مطالعات متعددی در کشورهای مختلف از جمله ایران درباره رابطه بین نوع رژیم غذایی و افسردگی انجام شده است و همگی نشان میدهد که مصرف برخی مواد غذایی احتمال بروز علایم افسردگی در افراد را تشدید میکند و برخی در عوض تاثیر مثبتی بر کاهش این علایم دارد.
سرشار از آنتی اکسیدان ها فلاونوئیدها و منیزیم است و برای جلوگیری از نوسانات خلقی مرتبط با یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی مفید است.
کربوهیدرات موجود در غلات سبوس دار و سبزیجات می تواند بر خلق و خوی فرد تاثیر آرام بخشی داشته باشد.
یکی از غنیترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب میشود که در حمایت از عملکرد مغز و کاهش علائم افسردگی نقش دارد.
ماست سرشار از پروبیوتیکها است که سلامت روده و خلق و خوی را بهبود میدهد.
این ماده خوراکی منبع آلی از پروتئین و فیبر است و در نتیجه به حفظ سطح قند خون کمک می کند و بر خلق و خوی تاثیر مثبت می گذارد.
این دو ماده معدنی با کاهش التهاب در بدن خلق اول را بهبود میدهند.
مواد قندی می تواند علائم افسردگی را با افزایش ناگهانی قند خون و به دنبال آن احساس خستگی و ناراحتی تشدید کند.
کافئین فرد را عصبی میکند الگوی خواب را بر هم می زند و می تواند به تشدید افسردگی کمک کند.
آرد سفید فراوری شده به سرعت به قندخون تبدیل میشود و میتواند باعث افزایش انرژی و تشدید اضطراب شود.