مجتبی دهقان پور در حاشیه گشایش بیست و پنجمین نمایشگاه تخصصی آیفود شیراز ضمن تبریک دهه مبارک فجر گفت: این میزان افزایش ظرفیت در جذب ماده خام کشاورزی ماحصل صدور بالغ بر ۱۲۰ پروانه بهره برداری از صنایع غذایی و تکمیلی است.
به گفته او، از قبل بهره برداری از واحدهای جدید در سال جاری میزان ضایعات محصولات کشاورزی ۱۲۰ هزار تن دیگر کاهش یافته و قریب به ۱۵۵۰ فرصت شغلی جدید نیز ایجاد شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه بیست و پنجمین نمایشگاه آیفود شیراز به فعالیتهای مرتبط با صنایع تبدیلی، ماشین آلات پخت نان و ماشین آلاتی که در حوزه فرآوری، بسته بندی و ذخیره سازی، اختصاص دارد، گفت: استان فارس به لحاظ صنایع تبدیلی و تکمیلی جایگاه خوبی دارد، یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی توسعه ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
او با تاکید بر اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی به افزایش ارزش افزوده و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی کمک میکند، گفت: تا سال گذشته ۵۲۲ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی داشتیم که بالغ بر ۵ میلیون تن جذب ماده خام کشاورزی انجام میشد که حائز رتبه دوم به لحاظ جذب ماده خام کشاورزی هستیم.
دهقان پور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ توسعه و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی را حمایت و پیگیری کرده ایم، گفت: حمایتها در قالب ایجاد صنایع جدید و فعال نمودن واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی است که دچار رکود بوده اند، است تا دوباره به طور کامل فعال شوند.
او با اذعان به اینکه در راستای حمایتهای برنامه ریزی شده تسهیلات ارزان قیمت در قالب وامهای تبصره ۱۶ تخصیص یافته است، گفت: در کل سازمان جهاد کشاورزی ۱۳۸ میلیارد تومان در این حوزه تخصیص داده که در رابطه با تمامی حوزهها از جمله صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
دهقان پور، به بهره گیری از ظرفیت تسهیلات بسیج سازندگی نیز پرداخت و افزود: در این تسهیلات به ازای هر فرد حقیقی که اشتغال ایجاد میشود مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت ۴ درصد تخصیص مییابد.
او با اشاره به اینکه سعی شده فضای کسب و کار در حوزه صنایع تبدیلی تسهیل شود، گفت: با یک اقدام ابتکاری مجوزهای بی نامی را که متقاضیان احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی خواستار فعالیت در شهرک صنعتی هستند صادر کردیم؛ متقاضی میتواند متناسب با فعالیتی که دارد اقدامات لازم را پیگیری کند تا منجر به جواز تاسیس شود و نهایتا اقداماتی دنبال کند که به پروانه بهره برداری منتج شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه اگر متقاضیان بخواهند کار خود را در حوزه وسیع تری دنبال و تسهیلات کارفرمایی را اخذ کنند، میتوانند تا سقف ۴ میلیارد تومان تسهیلات بگیرند، افزود: این تسهیلات نیز ارزان قیمت و به نرخ ۴ درصد است.
دهقان پور به رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در تهیه اطلس سرمایه گذاری بخش کشاورزی این استان نیز گریزی زد و گفت: با بهره مندی از اطلس مذکور متقاضیانی که تمایل به فعالیت دارند میتوانند با ظرفیتهای مختلف و مزیتهای نسبی این حوزه آشنا و نسبت به اتخاذ تصمیم و سرمایه گذاری مناسب اقدام کنند.