معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه سهم استان اصفهان در طرح ملی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در مدت ۴سال، کشت سالیانه ۷میلیون نهال با نیاز آبی کم است گفت: در مناطق بیابانی استان گونههای با نیاز آبی کم مانند تاغ و آتریپلکس و شورگز و در مناطق سردسیر اسکوپاریا یا بادامک کاشته خواهد شد.
حسینعلی نریمانی با اشاره به اینکه سازمان منابع طبیعی کشور در طرح نهضت تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال باید ۳۰۰ میلیون نهال تولید کند و بکارد گفت: مابقی نهالها باید با مشارکت سایر دستگاهها از جمله شهرداریها، وزارت صنعت، معدن و تجارت، پادگانهای نظامی و شرکتهای بزرگ تولید و کاشته شود.
او افزود: طبق ماده ۲۲ قانون هوای پاک، شهرداری شهرهای با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت باید سرانه فضای سبز خود را افزایش دهند و براساس ماده ۲۴ این قانون منابع طبیعی هم موظف است برای جلوگیری از بیابانزایی و کنترل گرد و غبار در مدت ۱۰ سال از زمان تصویب این قانون ۳۰۰ هزار هکتار نهال کاری کند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان اضافه کرد: همچنین طبق ماده ۲۷ قانون هوای پاک، اداره کل منابع طبیعی استان موظف است کمربند سبز در اطراف جادهها و مناطق بیابانی ایجاد کند و وزارت نیرو و شرکتهای آب منطقهای آب مورد نیاز آن را از محل تخصیص پساب تامین کنند.
به گفته نریمانی، تاکنون اعتباری برای این طرح تخصیص نیافته، البته در سال ۱۴۰۱ حدود ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده که در سالهای آینده با اولویت مشارکت ادامه خواهد یافت.
او با اشاره به اینکه در بخشی از این طرح باید ۲۰۰ میلیون اصله نهال نیز در قالب زراعت چوب کاشته شود، گفت: زراعت چوب علاوه بر ایجاد فضای سبز و پوشش گیاهی، مزیتهای اقتصادی دارد و سبب خودکفایی در تولید چوب، حذف واردات چوب و حفظ جنگلها میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: منابع طبیعی استان متعهد شده تا پایان اسفند امسال در ۲۴۰ هکتار از وسعت شهرستانهای کاشان و تیران و کرون، ۲۸۰ هزار اصله نهال از گونههای با نیاز آبی کم در قالب طرح زراعت چوب بکارد.