علیرضا سلطانی، تهیه کننده درباره برنامه سلامتکده گفت: از آن جایی که شبکه سلامت به طور تخصصی در حوزه سلامت فعالیت میکند، ضرورت داشت در خصوص یکی از مباحثی که این روزها بین افراد جامعه بسیار مورد استقبال و توجه قرار گرفته است، برنامهای تهیه شود تا اطلاعات کامل و دقیقی نسبت به این حوزه به مخاطبان و علاقهمندان داده شود.
وی افزود: برای ساخت چنین مجموعهای بر اساس شناخت فضای طب سنتی، ظرفیتها و همچنین کژتابیهایی که در این حوزه وجود دارند، برنامهای طراحی کرده ایم که جایگاه طب سنتی در ذهن مخاطب به جایگاه طب مکمل تغییر یابد؛ چون متاسفانه طب سنتی در بین برخی مردم، در عطاری خلاصه میشود.
وی افزود: اساس طب سنتی یا طب مکمل بر حفظ الصحه است. از آن جایی که طب سنتی ایرانی از شاخههای طب مکمل است که کلنگر است و تمام اعضای بدن را به عنوان شبکهای به هم پیوسته بررسی میکند؛ در این طب، تأکید فراوان بر پیشگیری در قالب اصول حفظ سلامتی است و هسته محتوای سلامتکده نیز این اصل را دنبال میکند که به جای نسخه پیچیدن، راهکار و توصیههایی را برای پیشگیری از بیماریها و شیوه تغذیه درست و زندگی سالم بیان کند. در سلامتکده اصلاح رویکرد درباره استفاده از گیاهان دارویی انجام می شود.
تهیه کننده برنامه سلامتکده تاکید کرد: طب یک جریانی است که مثل فرهنگ رشد میکند و همان طور که طب مدرن پیشرفتهایی داشته در طب سنتی و مکمل هم پیشرفتهایی داشته ایم. هم اکنون در بین شرکتهای داروسازی و شرکتهای دانش بنیان از داروهایی استفاده میشود که بر پایه گیاهان دارویی ساخته میشوند که دانشگاهها و مراجع پزشکی آن ها را تایید کرده اند. خیلی از کشورها و سازمانهای بین المللی هم در حوزه طب مکمل کارهای علمی میکنند و اقدامات تحقیقاتی و پژوهشی در این زمینه انجام داده اند.
سلطانی اظهار کرد: سلامتکده علاوه بر بخش گفت و گو و حضور کارشناسان، از بخشهایی همچون موشن گرافیک برخوردار است که اطلاعاتی درباره موضوع برنامه و یا این که طب مکمل در دیگر کشورها چگونه است و بهره مندی از این دانش منحصر به ایران نیست، ارائه میدهد.
وی تاکید کرد: بهرهگیری از منابع غنی طب سنتی برای درمان بیماریها میتواند ستونی محکم برای حفظ و بازگشت سلامتی باشد. این مهم اگر همراه با استفاده از پیشرفتهای طب نوین پزشکی باشد، میتواند بیماران را به سمت درمان در مسیری صحیحتر، با هزینه کمتر، بازده بیشتر و عوارض کمتر هدایت کند.