یاسین کاوهپور شهردار آبادان گفت: تفکیک پسماند از مبدا در محیط زیست و محل زندگی بشریت موثر است و از سوی دیگر به عنوان سرمایه ملی قابل بازیافت، میتوانند منشا محصولات قابل استفاده شوند.
وی با اشاره به اینکه تفکیک نشدن زباله از امبد توسط شهروندان میتواند به ترویج زبالهگردی کمک کند گفت:تفکیک زباله از مبدا در آبادان تاکنون به شکل سازمان یافته و ساختاری انجام نشده و برگشت بسیاری از اقلام جداسازی شده توسط زبالهگردها به زندگی مردم نگران کننده است.
شهردار آبادان از زبالههای تولیدی در منازل به عنوان طلای کثیف نام برد و بیان کرد: میتوان با بازیافت زباله از مبدا درآمدی در منازل کسب کرد.
وی ادامه داد: در مساله تفکیک زباله یک مرحله در مبدا و یک مرحله نیز در مقصد وجود دارد که در مبدا منازل شهروندان را شامل میشود و با سعی و تلاش مردم زبالهها باید تفکیک و به منظور بازیافت آنها را به شرکتهایی که شهرداری تعیین میکند تحویل داد و در ازای آن خدماتی نیز دریافت کرد.
کاوهپور افزود:بعضی از زبالهها که در منازل تفکیک نمیشوند به محل دفن پسماند میرسند و پس از جداسازی به کود کمپوست تبدیل خواهند شد و برای رشد گیاهان و درختان مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
معاون پرورشی آموزش و پرورش آبادان نیز در این آیین با بیان اینکه دانش آموزان در طرح تفکیک زباله ورود میکنند گفت: تاثیرپذیری، گوش کردن به موارد آموزشی و انعکاس آن به خانواده در کودکان به مراتب بهتر و پربازدهتر است.
محمد کوراوند افزود: باور داریم کودکان و نوجوانان به عنوان شهروندانی هستند که مدیریت فردای شهرمان به دست آنان خواهد بود و در مدارس آموزش بحث مهم شناخت زبالههایتر و خشک و نحوه تفکیک آن از مبدا به آنها داده میشود تا در آینده بازخورد خوبی در این زمینه داشته باشیم.