واحد شستوشو و دانهبندی شن و ماسه امروز با حضور علی نبوی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، مدیرکل صمت استان سیستان و بلوچستان و مسئولین ایرانشهر در این شهرستان ایرانشهر افتتاح شد.
این واحد تولیدی با سرمایه گذاری هشت میلیارد تومان با ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار تن در سال در شهرستان ایرانشهر به بهرهبرداری رسید که با افتتاح این واحد تولیدی زمینه اشتغال برای ۱۱ نفر به طور مستقیم فراهم شد.
همچنین در ادامه خط جدید تولید نخ از ضایعات سالن ریسندگی در کارخانه «گسترش صنایع بلوچ» با سرمایهگذاری ۶۰ میلیارد ریال با تولید ۸۰۰ کیلوگرم روزانه و ۲۱۰ تن در سال در شهرستان ایرانشهر به بهرهبرداری رسید. در این خط جدید تولید برای ۱۲ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفتان در مراسم افتتاح باغ ۶ هکتاری گل محمدی روستای "تودک" گفت: با هدف توسعه گیاهان دارویی و کم آببر درسال جاری بیش از ۳۰ هکتار باغ گل محمدی با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد ریال در سطح شهرستان احداث شده است.
فضل الله کرد افزود: جهت احداث باغ گل محمدی روستای تودک یک میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده و این باغ به نمایندگی از سایر باغات احداث شده گل محمدی درسال جاری با حضور فرماندار و اعضای شورای اداری در پنجمین روز از دهه فجر افتتاح شد.
وی تصریح کرد: شهرستان تفتان دارای بیش از هفت کارگاه گلاب گیری و عرقیات گیاهان داروئی صنعتی و سنتی است که همگی در دو سال اخیر راهاندازی شدهاند تا چرخه تولید با احداث باغات کامل شود.
۲۵ طرح عمرانی، ورزشی، آموزشی، مسکن روستایی، بهداشتی، راهسازی و کشاورزی گرامیداشت دهه فجر با حضور قشرهای مختلف مردم و مسوولان در شهرستان سرباز افتتاح و کلنگزنی شد.
فرماندار سرباز اظهار داشت: این طرحها شامل بهسازی معابر روستایی به تعداد هشت روستا و متراژ پنج هزار و ۲۴۰ مترمربع با اعتبار هشت میلیارد و ۹۳۰ میلیون ریال، پارک کودک روستای حاجی آباد به متراژ ۲۰۰ مترمربع و اعتبار ۶۰۰ میلیون ریال، پروژه سیل بند روستای مچکور به طول ۱۱۰ متر با اعتبار یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال، کلنگ زنی احداث ساختمان اداری شیلات با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال و افتتاح و بهرهبرداری از توسعه شبکه برق روستایی پادیگ با اعتبار هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است.
فرامرز دانش افزود: افتتاح سه واحد مسکن مددجویی با اعتبار سه میلیارد ریال، افتتاح پروژه بازگشایی، زیرسازی و روکش آسفالت راه روستایی واپگ با اعتبار ۲۶ میلیارد ریال، افتتاح پروژه بازگشایی، زیرسازی و روکش آسفالت راه روستایی کریم آباد سرکور با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، افتتاح پروژه روکش آسفالت مسیر اصلی پل جژان به طرف سرباز کلات به طول ۱۴ کیلومتر با اعتبار ۱۶۰ میلیارد ریال و افتتاح مدرسه چهار کلاسه وحدت روستای مَغ با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال از دیگر طرحهاست.
وی گفت: همچنین طرح پرورش مرغ گوشتی ۲۰ هزار قطعهای با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال، افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت روستای کریم آباد با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال، زمین چمن مصنوعی مینی فوتبال پنج نفره روستای پاکندر با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال، سایبان آرامستان روستای دزبگان به متراژ ۳۰۰ مترمربع با اعتبار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و ایستگاه لرزه نگاری روستای رتوک دهستان سرکور با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال در شهرستان سرباز و زمین چمن مصنوعی مینی فوتبال روستای کافه بلوچی بخش نسکند با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
فرماندار سرباز تصریح کرد: اعتبار طرحهای قابل افتتاح بخش مرکزی سرباز ۴۳۵ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال بوده که امیدواریم بخشی از مشکلات حل و موجب رضایتمندی مردم شود. غبارروبی و عطر افشانی مزار شهید "شهبیک مزارزهی" روستای "گورناگان" از دیگر ویژه برنامهها بود.
همزمان با آغاز چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، سومین ایستگاه لرزهنگاری باند پهن پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله در استان سیستان و بلوچستان در محور ایرانشهر- سرباز به بهرهبرداری رسید.
این ایستگاه با حضور محبی مدیرکل مدیریت بحران استان و رئیس شبکه لررهنگاری باند پهن پژوهشگاه زلزلهشناسی و لرزهنگاری و مدیران ذیربط افتتاح شد که ششمین ایستگاه لرزهنگاری باند پهن استان (سه ایستگاه مربوط به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و سه ایستگاه مربوط به پژوهشگاه) است.
مجید محبی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در این مراسم بر اهمیت توسعه ایستگاههای لرزهنگاری با توجه به وسعت استان و لزوم فراهمسازی امکانات لازم برای آمادگی بیشتر در استان تاکید کرد.
علیرضا میربهاءالدین مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از بهرهبرداری از ۱۸ خانه هلال در استان همزمان با ششمین روز از ایامالله دهه مبارک فجر خبر داد و اظهار داشت: تاکنون ۲۹۹ خانه هلال در سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری رسیده و این روند همچنان با توجه به نیاز استان تداوم دارد.
وی با اشاره به اینکه رویکرد خانههای هلال تاب آوری جامعه در برابر مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی است و تلاش داریم با آموزشها و فعالیتهایی که ازسوی این خانهها ارائه میشود مردم و جامعه را مقاومتر و آگاهتر کنیم، گفت:خانههای هلال با هدف توسعه آموزشهای امدادی، توسعه و تقویت خدمات داوطلبانه با استفاده از توان مردم از طریق گسترش خانههای هلال، آموزش و توانمندسازی مردم در مواجهه با مخاطرات و بحرانها، انجام فعالیتهای بشردوستانه و فرهنگی و همچنین استفاده از ظرفیتهای بومی و محلی در مدیریت بحران راهاندازی میشود.
ابوالفضل مهدیار معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان از آغاز بهسازی و آسفالت بلوار کلات شیرآباد زاهدان به طول ۱.۵ کیلومتر در راستای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی همزمان با دهه فجر خبر داد و اظهار داشت: برای اجرای این طرح عمرانی ۱۳ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری راهکاری برای ارتقای شاخصهای توسعه پایدار در محلههای ناکارآمد شهری است، اظهارداشت: با بهرهبرداری از این طرح تا سال ۵۰ هزار نفر از جمعیت حاشیه شهر زاهدان ساکن در شیرآباد از مزایای آن بهرهمند میشوند.
مهدیار با بیان اینکه این ادارهکل ساماندهی حاشیه شهرهای استان را در اولویت کاری خود قرار داده، گفت: هماکنون ۴۲ طرح بازآفرینی شهری با اعتبار یکهزار و ۴۸۰ میلیارد ریال در مناطق حاشیه و بافتهای فرسوده ۱۲ شهر استان در دست اجراست که زیرسازی، بهسازی و آسفالت معابر، ساخت و تکمیل فضاهای آموزشی، بهسازی مسیلهای مناطق هدف، ساخت فضاهای تفریحی و تامین قیر رایگان برای شهرداریها از جمله مهمترین این طرحهای به شمار میرود.
ابوذرعلی نخعی فرماندار زاهدان با اشاره به آغاز فرآیند افتتاح ۱۰۳ طرح در بخشهای عمرانی، خدماتی، بهداشت، سلامت و راه با اعتبار ۲۱۱ میلیارد در زاهدان، گفت: در شهر زاهدان حدود یکهزار و ۷۰۰ کیلومتر گازکشی انجام شده که باید در مدت ۲۰ سال انجام میشد، اما با تلاش فراوان در مدت دو سال و نیم این طرح انجام شد که یک رکورد بیسابقه در کشور است و هماکنون در هیچ نقطهای از زاهدان بدون شبکه گازرسانی نداریم. برخی از نقاط شهر زاهدان که خیلی محدود است و گازکشی نشده به دلیل وجود مشکلات و تملک اراضی به صورت غیرقانونی است.