سیروس بهرامی سرپرست میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ثلاث باباجانی با اشاره به اینکه مجتمع اقامتی در منطقه زیبا و سرسبز چشمه ریزه در حال ساخت است گفت : در این مجتمع که شامل رستوران و اقامتگاه است ظرفیت پذیرایی از ۵۰ مسافر وجود دارد.
به گفته سرپرست میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ثلاث باباجانی مجتمع اقامتی پذیرایی ثلاث باباجانی با سرمایه گذاری ۱۴ میلیارد تومان تا سال ۱۴۰۳ راه اندازی میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان پاوه از تخصیص اعتبار برای مرمت چلهخانه روستای هجیج خبر داد.
هادی شریفی گفت: چلهخانه هجیج بنایی مربوط به سده دوم هجری با قدمتی ۱۲۰۰ ساله است که طی قرنهای گذشته همواره به عنوان محلی برای عبادات مردم مورد استفاده قرار میگرفته است.
وی تصریح کرد: چلهخانه جایی است که برخی افراد برای تذهیب و تزکیه نفس خود ۴۰ روز در آن به طاعات و عبادات پروردگار میپرداختند.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان پاوه افزود: بنای تاریخی ثبت ملی شده چلهخانه هجیج در زیر مسجد جامع این روستا قرار گرفته و دارای دو ستون چوبی ساخته شده از ملات سنگ و گل است و فضایی روحانی و معنوی دارد.
وی با بیان اینکه مرمت این بنای تاریخی در دستورکار قرار گرفته، اظهار کرد: باتوجه به قدمت بنا و اینکه بصورت مداوم نیاز به مرمت دارد، از محل اعتبارات استانی حدود دو میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
شریفی خاطرنشان کرد: این اعتبار قرار است صرف مرمت دیوارهها و جدارههای بنا با حفظ اصالت معماری سنتی آن و نمزدایی از فضای داخلی شود.
وی هجیج را روستایی گردشگری داری صبغه مذهبی خواند و گفت: علاوه بر مسجد و چلهخانه تاریخی، آرامگاه امامزاده سیدعبیدالله معروف به کوسه هجیج هم در این روستا قرار گرفته که مردم منطقه به آن ارادات خاصی دارند.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان پاوه از اختصاص اعتبار برای برخی دیگر از پروژههای گردشگری و میراث فرهنگی این شهرستان خبرداد و گفت: امسال از محل اعتبارات استانی، اعتبارات خوبی به این حوزهها تخصیص یافته بگونهای که ۱۰ درصد از اعتبارات شهرستانی هم به سمت گردشگری رفته است، چرا کهگردگری از ظرفیتهای ویژه این شهرستان است.
وی تاکید کرد: از اقداماتی که با توجه به این اعتبارات قرار است انجام گیرد، حفاظت و محوطه سازی چنارهای کهنسال، ساماندهی و تجهیز موزه مردم شناسی، تابلوهای معرفی آثار، کمکهای فنی و اعتباری برای ایجاد زیرساختهای گردشگری و تبلیغات گردشگری میتوان نام برد.
شریفی با بیان اینکه پهنه بندی مناطق نمونه گردشگری این شهرستان در دست اقدام است، اظهار کرد: در این شهرستان دو منطقه نمونه گردشگری شامل دالانی و بیدمیری را داریم.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان پاوه تعداد روستاهای هدف گردشگری این شهرستان را هم سه روستا اعلام کرد و گفت: هرچند در حال حاضر شمشیر، خانقاه و هجیج سه روستای هدف گردشگری پاوه هستند، اما تعداد روستاهایی که در این شهرستان درگیر حوزه گردشگری شدهاند حدود ۱۲ روستا است که درتلاشیم آنها را هم به روستاهای هدف گردشگری اضافه کنیم.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: براساس آمار موجود سامانه رصد این شهرستان در جایگاه نخست درصد تحقق میزان اشتغال استان کرمانشاه قرار گرفته است.
محمد حیدری افزود: تعهدات اشتغال برای ۱۸ دستگاه اجرایی شهرستان قصرشیرین در سال جاری یک هزار و ۲۶۲ نفر است که تاکنون یک هزار و ۷۵ نفر معادل بیش از ۸۵ درصد در سامانه ملی رصد انجام شده است.
وی اظهار کرد: کل تسهیلات اختصاصی به شهرستان در بند ب تبصره ۱۶ برای چهار دستگاه اجرایی کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و بسیبج سازندگی مبلغ ۴۰میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان است که تاکنون ۴۵۶ طرح معادل ۴۴میلیارد و ۷۵۰میلیون تومان به بانکهای عامل معرفی شده که ۳۵۹ طرح با ۳۱میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان اعتبار عقد قرارداد شده است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: اعتبار تخصیصی جهت اشتغال به کمیته امداد شهرستان ۲۴ میلیارد تومان است که ۳۵۳ طرح معادل ۳۴میلیارد تومان به بانکها معرفی شده که از این تعداد ۲۶۵ طرح معادل ۲۲میلیارد تومان در بانکهای عامل منجر به عقد قرارداد شده است.
حیدری با بیان اینکه اعتبار تخصیصی بهزیستی شهرستان قصرشیرین در بحث اشتغال، ۱۲میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان است، افزود: توسط بهزیستی ۸۸ طرح معادل هشت و نیم میلیارد تومان طرح به بانکهای عامل معرفی شده که از این تعداد ۸۷ طرح با هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
وی مجموع اعتبار اختصاص یافته به بنیاد شهید و امور ایثارگران را برای اشتغال متقاضیان ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان برای ۱۵ طرح اعلام کرد که از این تعداد هفت طرح با یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین افزود: بسیج سازندگی نیز یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیصی دارد که ۲۲ پرونده آماده برای ارسال به بانکهای عامل جهت پرداخت تسهیلات دارد.
حیدری در خصوص بند الف تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۰ اذعان کرد: ۲۵طرح معادل ۵۰میلیارد و ۳۴۳ میلیون تومان در قالب این تبصره به بانکهای عامل معرفی شده که تاکنون ۱۳طرح معادل ۱۶میلیارد و ۴۳ میلیون تومان بااشتغال زایی ۴۸نفر منجر به عقد قرار داد شده که ۱۲ طرح مربوط به جهاد کشاورزی و یک طرح هم مربوط به اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: در بخش مشاغل خانگی مجموع اعتبار اختصاص یافته یک میلیارد و ۵۵۰میلیون تومان است که تا امروز ۳۶طرح با یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان اعتبار به بانکهای عامل معرفی شده که ۹۲۰ میلیون تومان تسهیلات برای اجرای ۲۲ طرح پرداخت شده است .