محمدعلی زلفیگل در آیین تکریم رئیس پیشین و معرفی رئیس جدید این دانشگاه در تالار اجتماعات شهید مطهری دانشکده علوم برگزار شد یاد و خاطره شهدای انقلاب، هشت سال دفاع مقدس، مدافعان حرم و شهدای سلامت را گرامی داشت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: امروز کشورهای سلطهگر جهان دیگر به دنبال جنگهای سخت نیستند و از طریق جنگ نرم مقاصد خود را دنبال میکنند.
زلفیگل، عنوان کرد: از سوی دیگر کشورهای عاقل به دنبال صلح ارزان و قدرت نرم هستند و به گونهای برنامهریزی میکنند که در زندگی همه مردم حضور داشته باشند و از طریق تولید علم و دانش در جامعه تاثیرگذار خواهند بود.
وی گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران توجه ویژهای به علم و فناوری شده است و از این مسیر محصولات رقابت ناپذیر را تولید و عرضه میشود؛ از این رو با هر استدلالی لازم است برای فناوری و نوآوری هزینه شود. امروزه کشورهای توسعه یافته و پیشرفته درصد زیادی از درآمد ناخالص خود را صرف نوآوری و خلاقیت میکنند
وزیر علوم اظهار داشت: انتظار میرود نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نگاه ویژهای به دانشگاه شهید چمران اهواز به دلیل پشتیبانی از رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس داشته باشد و در نشست هیئت دولت مشکلات این دانشگاه طرح و پیگیری میشود.
وی افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز قدمگاه شهدای هشت سال دفاع مقدس است و باید در صدر نشانده شده و قدر این دانشگاه بیش از پیش دانسته شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: خوشبختانه مجمع نمایندگان استان خوزستان تعامل و حمایت بسیار خوبی با وزارت عتف دارند و در کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده است که کسری اعتبارات سالهای گذشتهی دانشگاه شهید چمران اهواز که در این کمسیون مصوب شده است بررسی و برای آن اعتبارات لازم مصوب شود.
زلفیگل گفت: در وزارت علوم تلاش کردهایم نگاهمان به دانشگاهها متفاوت از عرصهی سیاسی باشد و بزرگان خود را گرامی دانسته و از کسانی که جوانی خود را در کسوت ریاست دانشگاهها و مدیریت این مجموعهها سپری کردهاند، قدر بدانیم. جایگاه کنونی دانشگاههایی مانند دانشگاه شهید چمران اهواز حاصل تلاش روسای پیشین این دانشگاهها است.
وی از تلاشهای غلامحسین خواجه، رئیس پیشین دانشگاه شهید چمران اهواز در مدت شش سال خدمت در این دانشگاه تقدیر کرد و افزود: خداوند را شاکریم که پس از دورهای بیماری این استاد فرهیخته سلامت خود را بازیافته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ظرفیتهای استان خوزستان، بیان کرد: خوزستان استانی زرخیز و یادگار دوران دفاع مقدس است و خوشبختانه در این استان پنج دانشگاه دولتی و شماری از دانشگاههای مرتبط با وزارت عتف فعالیت دارند؛ بنابراین سهم استان خوزستان در بخش آموزش عالی دیده شده است
زلفیگل تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به پروژههای نیمهتمام حوزه آموزش عالی استان خوزستان که در سفر نخست رئیس جمهور لحاظ نشده است بیشتر پرداخته شود.
وی بر لزوم فعالیت هرچه بیشتر دانشگاههای استان خوزستان در حوزهی دیپلماسی علمی، افزود: خوزستان به دلیل هممرز بودن با کشورهای خلیج فارس میتواند ارتباط موثری با دانشگاههای منطقه داشته باشد و از این مهم در راستای منابع ملی استفاده شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ادامه داد: استان خوزستان به لحاظ صنعتی دارای ظرفیتهای بسیار مهمی است که میتوان از علم و دانش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان برای حل مشکلات این صنایع بهره گرفت؛ بهکارگیری دانش نهفته در دانشگاهها در حوزههای مختلف مانند ریزگردها، منابع آبی و... میتواند دیگر استانها را نیز بهرهمند کرد.