سعید قاسمی رئیس اداره پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه با اشاره به صدور هشدار قرمز برای سامانه بارشی که به تدریج وارد استان شده، گفت : این اولین بار است که در کرمانشاه هشدار قرمز صادر میکنیم.
قاسمی با بیان اینکه صدور هشدار قرمز به معنای آن نیست که حتما وقوع سیلاب را خواهیم داشت، افزود: هدف اصلی ما آگاهی دادن به دستگاههای مربوطه و مردم برای آمادهباش است.
وی از وضعیت سامانه بارشی که وارد کرمانشاه شده هم یاد کرد و ادامه داد: این سامانه طی امروز و فردا (۱۰ و ۱۱ بهمن) در استان فعال بوده و باعث بارش برف و باران در اغلب نواحی استان خواهد شد.
رئیس اداره پیشبینی هواشناسی کرمانشاه پیک فعالیت این موج را مربوط به فردا (سهشنبه) دانست و تاکید کرد: در نواحی که پیک بارش را داریم، آبگرفتگی معابر عمومی، رواناب و سیلابی شدن مسیلها دور از انتظار نیست.
به گفته قاسمی، عمده فعالیت این موج از اوسط تا اواخر روز فردا خواهد بود.
وی پیش بینی کرد، در نواحی که بارشها نمود بیشتری دارد پیک بارش ۸۰ تا ۱۰۰ میلیمتری را شاهد باشیم و یادآور شد: بارش در نواحی گرمسیر و معتدل به صورت باران و در گردنهها و مناطق سردسیر به صورت برف است.
افشین یگانه مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره به صدور هشدار قرمز از سوی هواشناسی استان، از آمادهباش همه دستگاهها برای بارشهای پیش رو خبر داد.
وی با بیان اینکه برای همین منظور جلسه عملیاتی در شرکت آب منطقهای و با حضور دستگاههای مربوطه مانند آب و فاضلاب، شهرداری، راهداری، بنیاد مسکن و ... برگزار شد، عنوان کرد: در این نشست نقاط حادثه خیز خصوصا در مسیر رودخانههای استان مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد شرکت آب منطقهای ماشین آلات خود برای شرایط بحرانی در این نقاط مستقر کند.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از آمادگی شهر کرمانشاه با همکاری شهرداری خبر داد و یادآور شد: شهرداری اکیپهای خاصی را برای شهر کرمانشاه در نظر گرفته است.
وی از عشایر کوچرو خواست در این شرایط در محل مناسبی مستقر شوند و به نزدیک رودخانهها نیایند.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه مردم باید از نزدیک شدن به رودخانهها خودداری کنند، گفت: تقاضا داریم اگر شهروندان سیلابی شدن رودخانهها را مشاهده کردند بدون نزدیک شدن به آن، موضوع را با تلفنهای سه رقمی امداد در میان بگذارند تا دستگاههای خدمت رسان به محل بروند.
یگانه شهرستانهای جوانرود، پاوه، روانسر، دالاهو و پس از آن کرمانشاه و شهرستانهای شرقی را در معرض خطر سیلابی شدن مسیلها و آبگرفتگی معابر دانست .