانه و خودرو و سکه گرفته تا برنج و رب و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
برو بابا
Iran (Islamic Republic of)
بفکر مسول
۲۳:۱۵ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
بابا اینقدر حباب نترکونید خسته میشید !!
بخدا ما راضی نیستیم دیگه اینقدر اذیت بشید
حباب مسکن و دلار و ارز و خودرو و پیاز و گوجه و گوشت و.... رو اگه بخواهید بترکونید که خدای ناکرده خودتون میترکید که هیچ کس راضی به این امر نیست .
فقط خواهششش میکنیم هیچ کار نکنید که این خودش برای ملت بزرگترین کار هست . لطفا لطفا لطفا
Iran (Islamic Republic of)
یعقوب
۲۲:۴۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
بااین اینکه کد بورسی دارم ولی نحوه فروش مبهم است.
همه که به بورس دسترسی ندارن از بورس بخرن.
اگه دولت دلش بخواد از طریق بانک به مردم بفروشد.مثل سال ۹۷
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۲:۰۸ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
دیگه حالا روستایی‌ها هم می دانند دولت ،شمشهای طلای وارداتی را آب کرده و با افزایش قیمت طلا آنها را سکه می کند و به مردم بیچاره قالب می کند .این روش در دولت احمدی نژاد ،روحانی و رییسی تکرار شده است،دولتها هر زمان با کسری بودجه مواجه بودند طلا و ارز را افزایش دادند ،و آسیب هایش را هم نصیب مردم کردند ،ای کاش به جای دست تو جیب مردم کردن حمایت از کارآفرینی را بلد بودند ،ورود تکنولوژی به کشور را رایگان می کردند ،خروج از معاهده مبارزه با مواد مخدر را در دستور قرار می دادند و با ترانزیت آن ضمن ارز آوری ،غرب را به زانو در می آوردند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۷ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
این حباب نیست، قیمت همین است. دیگر حنایتان رنگی ندارد. مردم توهمات شما را که ناشی از خودشیفتگی و خودبزرگبینی تان است دیگر قبول نمی کنند.
با دستکاری قیمت سکه که در دست شماست، برای هزاران قلم کالا که در دست شما نیست بی ثباتی و تلاطم بوجود می آورید. شما اگر خیلی مردید سعی کنید شش ماه قیمتها ثابت باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
نمی خواهد لازم نکرده. لطفا تلاطم ایجاد نکنید. شما قیمتها را ثابت نگه دارید بقیه پیشکش. اقتصاد که فقط قیمت سکه نیست. قیمت سکه را پایین آوردید ، خوب قیمت پیاز را چگونه می خواهید پایین بیاورید؟ قیمت گوجه فرنگی را چطور؟ قیمت ماست را چطور می خواهید پایین بیاورید؟و... مگر قیمت گذاری چندین هزار قلم کالای مصرفی در دست شماست؟(البته خدا را شکر که در دست شما نیست). فقط قیمت چند قلم کالا در دست شماست که آن هم عبارتند از قیمت سکه ، قیمت بنزین، حقوق کارمند و کارگر . که فقط با همین چند مورد، کل بازار و اقتصاد مردم را به هم می ریزید. و پدر ریال و تومان را در می آورید. قیمتها را بازار تعیین می کند نه من یا شما. به قوانین بازار که قوانین علت و معلولند گردن بگذارید. شما قبله بازار نیستید بلکه بازار شرایط را تعیین می کند. تاوان خودشیفتگی و عدم کرنش نسبت به بازار را از حلقوم مردم در می آورید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
قیمت سکه ٢۵ میلیون باشد مگر شما قیمت چند میفروشی تا حباب قیمت پایین بیاد جناب.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
من موندم با این همه معادن طلا در کشور واطراف و همسایگان ودوستان این حباب چطور مانده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
بر عکس صدر درد حباب را افزایش می‌دهند
Iran (Islamic Republic of)
Oy
۲۲:۲۶ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
بهتون حق میدم بدبین باشید به خاطر وعده های داده شده و انجام نشده اما بهتره اینقدر ناامید نباشید و به ناامیدی مردم دامن نزنید این اصلا نظری نیست که بخواهید با دیگران درمیون بذارید و درست نیست.
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۸:۳۲ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
پس دولت ازکجا کسری بوجه اش را تامین کند مردم را بازی دادهایید دست در جیب مردم کرده ایید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
لطفا اینقدر مهمل نبافید.این بدبینی ها و منفی بافی ها مشکلی را حل نمی کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
بدبینی؟! خود خود مهملی تو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
مهمل خودتی و افکارت مرفه بی درد
Iran (Islamic Republic of)
حمار
۱۷:۵۳ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
خدایا شکرت با مدریت جهادی انقلابی دولت سید مرحومین حضرت آیت الله العظمی دکتر سید ابراهیم رئیسی خرید نان محدودیت ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ایمانی
۱۶:۵۸ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
خدایا به حاکمان ووزرابیاموزکه بدانند چنانچه کسانی باشند که در اداره اوضاع واردترباشند حق مردم را میخورند وظلم میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
اقتصاد تابع سیاست است و اقتصاد بیمار محصول سیاست بیمار است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
خدا را شکر ، که در خرید نان شب هیچ محدودیت نیست !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
خاندوزی جان این آخرین کارته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
دیگه دوره حرف رو هوا زدن و بازار کنترل کردن گذشت جناب خاندوزی اگر هر چه سریعتر فکری نکنی دلار ۵۰توننی را در اسفند و ۷۵ هزاری در خرداد یا تیر سال دیگه خواهی دید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
هر چیز وارد بورس کالا شد گرانتر شد همین ربع سکه ، هفت میلیون بود وارد بورس شد در مرحله اول شد هفت و دویست مرحله دوم هفت و هشتصد و در مرحله سوم ارائه در بورس به بالای هشت و الآن هم که بالای نه میلیون شده . این بورس اساساً ابزاری برای گرانفروشیه قانونی شده فقط خدا به فریاد مردم بیچاره برسه وگر نه دولت نه می خواهد نه می تواند حباب های محکم سکه و خودرو و . . . را بشکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
بفروشید و زراندوزی کنید..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
صد در صد
آخرین اخبار