مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی گفت: شماره ثبت مهارت پخت خوراک قابلی (قاب له) بجنوردی به استاندار خراسان شمالی ابلاغ شد.

علی مستوفیان گفت : در راستای اجرای وظایف وزارت به‌موجب ماده ۳ قانون اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب سال ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه مشرکت در پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس شهر‌ها و روستا‌ها مصوب سال ۱۴۰۰ هیئت وزیران، مهارت پخت خوراک قابلی بجنورد با شماره ۲۶۹۶ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسید.

مستوفیان گفت: قابلی از جمله‌ی آن‌ها غذا‌هایی است که از سابقه‌ای طولانی در منطقه خراسان برخوردار است.

این غذا علاوه بر شمال خراسان و تبریز در محدوده جغرافیایی خراسان قدیم در بین ترک‌های افغانستان و همچنین در میان مردمان ترک کشور ازبکستان طرف‌داران بسیاری دارد که به ازبکی پلو معروف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی گفت : قابلی واژه‌ای ترکی است که از کلمه‌ی قاب گرفته شده؛ یعنی غذایی منتسب به قاب بوده که تا چند دهه پیش، به دلیل عدم فراوانی پیش‌دستی، آن را داخل قاب می‌ریختند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.