کندی ریچاردز، از فدراسیون کسبوکارهای کوچک شرق انگلیس (CSB) میگوید که بسیاری از کسبوکارهای کوچک در این کشور «تا لبه پرتگاه رانده شدهاند». او میگوید: «اینها کسبوکارهایی هستند که قبلاً با مشکل مواجه نبودهاند، اینها کسبوکارهای مولد و سودآوری هستند که این روزها هزینههای انرژی را فزاینده میبینند. در ماههای اخیر تورم در سراسر جهان افزایش یافته و برای بسیاری ادامه دادن با این مبالغ منطقی نیست».
برگزیت، شیوع کرونا و آغاز جنگ اوکراین و تشدید بحران انرژی کسبوکارهای کوچک انگلیسی را با چالش جدی مواجه کرده است. خرید کمتر و از سوی دیگر هزینههای بیشتر، مثل هزینه برق و گاز موانع ادامهدار مسیر مشاغل کوچک شدهاند. بسیاری از صاحبان مشاغل در حال تعطیل کردن کسبوکار خود هستند و برخی دیگر برای باقی ماندن در بازار تلاش میکنند.
گاردین در گزارشی در این خصوص مینویسد: افزایش هزینههای زندگی در انگلیس مصرف کنندگان را به سمت خرید کمتر سوق میدهد. به طوری که طبق نظرسنجیهای اخیر، دو سوم مردم در حال برنامهریزی برای کاهش هزینههای خود در سال ۲۰۲۳ هستند. هزینههای انرژی نیز به شدت به کسبوکارها ضربه زده است. برخی میگویند علیرغم کمکهای دولتی، هزینههای آب و برق در سال جاری بیش از دو برابر شده است. بر اساس یک نظرسنجی جدید از پلتفرم «فیور» صاحبان مشاغل در انگلیس گزارش میدهند از زمان شروع رکود اقتصادی به طور متوسط ۸۳ هزار پوند از دست دادهاند که معادل نیمی از گردش مالی سالانه آنها میشود. از سوی دیگر گفته میشود از هر ۵ کسبوکار کوچک انگلیسی، یک مورد بیش از ۱۰۰ هزار پوند در طول این مدت از دست داده است. برخی از صاحبان مشاغل در سراسر کشور میگویند به دلیل هزینههای بالاتر مجبور شدهاند درهای خود را ببندند. تحقیق پلتفرم فیور همچنین نشان داد ۹۲ درصد کسبوکارهای کوچک انگلیس از آینده خود میترسند و از هر پنج نفر یک نفر میگوید از آینده «به شدت» میترسد.
بسیاری از صاحبان مشاغل برگزیت را مقصر میدانند. مخصوصا مشاغل کوچک که بخش بزرگی از درآمد خود را مدیون فروش خارجی هستند. بیش از سه چهارم شرکتهای انگلیسی میگویند برگزیت توافق تجاری با شرکتهای خارجی را دشوارتر کرده است.
کارشناسان دلایل دیگری مثل نوسانات ارز و مالیات بالاتر را هم برای تعطیلی کسب وکارها ذکر کردهاند. با این حال، دولت در ژانویه اعلام کرده که در سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ کمک در هزینههای انرژی را برای کسبوکارها کاهش میدهد و حدود ۵.۵ میلیون شرکت کوچک را با کاهش کمکها و افزایش صورتحسابها مواجه میکند.
نویسنده گاردین در نهایت مینویسد لندن مثل همیشه شلوغ است. همهگیری فروکش کرده، ماسکهای کمی دیده میشود و بیشتر مردم مشغول به کار هستند. اما تاریکی بر انگلستان سایه افکنده است و دلیل آن آب و هوا نیست.
روشهای زیادی برای کنترل تورم استفاده میشود و در حالی که هیچیک از آنها مطمئن نیستند، برخی از آنها مؤثرتر بوده و آسیبهای جانبی کمتری را به اقتصاد وارد میکنند. در این جا به بررسی دو روش کلی به همراه مزایا و معایب آنها میپردازیم.
کنترل قیمت سقف یا کف، قیمتی است که توسط دولت به صورت اجباری اعلام شده و برای کالاهای خاص اعمال میشود. کنترل دستمزد را میتوان همزمان با کنترل قیمتها برای مهار تورم اجرا کرد. در سال ۱۹۷۱، ریچارد نیکسون، رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای مقابله با تورم فزاینده، کنترلهای قیمتی گستردهای را اعمال کرد. این روش اگرچه در ابتدا محبوب بود و موثر تلقی میشد، اما زمانی که تورم در سال ۱۹۷۳ به بالاترین سطح خود از زمان جنگ جهانی دوم رسید، نتوانست قیمتها را کنترل کند.
در حال حاضر، اکثر اقتصاددانان دهه ۱۹۷۰ را به عنوان مدرک کافی برای ناکارآمد بودن روش کنترل قیمتها به عنوان ابزاری برای کنترل تورم میدانند.
سیاست پولی انقباضی در حال حاضر روش رایجتری برای کنترل تورم است. هدف سیاست انقباضی کاهش عرضه پول در یک اقتصاد با افزایش نرخ بهره است. این روش باعث کاهش هزینههای مصرفکننده و کسبوکارها میشود. آمریکا و اروپا از اقدامات دولتی برای افزایش نرخ بهره استفاده کردهاند. این روش تقاضا برای استقراض پول را کاهش داده و در عین حال هزینههای کلی دولت را هم کم میکند. پس از آغاز جنگ اوکراین، بسیاری از کشورها از این روش استفاده کردهاند و میتوان گفت رایجترین روش کنترل تورم بوده است. توبیاس آدریان، رئیس بخش بازارهای پولی و سرمایه صندوق بینالمللی پول هم در این راستا روز پنجشنبه اعلام کرد بانکهای مرکزی باید آماده باشند برای مهار تورم مدت بیشتری نرخهای بهره را بالا نگه دارند.
با این حال، کشورهایی مثل اسپانیا و فرانسه برای کاهش هزینههای زندگی خود که به طور چشمگیری افزایش یافته از این اقدامات فراتر رفتهاند.
هزینه برق در اسپانیا شاخص اصلی تورم در این کشور بوده است به طوری که ماه اوت، بالاترین قیمت برق در تاریخ اسپانیا ثبت شد. حمایت مالی از شرکتهای انرژی یکی از روشهای کنترل تورم در اسپانیا بوده است. افزون بر این، قطارهای رایگان تا پایان سال ۲۰۲۲ روش دیگری بود تا تاثیر قیمت گاز و برق بر جامعه را به حداقل برساند.
فرانسه رویکرد متفاوتی برای حمایت از شهروندان خود اجرا کرده است. این کشور یک بسته حدود ۲۰.۴ میلیارد دلاری را برای افزایش حقوق بازنشستگی، اعمال تخفیف بر بنزین و پوشش مالیات سالانه کشور از تلویزیون اختصاص داده است. این بسته فرصتی برای هدف قرار دادن جمعیتهای طبقه کارگر و متوسط است که در درجه اول تحت تأثیر تورم قرار گرفتهاند. برخی از شرکتها، مانند شرکت خرده فروشی «کارفور» خودشان دست به کار شدهاند. کارفور قیمت محصولات ضروری مانند غذاهای اساسی، مواد شوینده و پوشک را برای ۱۰۰ روز منجمد کرد تا به مصرف کنندگان در مدیریت هزینهها کمک کند. این رویکرد مستقیم، همراه با حمایت اضافی فرانسه، گامی در جهت درست برای مصرف کنندگان خانگی و کسب و کارها است. کشورهای دیگری مثل آلمان و ایتالیا نیز از بستههای کمکی اقتصادی بهره گرفتهاند.
این روزها شهروندان ایرانی به سختی امرار معاش میکنند. تلاش برای حفظ وضع موجود به اولویت خانوار ایرانی تبدیل شده، اما آمارها نشان میدهد که این تلاش چندان موفق نبوده و حالا بحران سبد غذایی مردم را نشانه رفته است.
این روزها قشر وسیعی از جامعه به سختی میتوانند نیازهای اولیه زندگی را حتی با کیفیت پایین تامین کنند. افرادی که برنج ایرانی میخرند کم شدهاند و قشر وسیعی از جامعه به برنج پاکستانی و حتی هندی اکتفا میکنند.
سرانه مصرف گوشت برای هر فرد به چهار کیلوگرم در سال رسیده و این درحالیست که این سرانه در کویت به ازای هر فرد ۶۷ کیلوگرم در سال است. حتی سرانه سالانه مصرف گوشت در جیبوتی ۱۵ کیلو به ازای هر فرد است. این یعنی هر شهروند کویت، سالانه بیش از ۱۶ برابر و هر شهروند جیبوتی بیش از ۳.۵ برابر هر ایرانی، گوشت مصرف میکند.
خدا وکیلی یه تعداد مهاجر و پناهنده از انگلیس هم بگیرین دارن تلف میشن ، گناه دارن ، آدم دلش میسوزه این همه پناهنده لب مرز منتظر
بذارین اونا هم یه مقدار از طعم رفاه و آسایش و عدالت و ... اینجا بهره ببرن
مثل شهردار نخبه و پرمدعا ولی توخالی تهران
تلفات فایزر رو ندیدی؟! آمار خودمون رو ندیدی؟ دولت داره تلاشش رو میکنه
بخشی تورم ومشکل جهانی هست بخشی از دولت قبل بخشی هم مدیران دولت قبل که هنوز هستند انصاف داشته باشی زندکی قشنگتره
خیلی گل و بلبله
میخوای از مشکلات غرب برات بگم؟
تولد فرزندان نامشروع، افزایش آمار طلاق و جدایی ، وضع قانون همجنس بازی، جایگزینی سگ بجای فرزند، افزایش نرخ آدم کشی و اسلحه کشی، نژاد پرستی و نژاد کشی و کشف گورهای دسته جمعی، افزایش خیانت به همسر، تن فروشی و ...
حالا انصاف داشته باش بگو مشکلات ما عظیم تره یا مشکلات اونها ؟؟؟؟؟
برو تا قدر عافیت رو بدونی و بفهمی که همه دنیا مشکل دارند ولی برای ما مخفی میکنند وداشته های ما رو بد جلوه میدن.
اونا بدون تحریم و دشمن ببین چه فلاکتی هستند و ما با تحریم و دشمن عنود ببین چه موفقیتهایی رو داریم. باخود تحقیری بجایی نمی رسی
تورم های سرسام آور و کاهش ارزش پوند انگلیس
بیکاری بسیار بالا و استعفای بی حد و مرز
اعتراضات و اعتصابات و شورشهای مکرر
زمستان سخت و اتمام منابع گازی و طبیعی
تولد کودکان نامشروع به میزان بالای ۵۰ درصد
افزایش طلاق، فردگرایی مصرف گرایی و...
استعفا و انتصابات مکرر در دستگاه های حکومتی
خالی شدن مغازه ها از مواد غذایی و دارو و گرانی کالا ها
و...
اینها تنها گوشه ای از هزاران بلایای نازل شده بر کافران و منافقان ظالم جهانی است. انشاالله بزودی این روباه پیر از هم خواهد پاشید و به کل منحل خواهد شد.
و به حول قوه الهی این جمهوری اسلامی است که سالگرد پیروزی خودرا جشن میگیرد و مشتی بر دهان استکبار جهانی میکوبد و راه پیشرفت را طی میکند، اقتصاد و رفاه خود را توسعه داده است و ارزش ملی پول خود را چندین برابر افزایش داده است، تورم را کنترل کرده و بر تولیدات ملی خود افزوده است .
سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و شکست چندمین بار منافقین و مستکبرین بر همهی شما مبارک باد.
خیلی خندیدم
خدا خیرت بده باعث خنده و شادی شدی
ایشون دکترای اقتصاد داره
از مشکلات خودتون یه کوه میسازید و مشکلات بقیه رو کوچک میبینید. واقعا خجالت بکشید.
امثال شما غر غرو وناسپاس ندارن ما داریم
آدمهای تنبل پر توقع از خود راضی ندارن ما داریم
مدرک بدست بی سواد ندارن ما داریم
خود خواه و فرار مالیاتی ندارن ما داریم.
بازم بگم؟ بی انصاف نباش
مانند فروش کتابهای کنکور، تبلیغ بوتاکس، تتو، جراحی های زیبایی
نمایش زندگی های لاکچری و جولان سلبریتی ها و فحشاگران است
منظورت از شغل لابد دلالی، تبلیغات بی حجابی، مصرف گرایی، بی حیایی و آموزش اغتشاشاته دیگه درسته ؟؟؟
بجای برنامه های جاسوسی اینستاگرام و واتساپ، برنامه های خوب و با کیفیت ایرانی رو نصب کنید.
الان ملت دارن تو ایتا میلیونی کار میکنند جا نمونی اگه دنبال بازیگری نیستی
اینجا که خیلیا از پرتگاه افتادن
این خبر مثل زمستان_سخت اروپا هست که اونا مدیریت کردن و ازش گذر کردن ولی ما دچارش شدیم
برو ببین چه بلایی سرشون اومده، قیمت حاملهای انرژیشون بشدت بالا رفته، توضیع سوخت بصورت قطره چکانی شده و قیمت کالا و مواد غذایی بشدت افزایش یافته. استفاده از آب گرم رو ممنوع کردن و بعضا دارن از فضولات حیوانی برای سوزاندن استفاده میکنند.
کمتر پای مضخرفات شبکه های معاند بیبیسی و ایران اینترنشنال بشینید.
شنا هم گاز مصرف میکنی بی معطلی احتمالا با زیر پوش
بعد اونجا مدیریت شده اینجا نه
کلا غر زدن تخصص بعضی هاست باناسپاسی و قدر نشناسی
دوست داری باهاشون محشور بشی؟
انشاالله تا چند ماه دیگر شاهد تورم تک رقمی خواهیم بود
اینجا کسب وکار خیلی رونق داره
رشد اقتصادی چشم تورم و رکود رو با هم در اورده
اگه دلسوز مردم خودمون هستید یه سر به بازارهای خودمون بزنید ببینید از ۳ ماه پیش تا الان در گرانی کالا ها چه خبر هست
گویا این شما هستید که تو خونه نشستید و از بیرون خبر ندارید!
یه سر به بازار بزنید میفهمید بحمدالله همهچی ارزون و با قیمت مناسب است. ضمن اینکه یارانه هم بابتش واریز میشود.
تورم لحظه ای در ایران رو کجای دلمون بذاریم؟
به گرونی ها دامن نزنیم
تعداد مهاجرین به شهر باید کنترل شود ،
بومی ماندن و بومی گزینی ،
پیمان اشراقی.