همه ما در طول عمرمان حتما سوزش سر دل را تجربه کرده ایم که حالتی بسیار ناخوشایند است. در ایجاد و تشدید ترش کردن معده عواملی نقش دارند.

زمانی که از ترش کردن مزمن معده رنج می‌برید، ممکن است که با بیماری رفلاکس معده همراه باشد.

این شرایط می‌تواند در زندگی شما تأثیر بگذارد، یا که نیاز باشد که بعضی از غذا‌های مورد علاقه خود را نخورید. سوزش سر دل یا ترش کردن معده، می‌تواند خوابتان را هم تحت تأثیر قرار دهد. در این مطلب  نکاتی وجود دارد که حتی با وجود درمان‌های پزشکی، باید از انجام آن‌ها نیز اجتناب کنید.

پرخوری نکنید

وعده‌های غذایی بزرگ، شکم را بزرگ می‌کند و به مری فشار وارد می کند که این موضوع می تواند منجر به ترش کردن معده شود. 

هر روز به جای سه وعده غذایی بزرگ شش وعده غذایی کوچکتر داشته باشید. این کار کمک می کند تا معده خود را بیش از حد پر نکنید و از تولید بیش از اندازه اسید معده جلوگیری کنید. سه وعده غذایی کوچک و سه میان وعده هم می تواند گزینه خوبی باشد.

خیلی سریع و با عجله غذا نخورید

زمانی که ما خیلی سریع غذا می خوریم، هضم آن برای دستگاه گوارش سخت‌تر می شود که میزان ابتلا به ترش کردن معده را افزایش می‌دهد. برخی از راه‌های کمک به کاهش سرعت غذا خوردن:

بین هر لقمه قاشق یا چنگالتان را زمین بگذارید.

قبل از بلعیدن، غذایتان را کاملا بجویید. برای جویدن هر لقمه حداقل تا بیست بشمارید.لقمه‌های کوچک‌تر بردارید.

غذا‌های که باعث ترش کردن می شود را نخورید

دلایلی وجود دارد که چرا برخی از غذا‌ها موجب ترش کردن می شود:

وقتی معده اسید بسیار زیادی تولید می‌کند.

هنگامی که اسفنکتر تحتانی مری تحت فشار قرار می گیرد.

برخی از مواد غذایی که احتمال ترش کردن معده را افزایش می دهند، عبارتند از:

غذا‌های سرخ شده
گوشت با چربی بالا
سس
فرآورده‌های لبنی پر چرب
شکلات
نوشیدنی‌های مانند نوشابه، قهوه، چای، شیر کاکائو
غذا‌های ادویه دار
مرکبات و آب میوه‌های مثل پرتقال و گریپ فروت و محصولات حاوی گوجه فرنگی
ادویه زیاد

هر غذایی را در رستوران نخورید

مهم است که در رستوران‌ها غذا نخورید و تا حد ممکن این کار را در خانه انجام دهید. شما باید بدانید که حاوی چه مواد غذایی است و از نحوه آماده سازی آن مطلع باشید. زمانی که در رستوران هستید چه گزینه‌های را می توانید انتخاب کنید:

گوشت سفید
گوشت لخم
ساندویچ بوقلمون
گوشت چرخ کرده یا غذا‌های کبابی
سبزیجات بخار پز شده
سیب زمینی پخته شده با سس سالاد کم چرب
دسر‌های سبک
غذا خوردن در رستوران‌های چینی، مکزیکی یا ایتالیایی ممکن است سخت‌تر باشد، زیرا حاوی ترکیباتی است که بیشتر باعث ترش کردن معده می شود.

بلافاصله بعد از غذا خوردن، نخوابید

دراز کشیدن با یک شکم پر می تواند فشار بیشتری را بر اسفنکتر تحتانی وارد کند و احتمال رفلکس معده را افزایش می‌دهد. راه‌های برای جلوگیری از این عملکرد:

حداقل دو الی سه ساعت بعد از غذا بخوابید.

از خوردن هله هوله در آخر شب اجتناب کنید.

اگر می خواهید که یک وعده غذایی بزرگ و کاملتر داشته باشید ناهار را به جای شام انتخاب کنید.

خوابیدن بعد غذا

سیگار نکشید

اگر سیگار می کشید، باید آن را ترک کنید. سیگار کشیدن می تواند مشکلات زیادی را برای سلامتی شما ایجاد کند که یکی از آن‌ها ترش کردن است. این موضوع درباره افرادی که به رفلکس معده مبتلا هستند نیز صادق است.

چند دلیل برای این که چگونه سیگار کشیدن احتمال ترش کردن را افزایش می دهد عبارت است از:

کاهش تولید بزاق

بزاق قلیایی است، بنابراین در خنثی کردن اسید معده تاثیر گذار است. همچنین میتواند اثرات رفلکس معده و بازگشت آن را کاهش دهد.

تغییرات در اسید معده

سیگار کشیدن می تواند تولید اسید معده را افزایش دهد. همچنین ممکن است حرکات نمک‌های صفراوی از روده به معده را گسترش دهد که این عمل اسید معده را مضر‌تر می‌کند.

آسیب به مری

سیگار کشیدن ممکن است به طور مستقیم بر روی معده تأثیر بگذارد و حتی آسیب ناشی از آن بدتر از رفلکس اسید باشد.

لباس‌های که خیلی تنگ هستند نپوشید

لباس‌های که به شدت تنگ هستند و اطراف شکم قرار می‌گیرند مانند کمربند‌های تنگ می‌تواند شکم را فشرده کند و غذا درون معده تحت فشار قرار بگیرد. این می‌تواند محتویات معده را به رفلاکس معده تبدیل کند.

تا حد ممکن استرس نداشته باشید

یکی از علائم استرس در واقع ترش کردن معده است. در طول زمان‌های استرس زا، روال‌های روتین مختل می‌شود و ممکن است که شما از وعده‌های غذایی، ورزش کردن دور بمانید و همین موارد بر معده شما تاثیر می گذارد، پس مهم است که راه‌های برای کاهش استرس پیدا کنید.

برچسب ها: ترش کردن معده ، غذا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.