آقای حسین اصغری مدیرکل محصولات سبزی و صیفی وزارت جهاد در نشست خبری امروز با اشاره به دلایل گرانی پیاز اشاره کرد و گفت: صادرات زیاد در شهریور، مهر و آبان و نیز بارندگیها که برداشت و انتقال محصول را به تأخیر انداخت عامل اصلی گرانی بودند.
او با بیان اینکه سالانه بیش از ۳ میلیون تن پیاز تولید می شود، گفت: امسال ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار پیاز برای فصل زمستان کشت شد که تولید حداقل ۸۱۰ هزارتن خواهد بود که نیاز بازار را جوابگوست.
اصغری ادامه داد: تولید پیاز پاییز ۹۰۰ هزارتن بود که بدلیل آنکه قابلیت مصرف در آن مقطع را ندارد، بخشی از آن صادر و بخشی در انبارهای سنتی و سردخانه ها برای عرضه تدریجی نگهداری می شود که به معنای احتکار نیست. اما چند پرونده احتکار گزارش شده که کار قانونی برای عرضه درحال انجام است.
او درباره آخرین وضعیت واردات پیاز گفت: اطلاعاتی راجع به واردات پیاز ندارم، هم اکنون محموله پیاز وارد بندر جاسک شده و مورد بازبینی قرار میگیرد تا چنانچه آلودگی نداشته باشد، برای عرضه روانه بازار می شود.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی سبزی گفت: در فصل زمستان عمده سبزی در محیط گلخانه انجام شود و تنها در استان خوزستان در فضای باز انجام می شود. علت گرانی قیمت در فصل زمستان مربوط به هزینه و ریسک بالای تولید است، هرچند ۴۲ تا ۴۳ درصد قیمتی که در مغازه پرداخت می شود، سهم کشاورز و مابقی سهم حمل و نقل، ضایعات، سود خرده فروشی و عمده فروشی است.
او گفت: گوجه فرنگی و سیب زمینی از جمله کالاهایی است که هزینه تولید در فصل زمستان بسیار بالاست و در تابستان نصف این قیمت است، همچنین موضوع آب یکی از عوامل اثر گذار است که تولید را دچار چالش کرده و با اصلاح الگوی کشت بدنبال تعادل در قیمت محصولات هستیم.