اربابی مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: بیماران خاص با بارگذاری مدارک و اسناد مورد نیاز در سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت ایران و تأیید بیماری و نوع خدمات درمانی که دریافت میکنند از خدمات صندوق بیماران خاص بهرهمند شدند.
او افزود: از ابتدای تأسیس این صندوق، ۵۵ میلیون تومان هزینه درمان این بیماران از سوی صندوق مورد نظر پرداخت و از این طریق دغدغه هزینههای گزاف درمان از دوش این افراد و خانواده آن ها برداشته شد.
اربابی بیان کرد: به طور کلی حدود ۳۰۰ نوع بیماری نادر شناسایی شده وجود دارد که دولت سیزدهم بنا دارد چتر خدماتدهی به این نوع بیماران را با اضافه کردن لیست این بیماریها در شمول خدمات صندوق بیماران خاص گسترده کند.
مدیرکل بیمه سلامت به برخی از این بیماری ها اشاره کرد و ادامه داد: از بیماریهای زیر پوشش میتوان به تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماران دیالیزی (دیالیز خونی و دیالیز صفاقی)، موکوپلی ساکاریدوز، بال پروانهای، انواع تیپهای اس ام ای، سیستیک فیبروزس، اوتیسم، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضا (شامل سلولهای بنیادی خونساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحیهای DBS (برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، تورت) بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفیهای عضلانی اشاره کرد.
بیشتر بخوانید
او عنوان کرد: بیماران مبتلا به این بیماریها میتوانند از تعهدات سازمانهای بیمه گر در پوشش خدمات درمانی، دارو و کالاهای سلامت محور مرتبط با بیماری و خدمات بازتوانی، توانبخشی و مراقبتهای دورهای که به تأیید مراجع ذیصلاح رسیده باشد، استفاده کنند.
اربابی گفت: روزانه ۱۲ نفر از بیماران خاص در استان با ورود به این سامانه عملیات ثبت نام خود را انجام میدهند و به نوعی نشان دار میشوند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی ادامه داد: براساس دادههای موجود بیش از هزار و ۲۰۰ بیمار خاص و هزار و ۱۰۰ بیمار صعب العلاج تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی هستند که از این تعداد هزار و ۱۰۰ نفر جزو بیماران خاص تالاسمی، هموفیلی، ام اس، کلیوی و پیوند اعضا هستند.
اربابی بیان کرد: همچنین بیش از ۹۲۷ بیمار مبتلا به سرطان در استان وجود دارد که براساس قواعد صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج میتوانند در این صندوق عضو و از خدمات آن بهرهمند شوند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی ادامه داد: تمام این بیماران میبایست در صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج عضو شوند تا صد در صد هزینههای این بیماران در بخشهای دولتی و ۸۰ درصد هزینهها در بخش خصوصی پرداخت شود.
او بسته خدمتی بیماران خاص و صعب العلاج در صندوق بیماران خاص را شامل پرداخت هزینه ویزیت، دارو، خدمات پزشکان، خدمات پاراکلینیک و توانبخشی اعلام کرد.