میگو یک نوع سخت پوست است که گوشت نرم و خوشمزه آن توسط غلافی پیچیده شده است. میگو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است ماده کم یابی که در میگو به فراوانی دیده میشود. ارزش غذایی میگو با توجه به میزان پروتئین، مواد معدنی و انواع ویتامین بسیار بالا آن است.
مصرف میگو میتواند در سنین و لحظات حساس زندگی مانند بارداری، سنین رشد، زمان وزن کم کردن، سالمندی، بیماری، ورزش و... که سلامت و ارزش ماده غذایی که میخوریم مهم است بسیار ارزشمند باشد.
بیشتر بخوانید
میگو یک غذای دریایی بسیار لذیذ و محبوب است که علاوه بر دارا بودن طعم فوق العاده به عنوان یکی از مواد غذایی پر خاصیت و سالم است که مصرف مداوم آن میتواند به کاهش بیماریهای قلبی و خطر ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان را کاهش دهد.
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران گفت: امسال ۶۱ هزار تن میگو از پنج استان برداشت شد که این عدد حدود ۵ درصد نسبت به پارسال افزایش داشته است.
مهدی شکوری در خصوص خودکفایی در حوزه میگو افزود: در سال زراعی جاری پرورش میگو حدود یک هفته خاتمه یافته است.
به گفته وی، در استانهای خوزستان، گلستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان ۳۰ تا ۹۰ درصد افزایش تولید را شاهد بودیم که این امر ثمره تلاش آبزیپروران میگو در این مناطق است.
وی ادامه داد: بازارهای صادراتی را کشورهای همسایه و سایر کشورها تشکیل میدهند، در سنوات گذشته آسیا یکی از بخشهای اصلی مقصد میگو بود و کشورهای چین، ویتنام، کشورهای اروپایی، فرانسه و اسپانیا از دیگر مقاصد صادراتی محسوب میشوند.
این مسئول درباره میزان صادرات خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد میگوی پرورشی هر ساله صادر میشود که رقمی معادل ۴۰ تا ۵۰ هزار تن است.
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران، روسیه را بازار اول صادراتی کشور برشمرد و تصریح کرد: با توجه به گسترش بازارهای صادراتی، روسیه به عنوان مقصد اصلی میگوی پرورشی کشور محسوب میشود و طبق آمار، در سال جاری تاکنون حدود ۲۰ هزار تن به این کشور صادر شده است این در حالی است که در سال گذشته عدد صادراتی ما به کشور روسیه ۱۰ درصد این مقدار بوده و همچنان تقاضا در کشور روسیه وجود دارد.
وی در خصوص هزینهای که برای احداث یک مزرعه پرورش میگو در مناطق جنوبی کشور مورد نیاز است، تاکید کرد: حدود یک تا یک و نیم میلیارد تومان برای هر هکتار، مزرعه اعتبار نیاز است، اما باید توجه کرد که در جنوب کشور تاسیسات زیربنایی برای احداث مزارع میگو در همه جا فراهم نیست و باید تمامی موارد مدنظر قرار گیرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: متقاضیانی که میخواهند در این حوزه فعالیت کنند، میتوانند با ورود در سامانه متمرکز صدور مجوزهای کسب و کار به آدرس https://mojavez.ir، همانند سایر مجوزها، از فرایند صدور مجوز پرورش میگو اطلاع یابند.
شکوری تصریح کرد: راه دسترسی، کانال آبرسان و برق از موضوعاتی است که برای امکانات زیربنایی در یک فعالیت مورد نیاز است این تاسیسات را در سالهای گذشته، دولت ایجاد کرده و سرمایهگذارانی که قصد سرمایهگذاری خرد دارند میتوانند در این مجمتعها استقرار یابند، اما سرمایهگذارانی که توانمندی این را داشته باشند که خودشان سرمایهگذاری زیربنایی را انجام دهند، میتوانند برای احداث مزارع بزرگ پرورش میگو درخواست بدهند.
به گفته وی، با حمایتهای دولت، احداث پنج سایت پرورش ماهی در استان هرمزگان در قالب شرکت شهرکهای کشاورزی در حال احداث است و در استانهای دیگر هم به همین ترتیب سازمان شیلات با همکاری شرکت شهرکهای کشاورزی این موضوع را دنبال میکند.
شکوری افزود: همچنین تفاهمنامهای که در قالب طرح ربیع با قرارگاه خاتمالانبیا منعقد شده این امکان را فراهم کرده که از ظرفیت این قرارگاه، برای ایجاد زیرساختها در برخی از استانها استفاده شود از جمله آنها بحث احداث پرورش میگو در استان گلستان است که امیدواریم بتوانیم به ایجاد زیرساختهای مورد نیاز سرعت دهیم.
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران، درباره تولید ۹۰ هزار تن خوراک میگو در کشور اظهار داشت: حدود ۶۰ واحد فعال تولید پرورش خوراک آبزیان در کشور وجود دارد که از این تعداد تقریباً ۱۵ واحد به صورت جدی و متمرکز روی خوراک آبزیان فعالیت دارند و این کارخانهها هم از فناوری سختافزاری مناسبی برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: این واحدها دانش فنی خوراک آبزیان در اشکال مختلف را دارند که برای تولید خوراک قزلآلا و خوراک میگو و سایر آبزیان مناسب است.
شکوری درباره خوراک میگو گفت: خوراک میگو شبیه خوراک دام است و از مواد اولیه مختلفی شامل سویا، پودر ماهی و یک سری اقلام اختصاصیتر که در سایر انواع خوراک دام مورداستفاده قرار نمیگیرد نظیر پودر سر و دم میگو، پودر جگر و سایر میکرو المانهای دیگر که در جیره غذایی نیاز است، تشکیل شده است.
فرود یداللهی مدیرعامل واحد تولیدی خوراک آبزیان چهارمحال و بختیاری گفت: شرکت فرادانه با هدف حضور موثرتر در بازارهای داخلی و خارجی و تولید محصولات متنوع و منطبق با نیاز مشتریان و استانداردهای بین المللی، اقدام به توسعه خطوط تولید خوراک آبزیان خود، با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات و ماشین آلات، نموده است.
وی افزود: با افزودن ۴ خط جدید اکسترودر و ۲ خط جدید پلت، ظرفیت روزانه این شرکت از ۳۵۰ به ۶۰۰ تن در روز رسید و این شرکت قادر است محصولات متنوع از انواع خوراک آبزیان پرورشی کشور به فرمهای شناور، آهسته فرورونده و فرورونده تولید کند.
یداللهی اضافه کرد: راه اندازی کامل طرحهای توسعه شرکت فرادانه موجب خواهد شد، این شرکت همانگونه که در تولید خوراک ماهیان پیشتاز بوده، در زمینه تولید خوراک میگو نیز به عنوان بزرگترین تولید کننده کشور نائل گردد و نیاز کشور به واردات این محصول را کاملا مرتفع خواهد ساخت.
وی گفت: این کارخانه فرصت اشتغال زایی بیش از ۱۰ هزار نفر در سطح ملی و بالاتر از ۲ هزار نفر در سطح استانی را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: خوراک میگوی شرکت فرادانه، با استفاده از منابع اطلاعاتی روز دنیا و بر اساس نیازهای تغذیهای گونه وانامی (Litopenaeus Vannamei) و به منظور رشد در شرایط پرورشی ایران طراحی و فرموله گردیده است.
یداللهی افزود: این خوراک با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و قابلیت هضم بالا از جمله انواع پودر ماهی با کیفیت، پودر اسکوئید، روغنهای ماهی و گیاهی، لستین، کنجاله سویا، کنستانترههای پروتئینی گیاهی، آرد و گلوتن گندم، مکملهای ویتامینه و معدنی، مواد جاذب غذایی، محرکهای سیستم ایمنی و منابع کیتین و با بهرهگیری از تکنولوژی پرس پلت تولید میگردد.
وی اضافه کرد: کامل بودن خوراک از نظر احتیاجات میگو و بالانس تغذیهای مناسب آن، ایجاد رشد مطلوب و کاهش ضریب تبدیل غذایی (FCR)، تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر بیماریها و استرس (بخصوص تنشهای تنظیم اسمزی)، سایز و دانهبندی مناسب خوراک و عدم وجود خاکه در آن، پایداری مناسب در آب و قابلیت هضم بالا، که موجب بهبود شرایط کیفی آب استخر پرورشی میشود، افزایش بقاء بخصوص در دوران لاروی، استفاده از مواد محرک اشتها و مواد جاذب غذایی که موجب جذب و بلع بهتر خوراک میشود و استفاده از انواع ریز مغذی و افزودنیها به منظور حصول نتایج رشدی بهتر و افزایش بقاء از جمله خصوصیات بارز این خوراک است.
مدیر داخلی واحد تولیدی خوراک آبزیان فرادانه گفت: خط توسعه تولید خوراک میگو در استان با ظرفیت روزانه ۳۰۰ تن، سالانه بیش از ۷۰ درصد نیاز مصرفی کشور را تامین میکند.
امین مالکی اظهار داشت: در دوره پرورشی امسال ۵۳ هزار تن خوراک میگو در این کارخانه تولید شد.
وی افزود: با راه اندازی خط تولید میگو در کارخانه تامین خوراک آبزیان در چهارمحال و بختیاری و با سرمایه گذاری هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی، کشور از واردات خوراک میگو بی نیاز شد.
مالکی اضافه کرد: در خط توسعه تولید خوراک میگو ۷۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.
مالکی ادامه داد: در بزرگترین واحد تولید خوراک و آبزیان خاورمیانه که در چهارمحال و بختیاری قرار دارد انواع خوراک ماهیان سردابی، گرمابی، زینتی، دریایی و میگو تولید میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت:هم اکنون ۶۰ درصد خوراک آبزیان و ۷۰ درصد خوراک میگوی کشور در این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
سجاد رستمی افزود: این میزان تولید نسبت به مدت مشابه پارسال دو برابر افزایش یافته است.
وی گفت: این موفقیت با بومی سازی چهار خط تولید به همت متخصصان داخلی به دست آمده است.
رستمی تصریح کرد: کشورهای عراق، ارمنستان، تاجکستان، گرجستان، ترکیه و لبنیان از جمله بازارهای هدف صادراتی این کارخانه هستند.
بزرگترین کارخانه خوراک آبزیان کشور در شهرستان شهرکرد فعالیت میکند.
گزارش از افسانه احمدی فارسانی
آخه قحطی غذا هستش ،؟؟ اینو میخورن ؟!!!!