مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام از عقد تفاهم نامه با مسئولان فرهنگی بابل عراق با محوریت مرمت آثار تاریخی و باستانی خبر داد.

فرزاد شریفی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام اظهار داشت: در جریان سفر ۲ روزه استاندار ایلام به استان بابل عراق تفاهم نامه‌ای با بند‌های متعددی در بخش‌های مختلف منعقد شد که یکی از محوری‌ترین این حوزه‌ها مربوط به گردشگری، صنایع دستی و فعالیت‌های باستان شناسی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام افزود: کاوش و مرمت آثار باستانی و تاریخی بابل عراق با توجه به پیشینه بسیار کهن این شهر در قالب یکی از بند‌های این تفاهم نامه به تیم‌های باستان شناسی ایلام واگذار شده است که در آینده نزدیک تیم‌های باستان شناس استان ایلام به بابل عراق اعزام می‌شوند.

شریفی ادامه داد: همچنین حضور گردشگران عراقی به صورت فم تور برای بازدید مناطق گردشگری و تفریحی و نیز گردشگری سلامت برای بیماران عراقی نیازمند مداوا در استان ایلام از دیگر مفاد تفاهم نامه منعقد شده با استاندار بابل بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام بیان کرد: حضور فعالان صنایع دستی و گردشگری عراقی در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی تهران هم مورد بحث و موافقت طرف عراقی قرار گرفت.

وی یادآور شد: در این سفر ۲ روزه برگزاری شب فرهنگی بابل و ایلام و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری هنرمندان صنعتگر استان ایلام در استان بابل عراق نیز مورد توافق طرفین واقع شد.

توسعه روابط گردشگری و فرهنگی، ارتباط بین اتاق‌های بازرگانی دو استان، صدور خدمات فنی مهندسی، گردشگری سلامت، زراعت و کشاورزی، تأمین وسایل شبکه‌های آبیاری تحت فشار و سیستم‌های پمپاژ، تسریع و تسهیل در رفت آمد زائران اربعین از جمله موارد مطرح شده در این توافق نامه بود.

استان بابل به مرکزیت شهر حله در ۹۰ کیلومتری جنوب بغداد، حدود ۳۶۴ هزار نفر جمعیت دارد و دارای ظرفیت‌های بالایی در بخش کشاورزی و گردشگری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ارمان
۲۱:۲۷ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
سال ها است که باستان‌شناسی ایران منتظر است تا بتواند نقش پر رنگ تری در کشورهایی که در حوزه ایران فرهنگی داشته باشد که میسر نشده است. این خبر خوبی است اما اقای به عنوان یک مدیر غیر متخصص باید توضیح میداد منظورشان کدام باستان شناس ایلامی!؟ در اداره کل میراث استان که همه درگیر روز مره‌گی اداری هستند و دانش کافی نه در حوزه باستان‌شناسی وجود دارد نه مرمت اثار، دیگر باستان‌شناسان مستقل و دانشگاهی هم به لطف اداره کل میراث استان عملا امکان هیچ فعالیتی ندارند. در ضمن پیش از آن فکر میکنم باید یک برنامه ای برای جلوگیری از تخریب شدید محوطه های باستانی استان تهیه کنند که نرخ تخریب آن چنان زیاد است که ممکن است تا پایان صدرات اقای شریفی بر میراث استان تعداد زیادی از محوطه ها ناپدید شود.