وزیر کشور گفت: اکثر کشور‌ها بر اساس مالیات‌ها اداره می‌شوند و درآمد‌های نفتی باید وارد صندوق توسعه شود.

 احمد وحیدی وزیر کشور روز یکشنبه در نشست ماهیانه اتاق اصناف استان تهران با بیان اینکه اصناف جایگاهی برجسته در اقتصاد دارند و باید برای ارائه راه حل‌های نوین پیش قدم باشند، گفت: رونق تولید از مسیر اصناف پویا و توانمند می‌گذرد.

وی تولید را قلب اقتصاد توصیف کرد و افزود: با تولید، اشتغال ایجاد می‌شود و به تبع آن مشکلات اجتماعی هم برطرف می‌شود. از سوی دیگر زمانی تولید موفق می‌شود که بتواند بازاریابی درستی داشته باشد و عرضه شود.

وزیر کشور ادامه داد: در اینجا، اصناف به عنوان کِشنده بخش تولید عمل می‌کنند و باید پای کار تولیدکننده داخلی بایستند.

وحیدی خاطرنشان کرد: البته جایی که تولیدات داخلی ایراد دارد، برای بهبود کالا فشار بیاورند تا اصلاح شود. از طرفی هم به عنصری برای مصرف تولید داخلی تبدیل شوند. هرچه در عرضه کالا، تولید داخلی بیشتر شود حتما اقتصاد ما تپنده‌تر و پویاتر خواهد شد. اصناف می‌توانند با ارائه کالای داخلی، تولید را به اوج برساند و کیفیت آن را با مطالبه گری دائم از تولید کننده، ارتقا بخشند. رونق تولید از مسیر اصناف پویا و توانمند می‌گذرد، اصناف می‌توانند در زنجیره ارزش، تعادل ایجاد کنند.

وزیر کشور درباره مالیات هم گفت: اکثر کشور‌ها بر اساس مالیات‌ها اداره می‌شوند، درآمد‌های نفتی باید وارد صندوق توسعه شود. کشور سالم یعنی کشوری که با مالیات اداره شود. اصناف نقش مهمی در اینکه سیاست مالیاتی چگونه باشد، با فرض اینکه کشور با مالیات اداره شود، عادلانه باشد و فرار مالیاتی رخ ندهد، دارند.

وی همچنین بر لزوم کنترل قیمت توسط صنوف مختلف تاکید کرد و ادامه داد: کنترل قیمت‌ها را جدی اعمال کنند تا گرانفروشی صورت نگیرد. علاوه بر این، رعایت هنجار‌های اخلاقی و اجتماعی ضروری است و همه باید به پایبندی آن‌ها متعهد باشند.

وحیدی در ادامه با بیان اینکه اصناف می‌توانند مشاوران خوبی برای سیاست‌های اقتصادی دولت باشند، گفت: در ستاد تنظیم بازار باید به صورت مرتب دیدگاه‌های اصناف در تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها اخذ شود.

وی با اشاره به خانواده بزرگ اصناف در کشور گفت: براساس آمار‌ها سه میلیون و ۶۰۰ هزار واحد صنفی در کشور فعالیت دارند که با میانگین ۵ نفر شاغل، جمعیتی نزدیک به ۲۰ میلیون نفر را شامل می‌شود. از این جهت تحول در حوزه فعالیت اصناف می‌تواند کمک بزرگی به بدنه اقتصادی کشور باشد.

وزیر کشور همچنین به ظرفیت اصناف در انعکاس دقیق و درست سیاست‌های اقتصادی دولت به مردم سخن گفت و افزود: با توجه به ارتباط مستقیم و مستمر مردم با حوزه اصناف، می‌توان از این ظرفیت به خوبی برای در جریان قرار دادن سیاست‌های دولت به مردم بهره گرفت.

وحیدی به نقش اصناف در تولید ناخالص داخلی کشور هم اشاره کرد و یادآور شد: بخش خدمات نزدیک به ۶۰ درصد تولید ناخالص ملی را برعهده دارند و ۸۹ درصد از کل ارزش افزوده بخش بازرگانی نیز از طریق اصناف تامین می‌شود.

کمک به رشد اقتصاد و کاهش ضریب جینی از دیگر محور‌های مورد اشاره وحیدی بود که اظهار کرد: بعد از نفت، حوزه اصناف بالاترین نقش و جایگاه را در تامین مالی کشور ایفا می‌کند.

وزیر کشور به نقش موثر اصناف در کاهش تصدی گری دولت اشاره کرد و گفت: دولت همواره با محوریت اصل ۴۴ قانون اساسی به دنبال کاهش تصدی گری است.

وحیدی با بیان اینکه دولت به دنبال رشد اقتصادی، گسترش مالکیت مردم، کمک به تامین عدالت اجتماعی و ارتقای کارایی بنگاه‌های اقتصادی است؛ افزود: نقش آفرینی موثر اصناف به عنوان واحد‌های مردمی می‌تواند بسیار مهم و تعیین کننده باشد.

وی به موضوع کثرت واحد‌های صنفی هم اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته اگر در جایی صنفی درست می‌شد قانون اجازه نمی‌داد صنفی نزدیک آن درست شود. با این نگاه می‌توانیم اصلاح قانون نظام صنفی را با هدف چابک سازی اصناف دنبال کنیم.

ظرفیت مهم اصناف در حوزه سرمایه اجتماعی هم دیگر موضوع مورد توجه وزیر کشور که با اشاره به تلاش دشمن برای تعطیلی کردن واحد‌های صنفی در اغتشاشات اخیر، خاطرنشان کرد: دشمن بسیار تلاش کرد صنوف را به تعطیلی بکشاند. این کار به ضرر خود صنوف و مردم بود و برای همین در پیشبرد اهدافش همچون همیشه ناکام ماند.

وحیدی با یادآوری نقش موثر اصناف در مدیریت بیماری کرونا اضافه کرد: در موضوع کرونا اصناف بسیار موفق عمل کردند. از این رو، حفظ ارزش‌های مهم اجتماعی در اصناف و اعتمادی که میان آن‌ها با مردم وجود دارد، ضروری است.

پایان پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۱
نه کشور سالم یعنی کشوری که با فناوری اطلاعات و بصورت صد درصد الکترونیک اداره شود نه کشوری که با مالیات اداره شود
اداره کشور بدون استفاه از دنیای الکترونیک و مجازی و فناوری اطلاعات هرچقدر هم مالیات زیاد اخذ کند باز سالم نیست چون مالیات اخذ شده که باید صرف سازندگی کشور شود صرف اختلاس، حقوقی نجومی رانتی های مانند دختر عضوی شورای شهر تهران می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
اونوقت این مالیات خرج چی میشه؟!!لبنان؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۰۸ بهمن ۱۴۰۱
فرزندان و دامادهای مقامات و طبری ها و خاوری ها و دیگر مفسدان و همدستان آنها می شود
Germany
ناشناس
۲۲:۴۴ ۰۲ بهمن ۱۴۰۱
در صورتی که حقوق های نجمی که نباشد
اختلاس و رشوه نباشد
پزشکان و بازاریان هم مانند کارکران مالیات بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۰۸ بهمن ۱۴۰۱
و پزشکان زیر میزی نگیرند

و فرزندان و دختران و دامادهای مقامات بدون آزمون استخدام نشوند و حقوق نجومی و فوق نجومی نگیرند
و مافیا نیز از سوء استفاده نکنند و بازار کشور را بهرقرق و انحصار خود در نیاورند می شود گفت کشور به سمت سلامت میل دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۲ بهمن ۱۴۰۱
استانداردها در کشورهای دیگه فرق میکنه با ایران
چیزی ک اونا حق اولیشونه ما ارزوی صد سالمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۰۸ بهمن ۱۴۰۱
درود بر شما گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۰۲ بهمن ۱۴۰۱
آمریکا مسلمون نیست ولی اقتصادش اسلامیه ولی ما مسلمونیم ولی اقتصادمون کمونیستیه
آخرین اخبار