حسین پورنورعلی در نشست با رئیس سازمان جهاد کشاورزی و معاونین این سازمان، مشکلات، موانع و ارائهٔ راه کارهای مناسب برای بهبود کمی و کیفی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان را بررسی و مورد تاکید قرار داد.
او در ادامه با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در اجرای این طرح، گفت: ستاد اجرایی با تمام قوا پای کار است و علاوه بر محقق شدن ۲۰۰ هزار هکتار سطح ابلاغی، این مقدار افزایش نیز خواهد داشت، همچنین در اعطا تسهیلات به کشاورزان جهت خرید ادوات مورد نیاز، تمام توان خود را در این راستا انجام خواهیم داد
پورنورعلی گفت: در این نشستها چگونگی استفاده قانونی از ظرفیت عرصههای منابع طبیعی برای ارتقای کیفی طرح جهش تولید در دیمزارها به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
دهقانپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز با اینکه این استان در سال اول اجرای این طرح قرار دارد، از نظر جذب تسهیلات ۴ درصدی ادوات طرح جهش تولید در بین ۲۱ استان فعال در طرح، در مقام دوم و از نظر تعهدات سطح اجرایی در مقام سوم قرار دارد، گفت: با عملیاتی شدن طرح جهش تولید در دیمزارهای اراضی ملی اولین استان در اجرای مفاد تفاهم نامه منعقد شده خواهیم بود.
این مقام مسئول با بیان اینکه بر اساس بیانات مقام معظم رهبری باید از ظرفیت دیمزارها و آب باران در راستای جهش تولید استفاده کرد، افزود: یکی از رویکردهایی که میتوانیم داشته باشیم استفاده از اراضی ملی با در نظر گرفتن زیست بوم منطقه در طرح جهش تولید در دیمزارها است. با کاشت در مراتع میتوانیم از گونههای در حال انقراض حفاظت و علوفههای غیر خشبی با درصد پروتئین بالا کشت و از محیط زیست بهره برداری اقتصادی کرد.
او با اذعان به اینکه در اراضی ملی که قابلیت کشت دارند میتوانیم کاشت گیاهان علوفهای و گیاهان دارویی انجام دهیم و باغات دیم در اراضی شیبدار احداث کنیم، اضافه کرد: اجرای این طرح در نهایت به تامین امنیت غذایی منتهی میشود.
به گفته دهقانپور؛ در این رویکرد مالکیت اراضی برای دولت است، ولی بر اساس چهار چوبهایی که داریم و مباحث حقوقی که رعایت میکنیم حق انتفاع و بهره برداری میتواند برای بهره بردار باشد، در حال حاضر خواه ناخواه در این اراضی کشت انجام میشود.
دهقان پور با بیان اینکه مراتع بعضا دارای چند بهره بردار مشترک هستند که هر کدام دارای حقوق عرفی متناسب بوده که این موارد در پروانه چرای دام لحاظ شده است، ابراز کرد: با اتخاذ رویکرد حمایتهای آموزشی، اطلاعاتی و لجستیکی برای این دست از بهره برداران میتوان در مراتع آنان علوفههای خوش خوراک دام تولید و برداشت کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه انتخاب عرصههای مستعد برای کشت دیم، شناسایی بهره برداران و مجریان و تعیین اقدامات و حمایتهایی که منابع طبیعی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) میتوانند انجام دهند امری لازم و ضروری است، گفت: برای اجرای طرح یک کار گروه مشترک متشکل از کارشناسان منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی تشکیل میشود.
دهقان پور ضمن تشکر از حمایتهای ستاد اجرایی به ارائه چند پیشنهاد از جمله بهبود سامانهٔ دیمزار، نگاه ویژه تر به روند ارائهٔ تسهیلات بازسازی کمباینها و همچنین حمایت ویژه تر این ستاد برای بهبود تولید بذر گواهی شده دیم در استان فارس پرداخت.