بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار نهادهای جذب وکیل همانند مرکز وکلا و کانون وکلا موظفند هر سال با برگزاری آزمون بر اساس قانون جدید اقدام به جذب وکیل کنند.
کانون وکلا در سال جاری یک آزمون برگزار کرد که این آزمون، جبران آزمون برگزار نشده سال قبل بود و با عنوان آزمون وکالت ۱۴۰۰ برگزار شد که به دلیل تعویق یک ساله برگزاری آزمون وکالت، کانون وکلا موظف است آزمون دیگری را در سال جاری برگزار کند، اما سخنگوی کانون وکلا ۱۰ روز گذشته اعلام کرد بر اساس تصمیم شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) آزمون وکالت ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ برگزار میشود.
با اعلام تاریخ برگزاری آزمون بعدی وکالت به این معنی است؛ امسال آزمون دیگری برگزار نمیشود که این موضوع گلایه داوطلبان آزمون وکالت را به همراه داشته است.
در همین خصوص با محمدتقی نقدعلی عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفتگو کردیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اینکه با توجه به صراحت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مبنی بر برگزاری سالیانه آزمون وکالت آیا نهادی اجازه برگزار نکردن آزمون را دارد یا خیر گفت: علاقهمندان به اشتغال در حرفه وکالت در کشور تعداد زیادی دارند که با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، انحصار در وکالت برداشته شد.
نقدعلی گفت: مرکز وکلا و کانون وکلا شبهاتی ایجاد میکردند که قانون ابهام دارد که با استفساریه این بهانه هم برطرف شد اما متاسفانه ملاحظه میشود یک روز به عنوان مصاحبه عقیدتی کار را سخت میکنند و یا اینکه از تکلیف برگزاری سالیانه آزمون وکالت شانه خالی میکنند.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص موضوع اول با مرکز وکلا صحبت کردم و مقرر شد به جزء بحث بررسی عدم سوء سابقه کیفری، شهرت به فساد و مباحث امنیتی هیچ گونه شرط دیگری را برای پذیرش داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه نهاد های مذکور مکلفند آزمون وکالت را سالیانه برگزار کنند، اظهار کرد: اینکه اخیرا برخی مقامات قوه قضاییه به راحتی از کنار موضوع عبور کردند اصلا قابل پذیرش نیست و یقینا در مجلس این موضوع را به صورت جدی پیگیر خواهبم کرد و تکلیف قانونی است که سالی یک مرتبه آزمون توسط مرکز وکلا و کانون وکلا برگزار شود.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اینکه عرصهای برای امید آفرینی جوانان ایجاده شده را با کوتاهی در انجام تکالیف به ناامیدی مبدل کنیم اصلا شایسته نیست.
پیشتر معاون اول قوه قضاییه درباره زمان برگزاری آزمون کانون وکلا گفته بود معاونت حقوقی قوه قضاییه در حال بررسی این موضوع است و جلساتی با روسای کانونها گذاشتهاند و مطالبه مردم درباره برگزاری آزمون وکالت مطالبه به حقی است که اگر این آزمون امسال برگزار نشود حتما سال بعد برگزار میشود.
من دو سال زحمت کشیدم تا بتونم یه دانشگاه خوب پذیرش بگیرم
اگه تا آخر اسفند امتحان ندم همه زحماتم به باد میره
برای یک پرونده آن هم شورای حل اختلاف در یک شهرستان کوچک که می بایست نهایتا دو ماهه تمام شود ۷ ماه یا بیشتر زمان برده است. کجای این مورد مطابق با حقوق مالباخته می باشد؟
آیا جذب وکیل سبب تسریع در روند پرونده میگردد؟
بهتر است در جذب قضات و بر اساس نوع پرونده و تخصص قضات در پرونده پرداخته شود.