مجتبی قهرمانی در نشست ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری زندانهای استان هرمزگان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ تعداد زندانیان مشغول به کار یا رای باز در زندانهای استان هزار و ۶۲۱ نفر بود، گفت:این آمار اکنون به هزار و ۸۱۲ نفر رسیده که رشد ۱۰ درصدی را نشان میدهد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: در راستای افزایش اشتغال زندانیان با هدف تامین معیشت خانواده آن ها، علاوه بر ایجاد امکان اشتغال مولد در داخل زندان ها، از طریق اعزام به کار زندانیان به خارج از زندان و همچنین برگزاری دورههای آموزشی حرفه آموزی زیر نظر سازمان فنی و حرفهای و ارائه گواهینامه معتبر، اقدام شده و مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت پس از خروج زندانیان نیز حمایتهای لازم را جهت اشتغال زندانیان انجام میدهد.
او گفت: با راه اندازی مرکز حرفه آموزی زندانیان ظرفیت بسیار خوبی جهت اشتغال خارج از زندان برای مددجویان استان هرمزگان ایجاد شده و علاوه بر آن در نتیجه اجرای طرحهای به کارگیری زندانیان در گلخانههای شهرستان حاجی آباد، مجموعه کشاورزی ۳۶ هکتاری راونگ میناب و کارگاه مکانیزه خیاطی بند نسوان زندان بندرعباس، تاکنون برای تعداد قابل توجهی از زندانیان مرد و زن اشتغالزایی شده است.
قهرمانی گفت: اشتغال خارج از زندان موجب کاهش تراکم جمعیت کیفری داخل زندان میشود و فرصت مناسب تری جهت اجرای برنامههای اصلاحی و تربیتی را فراهم میآورد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: ایجاد اشتغال واقعی و پایدار و رصد اشتغال زندانی پس از آزادی در کنار حمایت از فعالیتهای حرفه آموزی آنان نقش مهمی در بازگشت فرد خاطی به جامعه، پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی و سالم سازی محیط زندان دارد.